Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (249)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Současnými velikány špinavých drsných kriminálek o zkorumpovaných policistech jsou na filmovém/seriálovém/literárním poli Olivier Marchal, David Ayer, Shawn Ryan, James Ellroy či v neposlední řadě Don Winslow. A Matt Cook se tímto svým scenáristickým celovečerním debutem staví ve frontě sice za ně, ale ne zase až tak daleko od nich. Ano, až takový potenciál to má. Škoda jen, že se to bije s Hillcoatovým pojetím, kdy zvolil nevhodné (ne)tempo vyprávění. Na to kolik se toho děje a v kolika rovinách i plánech, tak to mnohdy působí trestuhodně utahaně. Nikoli nudně, to ne, ale tohle měla být vnitřní tenzí našponovaná adrenalinová jízda a ne pomalu plynoucí selanka "jako by se nic nedělo a o nic vlastně nešlo". I tak však žánrové zjevení a tuplem pak, když se přihlédne k tomu, že v poslední více jak dekádě se podobné kousky přesunuly takřka výhradně do seriálové sféry. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Triple 9 je surovým thrillerem, který v místy až hypnotickém tempu dávkuje netradiční pouliční kriminálku s hvězdným obsazením, která zároveň nezapomíná budovat důležitou atmosféru. Novinka Johna Hillcoata dává v mnohém vzpomenout na předešlé filmy tohoto tvůrce, zatímco přináší dostatek nového a zajímavého na to, aby si zasloužila dvě hodiny vašeho času. Výsledný mix sice asi nesedne každému, přesto se jedná o poctivou a temnou kriminálku, která fanoušky žánru bezesporu potěší. [75%] ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že tento film nabízí poměrně solidní akční scény, tak nevím, o čem jiném bych v tomto případě měl mluvit. Triple 9 měl skvělé herce a nedokázal s nimi natolik pracovat, abych si na jednoho alespoň na chvíli zvyknul. Radši se orientuje na partu humusáckejch hispánců, kteří znepříjemňují život jak našim známým hercům, tak nám samotným. A takový svět nepotřebuji vidět... ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hillcoat se se svým Triple 9 ocitl na křižovatce mezi Sicariem, Městem a Patrolou. Zatímco Sicario klade značný důraz na atmosféru, tíživost, Město skvěle vykresluje postavy a jejich pozadí, donutí diváka, aby se k nim připoutal. Patrola pak těží z formálního zpracování a z autenticity a syrovosti. Všechny filmy jdou ale především jasným směrem, je jasné o čem jsou. Triple 9 na mě působilo jako částečná kopie výše zmínených, která je sice skvěle zpracovaná, má výborné obsazení, ale není si úplně jistá, čím přesně je. Chvíli jsem měl pocit, že situaci prožíváme skrze Caseyho Afflecka, jindy mi zase přišlo, že hlavním hrdinou filmu je sama událost. Podivně ukončený závěr mě pak v tomto pocitu utvrdil. Navzdory tomu je Triple 9 slušnou kriminálkou, kterou si určitě užijete, pokud nebudete myslet třeba na Městem Patrolujícího Sicaria. 7/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je to taký špinavý, drsný krimi / thriller, kde sa objavia skorumpovaní fízlovia, mafia, drogové gangy a vôbec rad odpudivých ľudí. Klobúk dole ako v tomto film pôsobia reálne a vierohodne. Kto máte radi drsnú prehliadku, tak jasná voľba. Temná atmosféra, nervózna a výborná hudba, dobre natočená akcia, škoda že občas film málinko vypadne z tempa, ale aj tak odporúčam. Podarená krimi, zo začiatku to vyzerá ako bomba s lúpežou na začiatku a potom väčšinou napätie a je to drsnejšie, napínavejšie a nepredvídateľné. Nechýbajú ani drsné strieľačky, s hereckými výkonmi spokojnosť. Podarené krimi, dobrý dej mal spád, dostatok akčných scén, napätie - všetko čo k tomu patrí. Za mňa 100 bodov. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)
  • Manželka ruského bossa, ktorú vo filme stvárnila Kate Winslet, sa volala Irina Vlasov. Jej priezvisko by sa však vzhľadom na jej pôvod malo správne končiť na -ova, čiže Vlasova. Táto chyba sa však vyskytuje veľmi často vo filmoch a seriáloch z americkej produkcie. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama