Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Správný mix tragédie a komedie v britském hávu? Jednoznačně podle Nicka Hornbyho. Přiznám se, že tuto konkrétní předlohu jsem ještě nečetla, teprve to napravím, ale i tak jsem se po přečtení obsahu těšila, co mi bude předloženo, aniž by mě zajímalo herecké složení a další věci. Hned na začátku jsem musela akceptovat to, že humorné a vážné prvky se prolínají tak rychle, že ještě než jsem se dosmála, už to bylo vzhledem k situaci na plátně málem nevhodné. Obzvlášť první třetina snímku, kdy se na střeše jednoho domu setkají čtyři ztroskotanci, je hodně vydařená. Co se týče obsazení, Imogen Poots sice pod těmi nánosy líčidla málem nebyla vidět, ale odehrála skvěle, úchvatné tetování Aarona Paula odvádělo mou pozornost kdykoli se mihlo na plátně, Toni Collette byla jedním slovem báječná a Pierce... ale dejme tomu že jo :-). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukazkovy priklad zaujimaveho nametu, ale mizerneho spracovania. Je to taky divny mix dramy a komedie ale ani jedna linia nefunguje poriadne. Chvilu som uvazoval o dvoch hviezdickach, ale nakoniec davam iba jednu, lebo aj postavy mi pripadali neznesitelne a tie ich problemy vdaka ktorym chceli spachat samovrazdu mi boli ukradnute. Vysledkom je film, ktory nevyuzil potencial jak v namete, tak skveleho hereckeho obsadenia. ()

Reklama

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Jedině průserem. Přesně takhle to dopadne, když se dá dohromady nesourodá čtveřice rádoby sebevrahů. Místo, aby se odrazili a skočili, tak radši trápí diváka svými liknavými žvásty o zpackaném životě a v situacích, které mají působit komicky ( ale nepůsobí), hledají nový smysl života.... Divím se, jak takovýhle kýč může mít přes šedesát procent. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

(UCI Kinowelt, Potsdam, Deutschland, 22.4.2014) Mám rád britskou kinematografii, takže Dlouhá cesta dolů byla jasnou volbou při výběru filmu, který zhlédnu v kině. Čtyři hlavní postavy se mohly sejít kdykoli a za jakýkoli okolností, nicméně při pokusu o sebevraždu bylo vskutku nápadité. Obsazení bylo sympatické, příběh měl jako komické, tak tragické momenty, přičemž byly obě složky použity účelně. A rozhodně nesmím opomenout zmínit nepřeslechnutelný soundtrack, který se mi rovněž líbil. Zkrátka milá jednohubka, která pobaví, ale i dojme. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Houknu na vás, cestou dolů." Tak zajímavý námět to byl a tak zábavná komedie z toho mohla být, kdyby se z nepochopitelného důvodu tvůrci nerozhodli z toho udělat melodrama a utopit to tak ke konci v až nezáživném ufňukaném kýči. Dvojnásobná škoda proto, že Imogen Poots v roli trhlé dcery politika byla výborná, stejně tak úžasná Toni Collette v roli matky postiženého syna. Ale to už je možná asi úděl mainstreamových pokusů o dramatické komedie, zpočátku zábavné ke konci pak už jen zvrací. Ale zase, Rosamunde Pike konečně v tak nesympatické a odpudivé roli, že jí ani kulervoucí šarm a krása nepomohla. To klobou dolů. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Londýně, New Yorku a na Malorce. (Terva)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama