Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zmrazený dědeček otravuje rozhodně méně než dědeček živý... Francouzsko-dánská polární expedice objeví na nejsevernějším břehu Grónska tělo muže dokonale konzervovaného v ledovci. Je to nepochybně člen posádky francouzské lodi, která zde ztroskotala roku 1905. Zmrzlé tělo bylo dopraveno do Francie, kde se podařilo neznámého muže oživit. Pro bohatou rodinu Huberta de Tartas (Louis de Funes) je tato událost jen senzací a dalším úspěchem vědy. Ovšem pouze do té chvíle, kdy se zjistí, že zmrzlý Hibernatus je vlastním dědečkem manželky Huberta de Tartas. Hubert chce příbuzného ponechat vědě, ale jeho žena Edmée chce naopak dědečka vrátit rodině. Ale komu vlastně nyní patří rodinná továrna? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Celkem originální zápletka umožňuje rozehrát parádní gejzíry srandovních situací, které dovádí p.Funes do dokonalosti.Ten monolog zsvěcující dotyčného zmrzlíka do reality je něco fantastického.Tu a tam se někdo snaží sekundovat, ale protagonista je daleko.Koneckonců, jsou to filmy o něm.A je to tak dobře. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, který ale nebyl plně využit. Zejména z toho důvodu, že je film poměrně krátký. Oblbování dědečka mělo trvat o něco déle, aby se mohlo objevit více komických situací. Humorné momenty zde sice jsou (stejně jako u Piti piti pa patří drobné scénky s Paulem Préboistem k tomu nejvtipnějšímu ve filmu), ale není jich zase tolik. Mezi Louisem de Funèsem a Claude Gensac tentokrát není taková chemie jako v jiných filmech. Edouard Molinaro natočil geniálního Oscara, tohle se až tak moc nepovedlo. Slabší čtyři hvězdičky si film ale zaslouží. ()

Reklama

George.Camel 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés je brilantní, ostatně jako ve většině svých filmů. Gagy, grimasy a nezapomenutelné škleby, to vše najdete v této komedii. Vzhledem ke své stopáži není ve filmu příliš zbytečných záběrů a než se nadějete, je konec. Škoda, že tehdy nenatočili pokračování. Zajímalo by mne, co by bylo dál po rozmrazení Huberta de Tartas po padesáti letech. . ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Dědečka si rozmrazíme, představení připravíme. Taková normální rodinka ambiciózního továrníčka de Tartas se postaví div ne na hlavu, aby pětadvacetiletého stařečka pochovala, dochovala a zachovala v co nejlepším stavu, neb tento je vrcholným exponátem francouzské vědy a továrniček by se navíc rád blíže spříznil s jinou zazobanou rodinkou a řádem Čestné legie. Mezi tradičně rtuťovitým Louisem a tradičně éterickou Claude to opět báječně jiskří, potěší i přítomnost Funèsova syna Oliviera v roli syna sveho otce. :) ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Milý film s tradičně výborným Funèsem. Oproti filmu Spáč od Woodyho Allena je ale o něco horší, není tak nápaditý, ale vtipnejch situací tu je pořád hromada. Zatímco ve Spáči hraje "ospalec" hlavní roli, v Hibernatovi je staven trochu do pozadí a hlavní slovo tak přebírá právě Funès, kterému ale zdatně sekunduje Claude Gensac, výborně přihrává Paul Préboist, ale i další. Hibernatus je krátnej a údernej film, kterej by člověk mohl vidět zas a znovu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen podle stejnojmenné divadelní hry Jean-Luca Bernarda z roku 1957. (Komiks)
  • Scéna rozhovoru mezi Hubertem de Tartas (Louis de Funès) a 1. tajemníkem ministra vnitra (Claude Piéplu) se má odehrávat v sídle francouzského ministerstva vnitra v Beauvau, avšak ve skutečnosti byla natočena v obřadní síni radnice ve Versailles. Taktéž vstupní hala a přijímací sál posloužili jako kulisy k filmu. (Komiks)
  • Bernard Alane (Paul Fournier) si velmi pochvaloval spolupráci s Louisem de Funèsem (Hubert de Tartas). Byl prý po celou dobu velmi milý a přátelský s velkou invencí a perfekcionismem a vůbec nebyl arogantní či přímo konfliktní, ani nějak jinak negativistický člověk a spolupracovník. Oba si po lidské stránce dobře rozuměli a po celou dobu natáčení měli výborný přátelský vztah. (Lynette)

Reklama

Reklama