Reklama

Reklama

Země dinosaurů

  • Česko Země dinosaurů 1 - Jak to všechno začalo (více)

Obsahy(1)

Prostřednictvím tohoto kresleného příběhu pro celou rodinu se vydej s dinosauřími kamarády Nožičkou, Sárou, Zobkou, Bodlinkou a Pírkem na báječnou cestu do pravěku. Před dávnými a dávnými časy, v dobách čadících vulkánů a strašlivých zemětřesení, se jeden malý brachosaurus jménem Nožička ocitl úplně sám. Na své cestě do legendárního Velkého údolí se šťavnatou trávou potká čtyři malé dinosauříky, kteří se k němu připojí. A tak začne vzrušující, ale i nebezpečné dobrodružství, během něhož malí kamarádi potkají hladové dravce a jiné překážky. Díky tomu se naučí mnoha novým věcem, jako je pomoc kamarádovi a týmová práce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

pepo 

všechny recenze uživatele

Škoda, že som túto klasiku od kvarteta Spileberg/Lucas/Bluth/Horner nevidel v čase vzniku prípadne keď som bol decko. To by som bol úplne nadšený a totálne to miloval. Predsa to len podstatne zostarlo a ostala z toho už len veľmi pekná pripomienka starých čias. Ale som rád, že som to už konečne (aj keď opozdene) videl. 7/10 ()

see_sawandrew 

všechny recenze uživatele

Titulní píseň Diany Ross se stala hitem a film tehdy ovlivnil mnoho dětí, včetně mě. I bez nostalgie je však Země dinosaurů skvost, který dosud nemá v animované kinematografii obdoby. Díky mnoha citlivým tématům je naprosto přirozeně dojemná, pomocí geniální metafory i obecně poučná. A nejlepší skladatelský počin Jamese Hornera vnese slzy do každého oka, a jestli mi nevěříte, tak uvěříte, až se ocitnete s Tlapkou na vysoké skále a spatříte cíl její cesty. 100% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,3miliónaTržby USA $48,092,846Tržby Celosvetovo $84,460,846║ Putovanie s dinosaurami v kreslenej podobe prináša pekný príbeh o priateľstve a vzájomnej pomoci. Rozprávku som videl aj dávnejšie a tak som si po dlhšej dobe pripomenul aké čaro mala tvorba 80.rokov. /70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka pre deti môjho detstva, mám na ňu krásne spomienky. Jeden z mojich najobľúbenejších animákov. Ja som dinosaurov v detstve veľmi žral a toto je pekné a milé až až. Každú postavičku som miloval. Neviem ako by to dnes pôsobilo na dnešné deti, ale i tak by som to odporučil a budú sa baviť aj dospelí. Príbeh je veľmi zaujímavý a dokonca je to napínavé, čo je problémom väčšiny dnešných animákov pre najmenších. Kreslené je to veľmi pekným štýlom. Tie farby sú takpovediac teplé. Škoda že seriál vznikol v čase, kedy som už nebol dieťa a ani som sa naň nepozrel. Možno to niekedy napravím so svojimi deťmi. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, kterou musím co nejdříve sehnat a pustit svým dětem (tedy tomu mladšímu až za pár let). Úžasně udělaný film vzbudí v divákovi spoustu emocí i svým citlivě zpracovaným příběhem i milou hudbou. Snad nikdy se mi u kresleného filmu tak nesvíralo nitro - a to jsem to viděl už jako dospělý... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Při dobrém sledování je možné si v úvodní scéně pod hladinou vody vlevo všimnout skupiny bublin vyplouvajících k hladině, které nápadně vytváří podobu šroubovice deoxyribonukleové kyseliny (DNA), jež je základním stavebním kamenem pro všechny živé organismy. Jedná se o malý teaser na Spielbergův Jurský park (1993), který vznikl o pět let později a v němž DNA také sehrála důležitou roli. (Marasuchus17)
  • Všechny animované filmy pocházející z této filmové série byly vytvořeny na motivy příběhů napsaných Judy Freudberg a Tonym Geissem. (Marasuchus17)
  • Ve snímku se objevuje celkem na 29 různých druhů pravěkých zvířat. Z toho pět z nich již bylo v období (druhohorní éry), v němž se děj filmu odehrává, dávno vyhynulých. Příkladem jednoho z vyhynulých druhů je např. slavný rod sphenacodontidního synapsida („savcovitého plaza“) rodu Dimetrodon, jenž existoval v období raného permu v mladších prvohorách (před cca 280 miliony let). (Marasuchus17)

Reklama

Reklama