Reklama

Reklama

Blízko od sebe

  • USA August: Osage County (více)
Trailer 3

Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (428)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nevím, co chtěl film přesně říct, protože to bylo jen o tom, jak se rodina sešla, pohádala se a zase odjela. Navíc mi vadila ta absurdnost a nereálnost, chtěl bych vidět člověka, který by se ztotžnil s nějakou postavou a i kdyby, tolik blbců by se snad v jedné rodině sejít ani nemohlo. Na druhou stranu jsem se nenudil ani chvíli a když vynechám scénář, který je na můj vkus prostě přehnaný a budu hodnotit to, jak herci zvládli své role, pak byli výborní a to nejen Meryl Streep, ale především Julia Roberts. ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Nebudem písať o tom aká patetická sa mi zdá mužská posadnutosť mladými dievčatkami ani o tom aká matka je schopná pochovať všetky sny svojej dcéry tým, že ju sama zráža ku dnu a zraňuje na najcitlivejších miestach. Julia a Meryl podľa mňa predviedli dokonalý herecký koncert, napriek tomu, že sú dávno za prahom tridsiatky. Stále nádherné ženy v komplikovaných postavách z ktorých sála ľudská nedokonalosť. Do poslednej minúty som dúfala, že Julia to auto otočí a vráti sa k umierajúcej matke, ale bol by to smiešny happy end. Som rada, že to neurobila. Pretože život nie je cesta ružovou záhradou. Milujete toho, kto o vás skoro netuší a ten, kto by za vás dýchal je len kulisa na veľkom pódiu plnom záludných nástrah. Verte mi, že časom to bude už len horšie. Dokonalá dráma jednej rodiny plná agónie, výčitiek, slabosti, lásky a nenávisti. Už dlho som nič podobného nevidela a určite ani dlho neuvidím. Klobúk dole! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Príznačný distribučný názov rozpráva veľmi komplikovaným sposobom o rodine, kde cynizmus a chladnosť hrajú hlavné úlohy. Ženské osadenstvo ( matka a tri dcéry ) sa stretnú na pohrebe svojho manžela a otca a snažia sa nájsť cestu k sebe. Nechcel by som žiť v podobnej rodine, Tracy Letts napísal svoju hru a scenár s prapodivnou nenávisťou k ženám a ich vzťahom. Oceňujem však herecké výkony dua Streep - Roberts, obe išli nadoraz a povyšujú tento snímok o level vyššie. 3+ ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

- "Už dlouho jsme nesbírali žádné Oscary, Harvey, pojďme udělat něco, jako bylo Carnage, frantíci s tím měli úspěch. Hlavně ať je to laciný a ať je tam spousta scén, kde budou postavy hystericky křičet jedna přes druhou, pisálci pak můžou psát o hereckém koncertu, haha." - "To by šlo, Bobe, a obsadíme do toho Meryl Streepovou, to je magnet na ceny, ta by dostala Oscara i kdyby hrála terminátora, hehe" - "Jasně, Meryl je nutnost, a na Zlatý Glóby to pro jistotu přihlásíme mezi komedie, tam je menší konkurence. Všichni nám to zas sežerou." => PROFIT!!!___________ btw, úžasný název pro film (v překladu něco jako "Srpen: Litoměřicko") ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Film ako remeň, s poriadnou dávkou reality, ktorú vynikajúco doplnilo aj celé potmavšie prevedenie snímok, čo výborne doladilo celú atmosféru. Napriek tomu, že ide o dramatickú udalosť podobne ako komentovali iný užívatelia aj vo mne utrusené výroky vzbudili úsmev. Niektoré ženy sú ozaj tvrdé a nezlomné a čím sú staršie tým ich ego rastie. Najlepšou vetou bolo pre mňa " vďaka bohu, že nepoznáme budúcnosť, zošaleli by sme ". Za skvele frázovanie a dobrý herecký výkon dávam 70%. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (51)

  • Natáčanie v dome prebiehalo cez jeseň. V niektoré dni bolo vonku chladno až 4,4 stupňov. Keď listy okolo domu začali meniť farbu, produkčný tím ich namaľoval zeleno. Keď listy začali padať, v postprodukcii sa pridali počítačovo generované listy. (Pat.Ko)

Související novinky

The Last of Us nabírá herního skladatele

The Last of Us nabírá herního skladatele

13.03.2020

Necelé dva měsíce nás dělí od vydání jedné z nejočekávanějších her letošního roku The Last of Us Part II. Pár dní nazpátek přitom bylo oznámeno, že se kabelovka HBO, scenárista Craig Mazin (Černobyl)… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama