Reklama

Reklama

Budoucnost nejistá

  • Velká Británie How I Live Now
Trailer 1

Patnáctiletá Daisy (Saoirse Ronan) žije celkem běžně komplikovaný život - má deprese, vztek na všechny a trpí sebepoškozováním. Rodiče ji proto pošlou z New Yorku k tetě Penn na anglický venkov. Po prvním odmítání všech a všeho si Daisy uvědomí, že se jí tam vlastně líbí a navíc se jí líbí i bratranec Edmund (George MacKay). K svému překvapení nakonec úplně zapadne do místní mládežnické party a jejich radovánek. Vše zdánlivě směřuje k letní romanci, kdyby se zároveň nad touto venkovskou idylou nevznášela všudypřítomná hrozba Třetí světové války. Ta nečekaně vtrhne do jejich životů a pro Daisy, které se před nepřátelskými vojáky podaří uniknout, začíná boj o přežití. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (150)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo, jo budoucnost je nejistá. Hlavně tedy budoucnost filmu budou li se pořád točit takový sračky jako je tahle ta 1* je čistě za ten nápad, ale pokud jde o jeho zpracování a naprosto otřesný přehrávající postavy v něm, tak už takovej optimista nejsem. Radši třetí světovou než znova koukat na tenhle film.10% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako Twilight, ale pak najednou vybuchne atomovka v Londýně a následně je tady něco mezi love story a válečným filmem, jenže to má ten zásadní problém, a to že postavy vůbec neznáte, a ani je moc nemáte rádi, a už vůbec jim nerozumíte, proč zrovna dělají to nebo tohle. Škoda tý povrchnosti, a příště kdyžtak víc tý třetí světový, díky. ()

Reklama

manonfire odpad!

všechny recenze uživatele

Nelogické, trapné, nudné. Mor na Vás čtenáři a obdivovatelé náctiletěromantických "dramat" na pozadí nějakého toho tragického, leč o to romantičtějšího postapobdobí. Je mi z Vás na blití náctileté dívenky, neukázaly jste totiž ani za mák nějakého toho intelektuálního přesahu, jež by Vás vyvedl ze stáda vrstevnic. Je mi z Vás na blití dospělé ženy, protože pokurvenost vašeho vkusu už věk neomlouvá. Je mi z Vás na blití drazí pánové, domestikovaní svou družkou či změkčilou podstatou sebe samého. Mor na Vás, nebo aspoň sterilitu. Ženy píšící, jako Suzanne Collins(Hunger games), Erika Mitchell(50 odstínů šedi), či Meg Rosoff(tento výblitek)....snad jen násilně odstavit od psaní a pro jistotu ještě střelit do týla. 0% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film mě totálně odrovnal. Sice je tam pár aspektů, které bych ráda viděla zpracované/pojaté lépe/jinak/pečlivěji, ale těch prvků udělaných skvěle a srdceryvně (a myslím doslova rvaní na kusy, nemohla jsem potom desítky hodin vůbec spát a je možné, že jsem teď trochu v deliriu) je tam tolik, že stejně uděluji plné hodnocení. Vždycky maximálně oceňuji, když jsou dětské role napsané ve správném poměru samostatnosti, vyspělosti a blbosti, protože jsou to pořád ještě "jenom" děcka, a tady je to namíchané opravdu bravurně. Navíc jsem opravdu ráda, že to je celou dobu o nich a jejich reakcích a dospělí hrají jenom roli vnějších vlivů. Čtyři hlavní herci jsou fantastičtí, přijde mi nějak "samozřejmé", že Saoirse Ronan, George MacKay a Tom Holland žijí své postavy, jako kdyby jimi doopravdy byli v nějakém minulém nebo budoucím životě, ale určitě chci zmínit i Harley Bird, která v ničem nezaostávala, dokonce to oproti ostatním měla těžší a zvládla to skvěle. Raději bych k příběhu slyšela trochu jiný typ soundtracku, nějaký ne tolik zasněný, protože takhle to evokuje spíš zjednodušující žánr teen romance místo komplikovaného, dětsky zjednodušeně viděného boje o přežití všemi způsoby, jak jsem to vnímala spíš. Vzájemná opora, podpora, zachraňování, trocha magického realismu, absolutní deprese. Stavu mého srdce určitě nepomáhá, že v práci teď peru oblečení malým dětem a miminkům, které utíkají před opravdovou válkou. Válka nesmí být, jak říkal doktor Galén. No, a už zase brečím. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Trochu nedotiahnutá x-tá variácia na ľud versus neznámy konflikt, resp. deti verzus vojna, ktorej nerozumejú. Začiatok je sľubný, ale postavy nemajú veľkú hĺbku, dej je monotónny a čoskoro sa stáva predvídateľným, čo je vzhľadom na výbornú vizuálnu stránku, prostredie a načrtnuté otázky sociálno-spoločenského charakteru škoda. Vďaka aspoň za tú Saoirse Ronan a jej skvelé vlasy :-) 60% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

Reklama

Reklama