Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa srazila Antoina na mopedu. Před 20 lety, kdy oba studovali na Sorbonně, spolu prožili krátký románek - on je dnes profesorem řečtiny, ona policejní inspektorkou, což mu ale dlouho nechce prozradit. Jejich první společný oběd přeruší telefonní hovor: došlo k vraždě poslance Národního shromáždění! (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (133)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Přestože už bylo Annie Girardot v době natáčení 47 let, v roli Lisy jí to ohromně slušelo. Antoin v jeden okamžik prohlásí, že on je jako voda a ona jako oheň, ale následující události ukáží, že Lisa není jen nějaký táboráček, ale spíš plamenomet. Víc krimi, než komedie, ale ve francouzském duchu, takže ležérní polohy střídají hrrrmomenty a stejně jako tempo honiček, se přelévají i emoce. Skvělé výkony herců, podtrhuje i geniálně ladící dabing jak Věry Galatíkové, tak Čestmíra Řandy, takže zážitek je to veskrze retropozitivní. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální komedie s velmi sympatickou ústřední dvojicí - profesorem Lemercierem, kliďasem a policejní inspektorkou Tanquerelleovou, cupitajícím živlem - chvíli baví a rozesmívá, chvíli napíná, chvíli vyšetřuje (např. přestupováním z jednoho auta do druhého) podivné vraždy karosářským šídlem a jak mrtvých přibývá, atmosféra příjemně houstne a finále se povedlo. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Patřím do tábora, kterému se Ukradli torzo Jupitera líbí o ždibíček víc. Patrně proto, že je veselejší, bláznivější, prostředí slunného Řecka působí v dnešních prosincových dnech přívětivěji než Paříž (v porovnání s dneškem krásně liduprázdná, jak ve své době celý svět býval na filmovém plátně zobrazován). Noiret má v Jupiterovi více prostoru, což mu sedí. Velmi slušná detektivka, jak jen to Francouzi umí. Ty čtyři * dávám spíš v kontextu s pokračováním, jinak by to bylo víc. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pragmatická policajtka a neohrabaný vědátor, ale nádherně jim to spolu ladí. Ačkoliv Annie Girardot má za úkol být neohroženou ženou zákona, polovinu filmu poněkud neemancipovaně a elegantně procupitá v podpatcích (druhou polovinu řídí jako prase, případně se nechá vozit jinými, co řídí jako prase). Philippe Noiret ji krásně doplňuje a zvláště ve scéně, kdy vyhazuje zmrzliny z taxíku, je kouzelný. Za zmínku stojí i dvě role Lisiny matky a tety Suzanne. Tetičku hraje předválečná hvězda Simone Renant a v roce 1978 manželka producenta, který stál za vznikem Něžného kuřete (navíc s dabingem Jiřiny Bohdalové, to se taky málokdy slyší). Něžné kuře je dobře uvařeným koktejlem kriminálky a komedie, přesto z téhle dvojice filmů mám mnohem raději o dva roky mladší Ukradli torzo Jupitera. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Francouzské filmy jsou prostě nečitelné, opět se to potvrdilo. A navíc je to další film Annie Girardot, který začal jako úplná kokotina a skončil tak, že jsem nakonec uznale pokynul hlavou nad zajímavostí samotného scénáře. Komedické prvky jsou mega suchý, ani jednou jsem se nezasmál, ale jako detektivka to fungovalo a vrah byl pro mě pořádným překvapením. Někde mezi 3-4*, nakonec to nechám na třech (cca 55%). ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Při ohledávání mrtvoly sahají policisté na vražednou zbraň bez rukavic. (sator)
  • Natáčení probíhalo v Paříži a jejím pařížském regionu a také v městečku Honfleuru. (sator)
  • V roce 1978, po uvedení filmu ve Spojených státech, se producent Dean Hargrove chopil nápadu z tohoto filmu a vznikl seriál Dear Detective (od r. 1979) s Brendou Vaccaro v roli inspektorky. Po čtyřech epizodách byl seriál kvůli nedostatečné sledovanosti ukončen. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno