Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

tom88 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, ktorý zaujme zrejme malé množstvo divákov. Film plynie pomaly, ale zaujme témou tretej svetovej vojny. Zaujímavý pohľad na tému je predovšetkým preto, že sa dívame očami malej skupinky nedospelých. Filmu mierne ubližuje romantická zápletka medzi bratrancom a sesternicou. Kto čaká armádu alebo niečo akčné, tak bude veľmi sklamaný. Film udržal moju pozornosť počas celej svojej dĺžky, preto žmúrim očkom a pridávam hviezdičku. 70% ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ta čtvrtá hvězda utekla jen o chlup. Budoucnost nejistá je atmosférický, komorní, velice osobní dramatický snímek v němž skrze patnáctiletou Daisy dospějeme ze světa strachu do světa hrůzy, který změní každou živou duši. Británie a zřejmě i celá Evropa padla do dalšího válečného běsnění. Jeho hrůzy tentokrát neuvidíte pohledem válčicích armád, ale právě pohledem této hlavní hrdiny. Ta z počátku velice nesympatické osoby jíž bych tu první válečnou kulku do hlavy s chutí přál, se změnila v osobu, jenž měla mé sympatie, v některých situacích jsem jí fandil a tedy i rozuměl jejím myšlenkovým pochodům. Tento film je o proměně charakterů v krizových situacích, nikoli jen o střílení a zabíjení. Dalším malým mínusem je pro mě nevysvětlení některých událostí s nimiž se Saoirse Ronan setká. Nicméně, pokud vezmeme v potaz, že jde o jakési nahlédnutí do světa beznaděje a jeho následné opuštění na konci filmu, tento fakt s ohledem na reálný život respektuji. Rozhodně dle mého příběh, jenž se vyplatí minimálně jednou zhlédnout. 70% ()

Reklama

Fanita 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidela nič také prehnané, nevysvetlené, nepochopiteľné..takú blbosť. Láska nevysvetlená, pokrvná, taká povrchná ako zimný kabát v lete. Chýbalo mi nejaké vysvetlenie, čo sa to tam vlastne deje, začiatok bol taký nezáživný, dal sa však prežiť, v skratke čudná matka, zvláštne prostredie, incest a potom prišla vojna. Zase bez vysvetlenia, a celé hodiny prechádzky v lese, keby som sa popritom nehrala na mobile, tak to asi ani nedopozerám. Celé to bolo proste veľmi zlé. Jednu hviezdičku za nie zlú kameru a jednu za fešáka Georga MacKaya. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Pokud se po shlédnutí dostaví mírná deprese, je to asi dobře. Macdonald měl pod rukama materiál, který měl sakra velký potenciál, ale jistá scénáristická nedotaženost brání lepšímu uchopení toho, co tím chtěli tvůrci vlastně říci. První polovina je skvělá a jde i lehce pod povrch, ale v druhé půlce se tempo zadrhne "nekonečným" útěkem v lesích a finále už moc nepřekvapí. Díky Saoirse tak převládají pozitivní pocity, ale nemůžu se zbavit dojmu, že tohle mohl být opravdu velký film. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Ti, co vydrží prvních neskutečně otravných patnáct minut budou poměrně příjemně překvapeni, protože s přibývající stopáží je How I Live Now zajímavější a zábavnější. Jen škoda, že Kevin Macdonald nedotáhl do konce některé načrtnuté myšlenky a nechal si tak to nejzajímavější protéct mezi prsty ve jménu lásky dvou teenagerů. Mnohem víc, než samotný film, tak ve výsledku stojí za pozornost vynikající soundtrack od Jona Hopkinse. Jednoznačně nejslabší coming-of-age film v letošním roce. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama