Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou bratrů, které rozdělila jedna žena. Špičkový neurochirurg utápějící se v bludném kruhu operací, alkoholu a milostných avantýr a jeho horkokrevný bratr, který se vrátil z české mise v Afghánistánu, vychovává dvě dcery, ale prohrává svůj boj s dluhy a návratem k normálnímu životu. A všechno to řídí jejich matka. Jejich osudy se prolínají s dalšími postavami kolegů, spolubojovníků, kamarádů, všichni však mají něco společného. Každý se totiž někdy zachová jako všivák... (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (330)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Hromada střepů, střípků, kousků, dílků, součástek, flashbacků naplácaných na sebe... doplněné o permanentní přehlídku dějových zvratů, nezapadajících souvislostí, zoufalé nereálnosti mnohých částí příběhu a mimořádně mizerně zvládnutých akčních scén, takže jsem celý film strávil tím, že jsem se snažil najít nějakou smysluplnou nit, proč bych měl film dokoukat. Nenašel jsem ji. Musím přiznat velmi dobré herecké výkony, díky kterým jsem u filmu vydržel až do závěrečných titulků, ale to na dobrý film jednoduše nestačí. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tři roky odkladů jsou bohužel znát, protože se tady evidentně přestříhávalo, leč to nijak nepomohlo. Příběh tu prakticky neexistuje, nedává smysl, děje se v něm až moc náhod, postavy nemají motivaci, chovají se jako idioti a všechno postrádá logiku. Prolínání časových rovin nefunguje vůbec, orientace je nemožná, takže se může stát, že se divák brzy začne nudit a odhalovat všechny nedostatky v plné nahotě. A že jich je! Kašparovský rozhodně není neschopný a je vidět, že cit pro řemeslo má. Vizuální stránka se docela povedla, pasáže v Afghánistánu patří k tomu nejlepšímu, sem tam přijde se zajímavým kamerovým záběrem, sympatická je i snaha o moderní klipovitý střih. Jenže to není moc platné, když se film rozbředává do epizodek, které nejsou ani vtipné, ani zajímavé a ke konci už se mění v regulérní, i když nechtěnou parodii. Nejsmutnější je ale na naše poměry hvězdné obsazení, v němž navíc nikdo nehraje vysloveně špatně, jen je prostě znát, že ve scénáři toho asi bylo o dost víc. Až je z té přehlídky marnosti jednomu smutno. Takhle herecky nevyužitý potenciál jsem v českém filmu snad ještě neviděl. 20% ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Co se týče stylu filmu, bylo v něm možná až trochu „přefiltrováno“ a „přezpomalováno“, nicméně byl jsem docela spokojený. Škoda, že tohle rozhodně nemůžu říct o příběhu. Po komediální stránce film fungoval naprosto minimálně (nebyla zde snad jediná zapamatovatelná hláška či vtipný moment, snad s výjimkou pozvracení zloděje), po té dramatické byl většinu projekce hodně nevýrazný, plný nelogičností (co to jako mělo být s tím těhotenstvím?) nebo naopak s těmi všemi úmrtími a tragédiemi až extrémní, přehnaný (kupříkladu taková scéna v bance působila dost směšně). Z hereckých výkonů bych víc vyzdvihl jen ten Mádlův, našel bych sice momenty, kdy se najednou choval možná poněkud racionálněji (alespoň vzhledem k jeho stavu), přesto mě po většinu času dokázal zaujmout velmi přesvědčivým herectvím. A konec měl asi vykouzlit na divákově tváři hořký úsměch, snad i dojetí, na mě však působil jak pěst na oko. Celkově dávám 2*. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Herecká sestava značí, že Všiváci mají v zádech velké režisérské jméno, ale už po několikáté je u nás opak pravdou a Kašparovský je zlanařil z pozice nováčka. Měl k dispozici ostřílené matadory i mladé talenty, takže si tam každý najde svého oblíbence. Krejčíková podle očekávání provětrala kůzlata. Za kamerou pak kouzlil rutinér Smutný. Celou dobu se honí několik zajíců najednou a pár jich uteče, ale pověstné české dno se nachází mnohem níže. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

První poznatek k filmu - kamera je perfektní. Vladimír Smutný si krásně hraje a dokazuje, že i v Čechách je konečně někdo, kdo se může vyrovnat světovému kamerovému umění. Herecké obsazení je klasické, co kraj dá, to tu je. Jen mi tam chyběl Karel Roden. Hudba trochu kolísá. CITÁT - Když to nevybliješ, tak to pomůže......... Ovšem unikátní je výkon Jiřího Mádla, jeho Knoflíkář stojí za potlesk. Trochu nechápu to nízké hodnocení, ale zase chápu, že je to Český film, a Českému publiku naše filmy nějak nevoní. Je to prostě natočeno nevýrazně, ale na naše poměry skoro nadprůměrně. DIALOG: Jiří Mádl (Venca) - Já jsem restaurovanej. Krištof Hádek - (Eman) - Ale hovno, idiote. Jsi retardovanej!!!!.......... Myslím, že tito dva herci si ve filmu zabrali hodně místa a už díky nim, to stojí za podívání. Knoflíky na spodním prádle, to je někdy peklo. Flashbacky jsou povedené, barevně odlišené a divák tak neztrácí přehled v ději. Sex je opět v Českém filmu velké tabu a tak v tomto směru nečekejte nějaké odlišnosti od ostatních filmů. Ikdyž sexu je tu dost a nějaká erotičtější scéna by to jen okořenila. Marně jsem čekal, kdy se osvědčí přídomek "komedie", ale marně. Je to drama a sice je tu pár komediálních scén, ale hodně jich má Jiří Mádl a tak nejsou vlastně směšné, protože to vyznívá z jeho retardované postavy. CITÁT - Koupíme rádio.......... Scéna okolo 78 minuty je povedené a áno, i směšná, ale ve své podstatě je hodně smutná. ...ty vole, to jsou naše pouta!!! A jak seš to vlastně voblíknutá??!!......... Možná až se s odstupem času podívám znovu, zvýším na čtyři. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Ve scéně, kdy mladý Ricky vyzvedává mladého Mickyho na nádraží, lze v pozadí spatřit vagón v aktuálním barevném řešení ČD, přestože se scéna odehrává v 80. letech. (Šéfik)
  • V průběhu natáčení v pět tisíc kilometrů vzdálené afghánské provincii Lógar na základně Shank strávili filmaři celé dva prosincové týdny. Tamtéž padla i poslední klapka. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Filmový štáb doprovázel skutečné vojáky také při předávání daru pro místní školy, ale směl se účastnit i nácviku bojových akcí včetně obrany při napadení základny. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Reklama

Reklama