Reklama

Reklama

Petr Kocourek (Tomáš Vorel jr.) se hlásí na katedru grafiky na UMPRUM, kam přijímají jen pár vyvolených. Už jednou ho nevzali a profesor Slanina (Jakub Kohák) je nekompromisní. Na školu se hlásí i krásná Julie (Eva Josefíková), do které se Kocourek bezhlavě zamiluje. Michal Kolman (Jiří Mádl) studuje VŠE, ale místo přednášek a seminářů ho zajímají jen spolužačky a rychlá auta. Zkoušky a zápočty řeší podvodem nebo úplatkem či pomocí svého vlivného otce (Jan Kraus). Kocourkova matka (Zuzana Bydžovská) se dávno vzdala představy, že její syn bude studovat něco pořádného, zatímco paní Kolmanová (Ivana Chýlková) svého synka neustále vydržuje a hýčká. Oba kluky spojuje už od gymplu ilegální malování graffiti. Na pražských střechách, nádražích a v podchodech zažívají divoká dobrodružství. Při jedné noční honičce je Kocourek dopaden... Hudba a rap DJ Mika Trafika a Vladimira 518, strohé herectví, dynamická kamera, tajemná noční zákoutí – to vše dává Praze autentickou podobu. (A-Company CZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (730)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po nemastném Gymplu mi to vlastně až překvapivě sedlo. Vizuál má Vorel překvapivě v malíku a kdyby se místo svých filmových experimentů věnoval více videoklipům, třeba pro Vladimíra 518, asi by se někdo nezlobil. I zbytek je ovšem tentokrát velmi stravitelný, Mádl se svým grázlem zachraňuje, co se dá, a Eva Josefíková se jen tak neokouká. Jen škoda, že dialogy u Vorla stále tahají za uši a za to celé po čase spadne do mírného stereotypu. I přesto ale jeden z těch fajn českých filmů. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že Vladimír 518 tam dodal správnou atmosféru. Ovšem celý příběh je takový mdlý a celkem o ničem. Čekala jsem nějaké vzrušení nebo akci jako v Gymplu, čehož se mi nedostalo. Herci předvedly téměř srovnatelné výkony jako dřív, ale nyní bylo i na co koukat v ženském podání, což je velké zlepšení. Řekla bych, že takový průměr. Gympl je rozhodně lepší a propracovanější. ()

Reklama

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Přijde debil, pozér a trapák do baru a barman povídá: "Tak co si dáš, Ištváne?". No, tak jsme se zasmáli, vtip sice na hovno, zato pořád úsměvnější, než cokoliv z této tragikomické frašky. Spíš teda tragické, než komické. Nedovedu si představit souvislostí neznalého diváka, jenž dle neadekvátní anotace šel na údajnou komedii a nakonec se mu v kině dostalo pekelné substance nejvražednější nudy a trapnosti level Tak jde čas z edice Babovřesky. Člověk musel být zmaten jak gynekolog malé mořské víly a tu piču nakonec udělat sám ze sebe, aby se aspoň trošku pobavil. Nerad bych se však dotkl sněhobílých citů diváků, kterým se to líbilo, proto dodávám slovy klasika: "Peace, zmrdi!". ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

V zásadě bych zde mohl opakovat stejné lapsy, jako mi vadily u Gymplu. Mizerně napsané některé až trapně nerealistické scény a momenty, sem tam katastrofální dialogy a tragičtí herci. Není jich tedy tolik jako v předchozím filmu, ale pořád tu jsou. Hlavní role pro mladého Vorla je prostě tragickej castingovej omyl, rodinnými vztahy naprosto neomluvitelnej, obsazování Filipa Vorla do role dementního spolužáka nebo sklepáků nefunguje. Jak je Fero Burda skvělej ve besídkách Sklepa, tady i v té miniroli asi s třemi větami prostě ruší. A spousta dalších. Plus takový omyly jako "humorné" připomínky předchozího filmu ("Po filmu Gympl maluje každá toyka") nebo zkarikování vedlejších postav ad absurdum (dejme tomu reálnou postavu hrdinovy matky-alkoholičky teď už scénář úplně zbabral). Taky je to prostě jen pokračování, chybí tomu švih prvního dílu. Proč tedy solidní tři hvězdy, byť by si to zasloužilo stěží dvě? Jeden z důvodů je Mádl. Jeho postava je skvělá, jeho zahrání je skvělý. Tenhle kluk prostě umí. Body navíc filmu v mých očích přidá i Eva Josefíková, která sice není tak sexy jako Lenka Jurošková z Gymplu, ale zase je ještě hezčí a její postava zajímavější. No a musím přidat v záplavě rapových a hiphopových hudebních sraček za jedinou světlou výjimku - písničku All I Need (co hraje během kolaudačního večírku), kterou nazpívala pro změnu moje spolužačka z vejšky Veronika Kratochvílová. Takže k objektivním dvěma hvězdám kvůli těmto plusům přidám subjektivní třetí. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tohle už ztratilo jakékoli kouzlo. Příběh je snesitelný leda tak, když chce člověk prostě vypnout po návratu domů z práce a za to také uděluji jednu hvězdu. Mimo to mě však nenapadají žádné další klady. Vtipy jsou již celkem ohrané a poselství je úplně mimo. Jedná se tak o pouhou nihilistickou srajdu. V případě, že nejste velkými fanoušky Gymplu, doporučuju se dílu obloukem vyhnout. Mimo sledování ze zvědavosti kam se vaše oblíbené postavy v životě posunuly, tohle nemá žádný význam. 20% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (34)

  • Tomáš Vorel starší pôvodne pokračovanie nezamýšľal. Vďaka veľkému diváckemu ohlasu a obecne priaznivému prijatiu Gymplu sa ho však odhodlal natočiť. (Sufferer)
  • V úvodních titulcích je pod kostýmy podepsána Dagmar Pomajblíková, v závěrečných titulcích je již uvedené správné jméno - Pomajbíková. Ohledně vedoucí kostymérky se tvůrci titulků vyřádili i na závěrečných titulcích, kdy je pro změnu uvedeno chybné křestní jméno Dagamara, místo Dagmar.
    (Ricci)
  • Když filmaři v květnu dotočili v klubu Lávka u Karlova mostu, přišly dva dny nato povodně a polovina filmových lokací se ocitla pod vodou. (MTHRFCKR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno