Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledních 12 měsíců jsou agent Národního úřadu pro kontrolu obchodu s drogami Bobby Trench (Washington) a důstojník Americké námořní rozvědky Marcus Stigman (Wahlberg) i přes vzájemné antipatie odsouzeni nehnout se od sebe téměř na krok. Pracují v utajení jako členové drogového syndikátu a každý z nich svému partnerovi věří zhruba tolik jako zločincům, jejichž zadržením byli oba pověřeni. Když jejich pokus o proniknutí do mexického drogového kartelu a zabavení milionů dolarů selže, jsou Trench a Stigman svými nadřízenými ponecháni napospas osudu. Teď, když se je všichni snaží dostat za mříže nebo pohřbít, se mohou spoléhat pouze jeden na druhého. Jejich pronásledovatelé to ale nebudou mít jednoduché, protože když celé roky předstíráte, že patříte mezi padouchy, nemůžete se ubránit tomu, abyste se od nich něčemu nepřiučili. (HBO GO)

(více)

Videa (44)

Trailer 1

Recenze (620)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy jsou moc, objektivně jsou to tři za slušnou a hlavně nenáročnou akční zábávu, no půl hvězdičky na aktuálních 70% přihazuju za oblíbené herce. Já netvrdím, že ten film je nějak nadprůměrný, není, ale já prostě strávím něco takového mnohem lépe, než honičky autama po střechách baráků, rozmlácenou týdenní výrobu čínské automobilky atd. Jinak tady se jedná o jednoduchej kříž mezi mafošema, fízlama, žoldákama a CIA o šlohnutých 43,125 mega doláčů. Nelituju, že jsem se na to mrknul. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Slušně odpracované, ale na vyšší level to nemělo. Stejně jako loňský kriminální výlet Islanďana Baltasara Kormákura Kontraband. Akční komedie 2 zbraně ho zase trochu představila širšímu publiku, ale díru do hlavy mu neudělala. Jeho hrdinové se představují jako ti pánové z ostřílených buddy movies, jakými byly Smrtonosné zbraně nebo nedostižný Poslední skaut. Drsňáci, hláškaři. Tvůrci dobře znají pravidla žánru, nenabídli málo, ale taky se úplně nepředřeli a opora v kvalitnějším scénáři prostě chybí. Jednoduchý motiv je přetavený do zbytečně spletitého vyprávění. Ústřední dvojice Wahlberg-Washington zkrátka tuhle jednohubku táhne i ve slabších chvílích. Vadilo mi hlavně střídání nálad/atmosféry. Před detektivem Joem Hallenbeckem před lety také stálo několik zásadních rozhodnutí, našel si čas na infantilní chování, trefné sarkastické hlášky i na pořádnou řežbu. A fungovalo to královsky. Tady mi zbyl solidní vizuál, několik lehce zapomenutelných komických situací, dva sympaťáci v čele a krásná Paula Patton v jejich blízkosti. Není to málo, ale ani moc!! ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ máte chuť na podobný typ filmu, ani niet čo lepšie vybrať. 3 hviezdy sú asi málo, ale ide len o 2 zbrane, tak to zase nepreháňajme. Osobne sa mi páčil nepredvídateľný scenár, ktorý je extrémne antisystémový a ak by nešlo o čistú zábavu, tak byť predstaviteľom CIA či jú es nejvy, podám na Hollywood žalobu. Ale aj tak nedoporučujem sledovať tým najfanatickejším obdivovateľom USA a ich inštitúcií, ktorých kroky ovplyvňujú celý svet. Hlášky fungujú, ale mohlo ich byť ešte viac. Scenár tiež funguje, ale v závere sa už moc kombinuje. Show si kradne Paxton, ale zase je ho menej než by sa patrilo. Takže 70% P.S.: Ten spoileroidný plagát nechápem, pred filmom sa naňho nepozerajte, ak to je možné... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nikdy nedělejte banku naproti garáží kombajnů na koblihy aneb Lethal Weapon potkává Butche Cassidyho a Sundance Kida.. Já viděl 5 zbraní. Dvě navíc na hrudi Pauly Patton a ta pátá je islandský Donner, co od Kontrabandu nakročil k nahláškované odlehčenosti a já mu tímto děkuji za nostalgický závan akční komedie minulého století. Wahlberg mě snad poprvé v kariéře bavil, ale já vím, co za tím bylo. Dabér Libor Hruška totiž barvou hlasu a intonací dokáže udělat i z věšáku na slipy okouzlující bytost. Mrkat na mě ale ten mariňák nemusí.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Denzel Washington - (Robert 'Bobby' Trench) +++ Mark Wahlberg - (Michael 'Stig' Stigman) +++ Paula Patton - (Deb) +++ Bill Paxton - (Earl) +++ Fred Ward - (Admiral Tuwey) +++ James Marsden - (Quince) +++ Edward James - Olmos - (Papi Greco) +++ Robert John Burke - (Jessup) +++ Produkcia: Andrew Cosby, Mark Damon +++ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Při druhé "ruské ruletě" si můžeme všimnout různé polohy nábojů na stole při vyndavání z bubínku a následných scénách, kde jsou jinak uspořádány a umístěny. (Shadowrat)
  • Scéna Deb, v ktorej je bez trička, bola nápadom jej hereckej predstaviteľky Pauly Patton. (Astonko)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

Denzel opět akční, Equalizer našel režiséra

22.02.2013

V Letu nám připomněl, že suverénně zvládá i ty nejnáročnější herecké polohy a zaslouženě získal nominaci na Oscara. Teď se ale vrátí k tomu, co mu jde v posledních letech nejlépe – drsné akci. Na… (více)

Reklama

Reklama