Reklama

Reklama

Oktab bang wangseja

(seriál)
  • Jižní Korea 옥탑방 왕세자 (více)

VOD (1)

Epizody(20)

Korunní princ se ocitne 300 let v budoucnosti, kde převezme novou identitu, aby mohl být nablízku ženě podobné jeho manželce. (Netflix)

Recenze (11)

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Rooftop Prince (a.k.a "Jak zemřít za jednoho vola tisíc a jedním způsobem") mě hrozně zklamal. Je to ekvivalent nastavované kaše a ještě v ní jako moucha plave protagonista, který opět už po asijsku ukazuje lásku tak, že na ženu řve, psychologicky ji buzeruje a když tohle nestačí, smejká s ní. Pak je tu zbytek postav - z nich jsem si oblíbila akorát trio podržtašků, zejména toho, co pořád mlčí a umí zabít i malíčkem. Ostatní s antagonisty v čele se chovali jako banda batolat, kterým je jakákoliv logika a racionalita cizí. Budiž, je to telenovelní. Ale ten konec, který vůbec nic nezakončí, jenom z něj člověk zahořkne, ten už vážně tvůrcům neodpustím. Nejhorší je, že jsem se na tenhle seriál vážně těšila; ani nevím, jak dlouho jsem čekala, až budu mít čas ho zhlédnout celý. Když vedle sebe postavím Princátko a řekněmě protagonistu Sungkyunkwan Scandalu, mimochodem zahraného stejným hercem, je jasné, kdo vede. Stejným metrem můžu porovnat oba seriály i co do děje, propracovanosti postav, kontinuity atd. Jsou to dvě dobovky, hlavní roli získal ten samý herec, obojí je plné intrik, romanťáren a zajímavých vedlejších postav, ale Rooftop Prince se v kvalitě hrabe Sungkyunkwan Scandalu sotva po kotníky. No. Abych se jenom nenimrala v tom, co mi vadilo. Soundtrack to mělo pěkný. Mluvím zejména o hudbě, co byla složená pro období Joseon. Zbytek byla ucucaná limonáda, jak se sluší a patří. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec byly prostě luxusní. I když nemůžu říct, že by mezi tím byla nějaká extra vata. Celé to bylo dobře napsané, zahrané už tolik ne.. Chemii mezi hlavními hrdiny jsem moc necítila, zato záporáci byli uvěřitelní. A Jung Yoo-mi obzvlášť. Bavila mě snad ze všech nejvíc. Nebýt toho konce dala bych možná míň, ale závěr se mi vysloveně líbil a poslední tři díly jsem jela na jeden zátah a tři decky červenýho. :^))) Jednu jeho část jsem čekala, tu druhou - historickou - ne. Tahle zápletka mě vůbec nenapadla, takže fakt spokojenost a nebudu mít problém si to jednou pustit znovu. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Série, kterou jsem si okamžitě zamiloval, první díl dokonalost sama, příběh o cestování časem, reinakarnace postav, proč ne? Ale co mě absolutně bavilo nejvíce byl začátek, princ Lee Gak a jeho suita čelí prvních 7 dílů nebezpečím moderního života a smíchy jsem se občas lámal v pase. Naštěstí se o ně všechny stará Park Ha, která se je pokusí vycvičit, vychovat, aby nevyčnívali v davu, a věřte nebude to mít jednoduché. Princ Lee Gak je totiž pěkně namyšlený a odmítá se konfrontovat se světem práce:)) Samozřejmě tato linie časem ustoupí a stane se z toho drama se všemi typickými korejskými ingrediencemi, příběhové peripetie, zde nemá cenu rozvádět. Jenže tato série má geniální ost (doporučuji sehnat), veselé, hravé motivy, zadumané vážné osudové témy, atmosferické krátké skladbičky, co seriál skvěle podbarvují. Kromě toho je tady fakt pořádně vygradované napětí, zkrátil bych to sice o dva díly, ale tady prakticky nemáte důvod skipovat. Pořád se něco děje a je se na co dívat, hlavně zásluhou perfektního obsazení. Micky Yoochun jako Lee Gak (který byl pro mě dosud jen nevinný bishík z Miss Ripley), má skutečně pestrý herecký repertoár, jeho postavu jsem fakt žral, hrdost, humor, zabedněnost, pokaždé ztvární tak, že si vás omotá kolem prstu, sympaťák, co není pouze sladkým produktem pro dívky. Samozřejmě co by byl bez Park Ha, kterou hraje Han Ji Min. Ta sice není ta nejhezčí Korejka, nebo žena na světě, jenže ona je neuvěřitelně bezprostřední, opravdová, sympatická, charismatická, takovým tím správným způsobem, že z ní tajete a tajete, a nezbývá, než si přiznat že ji milujete. Jung Yoo Mi jako Hong Se Na se rozhodně taky dost nadřela ve své ambivalentní postavě. I vedlejší role jsou dobře obsazeny, tomuto seriálu skoro nic nepřebývá a naopak toho hodně nabízí. Reprízu mohu prakticky slíbit, stejně jako nahození Han Ji Min do databáze. Pátou hvězdu ode mě berte jako hodně ukousnutou, ale nepamatuji si, kdybych se tak těšil na každý nový díl a byl jsem tak pohlcen korejským seriálem. ()

Aluminium 

všechny recenze uživatele

A začalo to tak dobre. Prvé diely boli vtipné a svižné, no pridaním všetkých tých súčasných a minulých intríg, klamstiev a klišé to stratilo čaro. Kvôli záveru by som toto najradšej zadupala do zeme, ale prvá polovica sa mi páčila, takže to z pôvodných 5* znížim na 3*. A pritom sa mi to zo začiatku páčilo oveľa viac ako podobný "Queen Inhyun's Man". ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Park Ha a korunní princ jsou pro mě jedním z nejkrásnějších párů, které jsem kdy v korejských seriálech viděla. Obě postavy mají úžasně promyšlené charaktery, díky kterým se snad ani nedají nemilovat. Mickyho jsem dosud nikde hrát neviděla, ale obávám se, že tuhle roli už žádá jiná nepřekoná. Han Ji Min už jsem znala, ale až tady mi přišla pořádně otevřená. Princovi společníci byli fajn zpestřením hlavně v prvních dílech. Později byli spíš do počtu, ale pořád v ideálních dávkách. O peklo na zemi se našich hrdinům postaraly dvě postavy, na kterých se tvůrci vyloženě vyřádili. Teď ale nedokážu říct, jestli byl horší on nebo ona. Obrovským pozitivem je také nádherný soundtrack, který v korejských seriálech hraje hodně důležitou roli. Jak už napovídá můj komentář, jsem nadšená. 5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • V malé roli se v seriálu objevuje režisér Ryu Seung Wan, a to v 19. epizodě, kdy hraje sám sebe a dohlíží na nácvik akční scény. (Vavča)

Reklama

Reklama