Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká nezávislá komedie BROUK vypráví o tom, jak může smrt obyčejného hmyzu ovlivnit chod světa. Všední situace dokáže odstartovat řetězovou reakci, která změní osudy všech postav této bizarní komedie. Například: manželka v reakci na rozzlobeného muže vyhodí upečené kuře z okna činžáku přímo do popelnice, kde ho najde děvče se zoufalou chutí po kuřecím masíčku, která právě odešla s prázdnou z čínského bistra, jehož zoufale čistotný majitel pronásledovaný hygieniky nakonec nečekaně skončí v nemocnici (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Z prvu opravdu jedinečně stavěný příběh "jednotlivé skeče" různých postav, které jsou odstartovány jediným rozhodnutím malého kluka. Tím začíná opravdu různorodá až bizarní lavina ovlivňování životních situací navzájem. Jenže postupně zjišťujete jak strašně náhodné to je, a že to vlastně snad vůbec nikam nesměřuje. Sledování příběhů postav mě bavilo, ale s přehoupnutím přes polovinu stopáže se to místy vleče, vytrácí se ta atraktivnost a v podstatě nijaký závěr mě celkem zklamal. Souhlasím s tím, že to má jistou pravdu, protože svět je plný okolností, které nám takhle mění život, aniž bychom to vnímali. Bug je příjemná jednohubka. Nic víc, nic míň. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Věřím v efekt „motýlích křídel“ a mám rád i filmy, které jsou tímto takříkajíc fenoménem protkány. Pro mne je velice poutavé sledovat miniosudy obyčejných lidí, jež v jedné chvíli spojí událost, která by jinak nestála ani za zmínku. Film hodnotím možná pouze třemi hvězdami pro absenci silnějšího náboje a tedy i pro menší emocionální zážitek. Na druhou stranu je ale toto druh filmu, u kterého si nedovolím říct, že z něj šlo dostat daleko víc. A to pro tento film naštěstí proto, že byl pojat celkem dost civilně. Věřím ale, že právě pro svou civilnost, a zbytečné netlačení na pilu, si film najde nemálo příznivců. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Obdivuju scénáristu a oba režiséry, že se do těchto lidských osudů nezašmodrchali. Obdivuju herce, že své role zvládli zahrát realisticky a do postav se vžili. Obdivuju na tomhle filmu úplně všechno. Snad jen, že hudba mi až přiliš připomínala Americkou krásu, ale to není žádná trága. Tak krátký film a řekne o lidech všechno.... ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

Dost možná, že i 4,5*. Alespoň ze začátku se to tváří jako lehká, mírně absurdní komedie, která se skládá z náhodných střípků mozaiky. Vše začne zašlápnutím jednoho obyčejného brouka a pak to jede. Jedna událost uvozuje další, někdy v přímé, někdy nepřímé souvislosti. A jak to na začátku vypadá lehounce a skoro odpočinkově, tak čím více se s opakujícími figurami potkáváme a čím více se blížíme ke konci filmu, tím více mi tuhne úsměv na rtech. Aneb co dokáže v životě člověka udělat zdánlivě nepodstatná maličkost a kam vás může posunout. Máme právo zahrávat si a ovlivňovat (ač třeba nevědomě) s životy těch druhých? Existuje osud a můžeme mu věřit? Co je v našich obyčejných životech důležité? Stojí za to žít? Docela dost otázek na zdánlivě lehkou komedii, že? ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady amerických nezávislých snímků, kde divní lidé dělají podivné věci a celé se to tváří děsně sofistikovaně a logicky. Většinou nemám problém se svérázností a motivacemi postav v podobných filmech, ale to s čím na mě přišel Brouk je příliš velká pakárna a snůška nesmyslů. Patrně jsem ignorant, ale pro takto vystavěný film nemám pochopení. Nepamatuji se, kdy naposled jsem viděl nudnější a povrchnější snímek. 20% ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama