Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní film Sejít z cesty je ryze českou variantou road-movie příběhu. Hlavní hrdina, mladý právník magistr Běloušek (V. Neužil) má zdánlivě banální úkol, přivézt k soudu z Prahy do Olomouce jednoho lehce bohémského pobudu. Všechno by mělo být snadné a jednoduché, jenže na tomto úkolu má výjimečný osobní zájem majitel advokátní kanceláře a zároveň otec hlavního hrdiny, takže od počátku je cesta ovlivňována prvním Murphyho zákonem „Cokoli se může pokazit…“ Není na tom nic zvláštního, jen se to těžko vysvětluje otci a snoubence. Místo tří hodin v autě nakonec stráví magistr Běloušek na cestě s výstředním Petem (O. Pavelka) několik dní. Tento nechtěný výlet pak změní leccos z jeho pohledu na svět. Při natáčení filmu nebyla zraněna žádná zvířata. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Aniž bych znal obsah téhle komédie, náhodou jsem si ji pustil v autobuse z Prahy do Brna, takže značná část děje se odehrávala ve stejných reáliích, jaké ubíhaly za mým okénkem. To bylo fajn, ale o to více vynikl ten kontrast, že prostě když autobus, kde nikdo nic neuspěchá, tu cestu urazí za dvě hodiny, tak jak to, že když má někdo audinu v kabriu a strašně strašně naspěch, to nezvládne pod dva dny? To je prostě trochu přitažený za vlasy todlecto v tom filmu, a tak to i na diváka působí. Ale závěr se mi docela líbil, musel jsem tak nějak i já přehodnocovat svůj pohled na hrdiny, nejen oni sami, a to mám rád. ()

atmen 

všechny recenze uživatele

Násilně poslepované scénky, jenž jsou sice zábavné, ale jako celek se to vážně brát nedá. I když se tvůrci snažili nám předat poselství - Carpe Diem, tak to působí příliš parodicky, a člověk stěží uvěří tomu, že tomu sám režisér věří. Docela by mě zajímalo, jak dlouho Pavlíček připravoval hudbu. Můj názor je, že to nebylo déle než byla délka samotného filmu... ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Drama?? Já se výborně bavila, místy jsem se i hlasitě řehtala a jen o chvíli dřív než Jitka Čvančarová jsem pronesla tutéž hlášku: "To je prdel...". Námět tak trochu připomínal můj oblíbený film Život v sedmém nebi a zřejmě mi sedla i postava vysloužilého rockera, pro ty mám tak nějak slabost, a to celé završila výborná hudba (nejen) Michala Pavlíčka. Chápu, že pro mládež možná nuda, ale za mě čisté čtyři hvězdy a pochvala České televizi za příjemně strávených 90 minut. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele

Solidní podívaná čekal jsem nějakou kravinu ale parádně jsem se pobavil , zase se po dlouhé době ukázalo že se tu netočej jenom trapný filmy. Označení drama nechápu, dal bych tomu spíš označení komedie. Jo a taky smekám před panem Pavelkou záhrál výborně a chválím za hlášku : "Vidíš to, kdyby si šoustala, tak se nemusíš takhle dřít " . ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Slabý osmdesátšest minut trvající a k tomu navíc ještě divně poslepený paskvil. Obstojný námět, dobrý Pavelka a pár vtipných momentů. Toť vše kladné. Na filmu není absolutně nic zajímavého. Špatný scénář, naprosto slabá a impotentní režie a celkově špatné provedení dělají z tohoto snímku pouze další na sto honů páchnoucí amaterský počin naší současné televizní tvorby. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv si Jitka Čvančarová dává pozor, aby v žádném filmu nebo na veřejnosti nebyla odhalena, objevily se po natáčení se na internetu fotky z jedné ze scén, na které je vidět ňadro. (Wade)
  • Natáčelo se v lokacích v Brně, na Vyškovsku, v Pelhřimově a taktéž přímo na dálnici D1 a v jejím nejbližším okolí. Natáčelo se i na Slovanském ostrově v Praze, v Olomouci a v bývalém lomu Drysice. (Lynette)

Reklama

Reklama