Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní policejní důstojník Cruchot je přeložen do Saint Tropez. Tady řeší nejen policejní případy, ale potýká se se svou dcerou, která se snaží udělat dojem na své nové přátele. Namluví jim, že její otec je milionář s jachtou v přístavu. Příběh se zamotá, když se zjistí, že původní majitelé jachty nejsou ti, za které se vydávají... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Cival 

všechny recenze uživatele

Skvělá bláznivá komedie s nezapomenutelným géniem Funesem/Filipovským v hlavní roli. Určitě nejlepší kus celé série a snad i špička Funésovy filmografie. Další Četníci z jedničky už čerpají až příliš - humor se opakuje po kružnicích a jednotlivé osnovy skečů se až nepříjemně často opakují. Proto je St. Tropez jedničkou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

V 70. letech patřily "četnické" komedie k tomu nejlepšímu, co se u nás promítalo. Dneska už je jejich humor trochu vybledlý a ohraný, ale přesto ještě dokážou pobavit další diváky z mladších generací. Já se u nich spíše jen shovívavě usmívám, i když se přiznám, že dabing F.Filipovského je stále nakažlivý. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Početí a porod v jednom velmi úspěšné série o boji zákona s kriminalitou. Jenže já jsem stále přesvědčen, že kdybych film(y) viděl v původním znění bez dabingu, celá série by ztratila velkou část svého kouzla...a proto nedám nikdy plné hodnocení. Francouzi by měli Filipovskému minimálně koupit nějakou pěknou jachtu v Saint Tropez, jinak by v české kotlince s Fuňésem nikdy tak neprorazili. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se s odstupem sedmi nebo osmi let na první díl legendární série, kterou jsme kdysi v rodinném kruhu poctivě sledovali a která mne kdysi hodně bavila. Dlouho jsem váhal po letech opětovně nahlédnout mezi svět saint-tropezských četníků, ale po nedávném zhlédávání několika "předčetníkovských", povětšinou černobílých francouzských komedií, na kterých se už hodně podepsal čas, bylo tuhle přelomovou legendu konečně nutné znovu absolvovat. Na otázky kritiků z Pierrova komentáře tedy již můžu také odpovědět, že Četník je skutečně výborný, určitě stojí za takovou pozornost a má se klidně cenu opakovat. ;-) Minimálně 4 hvězdičky musím dát za propracovaný scénář, režii a herecké výkony, zejména za nádherné scénky ve dvojici mezi četníky L. de Funèsem a Michelem Galabru. Různé epizodky přecházejí postupně do atraktivních zápletek s romantickým dobrodružstvím dcery v novém městě i kriminálního případu s ukradeným obrazem. Pěkné lokace, uniformy, titulní písnička či půvabná Geneviève coby Cruchotova dcera jsou navrch sympatickým bonusem. Samostatní pátá hvězdička je za ten nádherně udělaný černobílý prolog. A kdybych do hodnocení počítal i nostalgii, jdu bez přemýšlení na 6*. :) Tak jsem se po čase pobavil, nasmál a vychutnával krásnou komedii... Na závěr kapánek moudré filosofie: "Lidi nenávidí válku, ale oslavují vojáky... a nám četníkům, kteří mír vlastně ochraňujeme, nám se posmívají!" 90% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Nejživější, energií nejnabytější a nejnebezpečnější Louis De Funès, jakého znám. Prvních, řekněme pět, zhlédnutí nám nezbývá, než se popadat za břicha,a poté, když už známe všechny geniální scénky nazpaměť, musíme stále více obdivovat skutečně smrtící výkon, jakého se tady menší, podsaditý, četníček s vysokým čelem dopustil. Jako by toho nebylo málo, je osazenstvo místní četnické stanice složeno naprosto nepřekonatelně, kdy Funèmu zdatně sekundují Michel Galabru a Jean Lefebvre, kteří všichni dohromady umí zatočit se všemi neplechy páchajícími neřády, nudisty a ostatními zločinci tak, jak si zasluhují. Snad jen ta představa "plážového" života francouzské nové mládeže časem trochu vyčpěla. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (44)

  • Film ve Francii navštívilo téměř 8 miliónů diváků, což je z hlediska návštěvnosti po Velkém flámu a Smolaři třetí nejúspěšnější snímek. (hippyman)
  • Natáčení odstartovala scéna honu na nudisty. (Pierre)
  • Alphonse Gerber (Michel Galabru) se zmiňuje o městě svatý Maxim. Správně měl říci svatá Maxim - jedná se o chybu v překladu. (McFly2)

Reklama

Reklama