Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parádní kriminálka, které by ale prospělo pár minut navíc pro jasnější orientaci v ději. V dnešní době je téměř zázrak vidět něco tak krvavého s tak promyšlenou dějovou linkou a tak prvotřídním obsazením. Hillcoat rozhodně nezklamal. Ejiofor konečně sympatický, Winslet dokonalá. 999 jako účel i pointa v precizně natočené, přemýšlivé sondě do světa dnešní policie. This little piggy... ()

Reklama

movie 

všechny recenze uživatele

TRIPLE 9 je pomalejší hardboiled kriminálka, která si najde svoje publikum hlavně mezi fanoušky žánru a za pár dekád se nad ní budeme rozplývat. Jednak díky už dnes zcela absolutnímu castingu (jako vždy zcela svobodný Harrelson, čím dál lepší Casey Affleck, odrostlá Kate Winslet, Ejiofor, Mackie, Paul, Reedus, motherfuckin Clifton Collins Jr, atd atd), druhak díky Hillcoatově až sedmdesátkové režii, která nebere zajatce. Pokud vás baví věci jako TRAINING DAY, ghettopřestřelka z TRUE DETECTIVE, HEAT anebo END OF WATCH, tak tenhle film musíte okamžitě vidět! Těším se na další věc co napíše Matt Cook. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to průměr, ne že ne. Další ukázka toho, že plno známých jmen a ksichtů samo o sobě zázrak nezrodí. Nicméně to má celkem i dobrou atmosféru a několik šťavnatě nakousnutých dějových linek, ale všechny jsou tak nevymačkané a nevyužité, že ten výsledný koktejl je prostě nevýživný a bez pořádné chuti. Všechno nakousnuté a nedojedené - parta zkorumpovaných cajtů, žido-ruská mafiózo-famílie, strejda-cops, nováček-idealista se čmuchem po strejdovi... Scénárista toho za sebou zatím moc nemá, třeba se propracuje k něčemu... šťavnatějšímu. ~~~ 2,5* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zklamání ve vztahu k obsazení a režisérovi je značné. Vše jde na vrub především Matta Cooka, jehož scénář je chaotický a postavy vyloženě chovající se bezpohnutkově. Highlightem filmu je scéna čistění baráku, která poukazuje na zručnost Johna Hillcoata, a kterého je mně tak líto, že sem trojku z lítosti dám. Škoda tohoto. 55% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)
  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama