Reklama

Reklama

VOD (1)

Kevin Costner září v Disneyho snímku McFarland, USA, dojemném filmu jeho oblíbeného žánru sportovních dramat, založeném na skutečném inspirativním příběhu outsiderů triumfálně překonávajících obrovské překážky. Když trenér Jim White přijede učit na střední školu, kterou navštěvují především Latinoameričané, poměry nejsou nejjednodušší. Když však trenér objeví výjimečné běžecké schopnosti chlapců, věci se mění. Kromě jejich talentu to je síla rodiny, vzájemné oddanosti a pracovní morálky, která je transformuje do šampionů přespolního běhu a pomáhá jim dosáhnout jejich vlastního amerického snu. Zažijte tuto povzbudivou oslavu lidského ducha v dramatu McFarland, USA. (Filmbox)

(více)

Videa (48)

Trailer 1

Recenze (165)

Icefist 

všechny recenze uživatele

Tradiční Disneyho sportovní pohádka v klasicky slušivém kabátku. Costner je pro podobné role jako zrozený a není se co divit, že i další o(b)sazenstvo kolem něj se podařilo zvolit vhodně. Příběh umí upoutat a tak se i přes veliké množství klišé dá hodnotit nadprůměrně. Sice jen mírně, ale nadprůměrně. 60 % Oblíbená část- Joseho školní práce ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ako náhle sa tam na začiatku zjavilo logo Disney, tak asi každému bolo jasné, že pôjde o ďalší typický motivačný športový film s očakávanou schémou deju smerujúcou ku krásnemu happyendu. A tak sa aj stalo... Ale na druhú stranu, takých je väčšina športových filmov - o motivácii, snahe a námahe, ktorá napokon vedie k zaslúženému úspechu. A pokiaľ vznikol film na skutočných základoch, tak potom niet o čom pochybovať. Napriek značnej disney-klišovitosti to však bol príjemný filmový zážitok s dobrou atmosférou, a musím opäť pochváliť výkon Kevina Costnera, ktorého azda začnem mať napokon aj celkom rád. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj v krajne nepriaznivých pomeroch sa dá usilovnosťou a húževnatosťou vypracovať a niečo dokázať... Snímok síce neponúka nič nové, čo by predtým neponúkli iné športové drámy s Kevinom Costnerom, zato však pôsobí obvykle pozitívnym dojmom, športovým napätím a emotívnou bodkou. To všetko robí z tohto filmu príjemne strávený čas. 70/100 ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Přestože si studio jisté maličkosti upravilo k obrazu svému, McFarland USA je milým příběhem o tom, jak velký vliv může mít jeden učitel na své studenty. Ať už jde o animovanou klasiku jako Kráska a zvíře či hrané drama Do posledního dechu, Disney zajisté ví, jak svému publiku poslat tu správnou zprávu. Tentokrát je to však jednodušší, než "nesuď knihu podle obalu", či "hrdinové nežijí jen ve stránkách fantastických knih". Tentokrát se Myšákovo impérium rozhodlo ukázat, že s trochou odhodláním a vytrvalostí, nic nemůže stát v cestě úniku vlastnímu osudu a vzít život do vlastních rukou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já se přiznám, že jsem měla obavy, když jsem viděla, jak se pomalu, ale jistě ujímá Kevin tréningu a začíná to brát vážně. Říkala jsem si, ajajaj to bude zase patosu a klišátek.......a bylo, ano v určité míře bylo. Ale mně ti kluci přirostli k tomu místečku, kde to v těle tluče a je to moc důležitý orgán mimo jiné i na disciplínu, kterou je běh. A když jsem na konci četla jak kdo dopadnul a viděla ty kluky v reálu, tak to bylo jasný jak facka, že půjdu o level nahoru. Kluci z McFarlandu byli jste prima parta, zdolávali jste nemožné, jen když namátkou vzpomenu na to ranní vstávání a pomoc rodičům, pak klusem škola a šup na tréning. To se nerozepisuji o ostatních nepříznivých okolnostech, v kterých byli a žili. A Kevin je stále stejně starý, nevím jak to dělá, kluk jeden? ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel dva dny v zemědělské oblasti v blízkosti Camarillo Premium Outlets na Ventura Boulevard. (007.)

Reklama

Reklama