Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak ako klesla Funèsova minutáž účinkovania oproti prvým dvom dielom, tak klsol aj podiel zábavy. Rovnako aj Maraisove akčné zásahy a ani scenár na tom nie je najslávnejšie. Scéna s poľovačkou je úplne rozťahaná a nanajvíš nudná, scéna s idúcou posťeľou prehnaná. Ale stále sa dá pozerať na rozčudované tváre obetí pri pohľade na Fantomasa a Funèsove prejavy to všetko zlepujú na správne miesto. 60%. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Od dětství můj nejméně oblíbený Fantomas: a) nesnáším, když má někdo pravdu a ostatní mu nevěří a/nebo se mu vysmívají, v tomto případě navíc opakovaně b) hon na lišku mi připadá podobná zábava jako topení koťat. No, abych tenhle vážný úvod něčím vyvážil, budu se teď věnovat své oblíbené činnosti – tj. vysmívání se vzhledu a/nebo výkonům herců ve filmech. Takže coby prvního pána na holení si vezměme Maraise. Ten je v tomto ohledu nejvděčnějším objektem k posměškům, neboť není nad to, když se padesátiletý chlap snaží působit jako pětadvacetiletý mladík. K tomu účelu oplývá velmi energetickými, vzteklými gesty, které mi bohužel připomínaly majora Zemana, když má dva dny do menstruace. I obličejem je Brabcovi celkem podobný (doufám, že si to Brabec nepřečte, by puknul pýchou, zato Marais má štěstí, že už je mrtvý, ten by to asi prožíval naopak). Mimochodem, právě tvar tváře byl příčinou Fándorovy neporazitelnosti. Jak jste si jistě všimli, žádný padouch se ho nesnažil uhodit do ksichtíku, neboť dobře věděl, že by se nepěkně pořezal o jeho ostře řezané, mladické rysy. No a pod pulovrem nosil tento novinář nikoli noviny proti větru, ale patrně plech. U Fantomase mě zase v tomto díle fascinovaly jeho stavitelské schopnosti. Zatímco u nás poznají řidiči v okruhu stodvaceti kilometrů, když se silničáři snaží opravit nějaký ďůlek na cestě, on klidně předělá lord mekrašlejemu před nosem jeho zámek na bajkonur, aniž by onen lord cokoli zpozoroval. Funés tradičně překypoval svou energií, vzít dva takové a zapojit je do série a temelín se nemusí dostavovat. ()

Reklama

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení všech tří dílů Hunebelleho "Fantomase" ("Fantomas", "Fantomas se zlobí" a "Fantomas kontra Scotland Yard") a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dalo by se čekat, že třetí díl Fantomase bude recyklace starých fórků a záměn, ale opak je pravdou. Po Římu je chladné Skotskou stejně osvěžující. Opět velmi vtipná záležitost s hodně akčním závěrem, kdy Fantomase pronásleduje Královské letectvo a pálí po něm rakety vzduch-vzduch :-)). Je jistě zajímavé, že zatímco v předchozích dílech usiloval o světovládu coby největší zločinec a dělal to víceméně nekrvavě, ve Skotsku už vraždí hlava nehlava... :-) * * * * ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholenie trilógie o Fantomasovi. Pri Fantomasovi jednoznačne neplatí, že čím viac sa točí voľných pokračovaní k filmom, tým ide úroveň dolu. Film charakterizujú nezabudnuteľné hlášky tipu : posledná výstraha pred popravou, daň z práva na život, "v mém pokoji je obješenec" atď. Výborný film, ktorý ani po rokoch nestratil nič zo svojej vynikajúcej strašidelno - komediálnej atmosfére. A tie Fantomasove masky sú ešte lepšie ako v predchádzajúcich dieloch. Stabilne dobrá hudba, čs. dabing, herecké výkony a krásne prostredie škótskeho vedieka. Spomenúť musím aj postavu komisárovho zástupcu Bertranda, ktorý sa vo všetkých troch dieloch prezentoval skvelým výkonom. A Helena, tá je stále veľmi krásna. Predsa jedna malá výhrada k dvom veciam : odkiaľ získal Fantomas video nahrávky svojich zločinov z predchádzajúcich dvoch dielov, ako napr. ponorenie ponorky, alebo prepad herne v maske komisára Juva? A ako sa mu podarilo vybudovať to geniálne podzemie na zámku lorda Rashleya? Ale inak sa priznávam, že aj po tých dlhých rokoch kedy som Fantomasa sledoval prvýkrát sa hrdo hlásim k tejto nazabudnuteľnej trilógii. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Když Fantomas (Jean Marais), kterého dabuje Miroslav Moravec, zaujme místo lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon), je dabován Otakarem Brouskem (jenž dabuje právě lorda MacRashleyeho) místo Miroslava Moravce. Pokud by Fantomas mluvil skutečně hlasem Miroslava Moravce, nemohl by hovořit jiným hlasem a byl by ihned odhalen, přinejmenším manželkou. (pjotri)
  • Když Fantomas (Jean Marais) sedí na koni a diriguje svoje lidi jakousi podivnou vysílačkou, sestávající jen z výklopné antény, je anténu dobře vidět. Když pak koně najde a začne používat komisař Juve (Louis de Funès), po anténě není ani památky. (pjotri)
  • Mylène Demongeot (Hélène) měla v plánu natočit čtvrtý díl „Fantomas à Moscou“, v překladu „Fantomas v Moskvě“. Bohužel ale kvůli osobním sporům Jeana Maraise (Fantomas/Fandor) a Louise de Funèse (komisař Juve) a snad i kvůli jejich vysokým finančním nárokům z natáčení nakonec sešlo. Ve tomto čtvrtém pokračování se mělo zjistit, že Fantomas je otcem novináře Fandora. (noizcore)

Reklama

Reklama