Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justine počas prednášky na vysokej škole vyjadrením svojho názoru prejaví súcit s ľuďmi žijúcimi v starých kultúrach, ktorí sú pomaly, ale isto vytláčaní zo svojho územia a divokej prírody. Vzápätí dostáva od jedného zo spolužiakov nečakanú príležitosť: spolu s niekoľkými dobrovoľníkmi vycestovať do Chile a zorganizovať protest v jednej z džunglí. Po priviazaní sa k stromom či ťažkým stavebným strojom ich ale čaká nemilé prekvapenie, nie v podobe drsného zásahu tamojšej ochranky, ale leteckej havárie. Jej následkom sa po páde do doposiaľ nepoznanej časti džungle nečakane ocitajú v rukách tých, ktorým pôvodne prišli pomáhať. Podarí sa Justine a jej známym dostať sa zo spárov ľudožrútov? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (199)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dočkal. Ikdyž uznávám, že jsem měl trochu strach jak to Eli Roth ukočíruje. Nakonec jsem měl strach neoprávněnej. E. Roth nic neuspěchal a tohle čekání se jednoznačně vyplatilo. Za sebe musím říct, že mě tohle oživení kanibalskýho žánru nadmíru pobavilo. Ale chápu, že tohle nesedne každýmu. Především humor. Jenže tenhle humor je chtěnej a to je velkej rozdíl oproti většině filmů kde scény humorný rozhodně být nemají, jenže tak ve finále vyzní. Jediným negativem je scéna kdy se rudoši "zhulej" to už bylo přehnaný a hlavně nereálný. Jinak vše klapalo jak mělo. Perfektní celkovej vizuál, nádherná příroda, vhodná muzika, nějaký to gore, spousta vtipnejch hlášek a obstojní herci. Spokojenost. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to docela sedlo, byly tu relativně dobře představeny hlavní postavy, objevilo se pár zajímavých prvků, které mohly být v pozdější fázi filmu chytře využity... Bohužel mi tenhle pocit vydržel zhruba 15 minut, kdy z filmu odejde nejzajímavější postava a tak pak sleduju partu aktivistů, z nichž většina jsou nesympatičtí blbci. Do nějaké 40 minuty se tam vůbec neděje nic hororového, spíš je to jakési dost, dost zjednodušené drama o tom, jak se pár aktivistů snaží zachránit deštný prales. Nic víc, nic míň. Pak už konečně přijdou na scénu kanibalové a to je vlastně nejlepší část filmu - příchod přeživších aktivistů do domorodé vesnice, kde po nich všichni šmatají, oni křičí, ale nikdo tam nemluví + následné zavraždění a snědení jednoho z nich (shodou okolností druhé nejsympatičtější postavy - btw, nepobral jsem, proč některé ty aktivisty jenom uspali a některé rovnou na místě zabili). Tyhle dvě části mají i nějakou atmosféru a jsou v rámci možností povedené. Čekal jsem, že teď už to konečně začne, ale prd. Místo toho se z toho stala (obávám se že nechtěná) komedie. Uvedu pár ikonických scén - zfetování domorodci, sraní v kleci a následná posměšná reakce domorodců, pak i ta scéna, SPOILER kdy se Justine stane mezi domorodci uznávaná a nakonec ji nechají jít KONEC SPOILERU a pak ještě moje nejoblíbenější, ve které to jedna z aktivistek nevydrží, podřízne se a zemře. A jaká je reakce "vůdce" aktivistů? Hádejte - a) začne panikařit, b) rozhodne se s ostatními naplánovat útěk, c) podřízne se taky, d) vyhoní si ho a ještě je na to hrdý. Správně je za d. Chytrý, ne? Prostě všechen ten potenciál byl zabit vší tou směšností a nejnepravděpodobnějšími situacemi. A závěr tomu nasadil korunu a dodatečná scéna v titulkách ji ještě řádně vyleštila. Vlastně mi přijde, že Eli Roth sám nevěděl, co chce natočit. A nebo je to prostě debil. 2* ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nejprve si naivní flétnistka vyslechne na vysokoškolské přednášce něco o ženské obřízce, pak se nechá strhnout vidinou pomoci v netknuté džungli v Amazonii, kde starověké kmeny trpí pod útiskem soukromých společností, kterým jde výhradně o zemní plyn. Přidá se tak ke skupince, která se chce v Peru „pomocí mobilů“ postavit buldozerům, jenže těžké stroje nebudou tím hlavním nebezpečím, které na ně čeká. Budeme holt muset držet pěsti, že balíček trávy zhulí celý kmen. Eli Roth se s diváky nikdy nemazlil, a tak nějak si tím vydupal proslulost. Užvaněný hororový nadšenec se mnohdy tvářil jako spása žánru, většinou ale zklamal, tentokrát si navíc dával hodně načas (takhle dlouho k nám filmy „chodily“ snad před dvaceti lety). Musím ale poznamenat, že jsem projektu docela dost fandil, a tu a tam sledovat, v jaké je fázi. Úvod se nicméně vleče, je nezajímavý, Roth se jen těžko odklání (nevím, zda záměrně) od docela pitomých dialogů. Jakmile se ocitneme v deštném pralese, je to jiná káva (ač je samotný protest aktivistů docela úsměvný), která vygraduje pádem letadla. Od té chvíle se otvírá řada možností posunout tenhle kus někam dál. Jenže Roth se vedle exhibicí s maskami a krvavými momenty zmůže jen na pár zajímavějších sekvencí (třeba na to, co se děje po samotném pádu letadla). Uvěznění mezi domorodci prakticky neprodává, chybí napětí, o postavy nemáme strach, tvůrci neumí navodit řádnou atmosféru, dialogy skřípou a vlastně chybí i ona brakovost, chcete-li to tak nazývat. Roth namísto toho, aby překračoval díky kanibalskému kmenu plném gurmetů hranice vkusu a vyvolával kontroverze, předkládá scény (třeba průjem jedné ze zajatkyň, který nemá pražádný význam), které mohl nabídnout v jakémkoliv jiném žánrovém balení. Roth je mizerný vypravěč, nezklamal, ale potenciál neprodal. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Škoda !!!! Do mé topky 5* brutálních filmů se tohle ASI zřejmě nedostane, ač brutální je to celkem dost ? nebo není ? Z chutných scén si po 12 hodinách pamatuji už pouze porcování černocha (a nebo tam bylo snad jen tohle ?) Co se postav týče tak u mě bod mrazu. To u Deodatových Kanibalů, jsem s postavama soucítil, tady ne. Atmosféra filmu je taková "komediální" to samé po herecké stránce. Pro mě je tohle celkem zklamání, protože jsem čekal ( 2 roky ?!! ), že to bude TOP masakr. Chybělo ASI více Gore + něco nového, chybělo mi tu znásilnění (když už), chyběly tu kozy, i když krasavice tu zrovna bůhvíjaké nejsou, no prostě škoda. Každopádně, porcovačka černocha, fakt silná scéna, bleh. Slabší 4*, čekal jsem o dost víc. Možná časem opáčko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $7,105,595Tržby Celosvetovo $8,100,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ tak tu ani nemal skoro čo pokaziť Eli, dokonca prvá polovica filmu je dosť dobré rozohraná, skoro žiadne rušivé elementy, až na zopár zbytočne uponáhľaných scén ako po páde lietadla a niektorých prihlúplych reakciách preživších, prípadne črevnej prehánky jednej dievčini v labilnom väzení(scéna ktorá tam nemala žiadny poriadny význam), tu ani nemáme moc zbytočných pokleskov, gore scény sú drsné akurát mi tam chýba lepšie atmosféra naokolo ale to by som asi od Eliho chcel príliš moc ale zas na druhú stranu na Lorenzu Izzo sa dobre pozerá, čo je asi hlavnou devízou tohto návratu ku kanibalom, ktorý mali svoje Talianske filmové obdobie v 80.rokoch /40%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Eli Roth si po angažovaní domorodých obyvateľov uvedomil, že nikdy nevideli žiadny film o kanibaloch, a tak im premietol Cannibal Holocaust (1980), aby si uvedomili, čo približne od nich vyžaduje. Domorodcom sa film veľmi páčil a mali radosť z toho, že sa môžu zúčastniť na podobnom projekte. (Marceloo)
  • Film se natáčel v Tarapotu v Peru, v Santiagu v Chile a v New Yorku v USA. Natáčelo se od 5. listopadu 2012 do 22. prosince 2012. (rafix)
  • Nahrávání soundtracku probíhalo v Bratislavě. (Halloween9)

Reklama

Reklama