Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Parádní krimi, kterých dneska vzniká asi tolik, co dobrých hororů. Triple 9 je perfektní, syrová a po staru natočená krimi ve stylu Nelítostného souboje, která těžce doplácí na dobu, ve který byla natočená. Film, který by před šestnácti lety měl osmdesát procent a ohlasy typu "best film ever", nemá hold dneska na víc, než dvě hvězdy. Kde málo CGI, kde nedostatek barviček, tam čecháčka pusto - už aby přiletěli další Avengers! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Bolo to avizované ako drsný akčný triler, v ktorom banda krivých policajtov spácha lúpež a popritom zavraždí policajta, čím spustí kód 999, ktorý zmobilizuje všetky policajné zložky v meste a tie sa vrhnú po stopách vrahov kolegu a na ostatné zločiny „zabudnú“. Je to lož. Film trvá dve hodiny a k tomuto dôjde až po hodine a štvrť, pričom onen policajt nezomrie, nakoľko je hlavným hrdinom snímky a hrá ho Casey Affleck. S ústrednou postavou to ale vlastne nie je až také isté. Film má strašne veľa postáv, chvíľku sa sústredí na tú, potom na tamtú, raz je to buddy movie, potom heist movie, potom chvíľku príbeh vodcu nižšie postavenej zločineckej skupiny, ktorý to v skutočnosti celé robí kvôli synovi, potom je to o vzťahu Afflecka a jeho strýka (Woody Harrelson). Je toho hrozne veľa, až mám podozrenie, že pôvodne chcel Hillcoat 4-hodinovú mozaiku, ale producenti sa zľakli a strihača prinútili urobiť z toho radovú, bežnú a obyčajnú dvojhodinovú kriminálku. Výsledkom je zvláštne torzo, ktoré v sebe z posledných síl, ale predsa, nesie pečať zaujímavého projektu, no kvôli skratkovitosti (všetkého) neveríte postavám, nepoznáte ich, nedokážete sa vžiť do ich kože, do ich motivácií, príbeh vás len lízne, bez toho, aby vás naplno zasiahol. O čosi lepšie, ako iné trilery s mužmi zákona na šikmej streche (Sabotáž, Transport). Ale nie o veľa. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Současnými velikány špinavých drsných kriminálek o zkorumpovaných policistech jsou na filmovém/seriálovém/literárním poli Olivier Marchal, David Ayer, Shawn Ryan, James Ellroy či v neposlední řadě Don Winslow. A Matt Cook se tímto svým scenáristickým celovečerním debutem staví ve frontě sice za ně, ale ne zase až tak daleko od nich. Ano, až takový potenciál to má. Škoda jen, že se to bije s Hillcoatovým pojetím, kdy zvolil nevhodné (ne)tempo vyprávění. Na to kolik se toho děje a v kolika rovinách i plánech, tak to mnohdy působí trestuhodně utahaně. Nikoli nudně, to ne, ale tohle měla být vnitřní tenzí našponovaná adrenalinová jízda a ne pomalu plynoucí selanka "jako by se nic nedělo a o nic vlastně nešlo". I tak však žánrové zjevení a tuplem pak, když se přihlédne k tomu, že v poslední více jak dekádě se podobné kousky přesunuly takřka výhradně do seriálové sféry. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mno když to vezmu kolem a kolem, tak docela nuda. Neberu tomu filmu, že se snaží působit drsně a autenticky, ale ta rozvleklost děje postupně diváka otupuje a ubírá mu na pozornosti navíc se nelze zbavit dojmu, že zatím co některé scény jsou tu navíc nebo jsou uměle natahované a úplně zbytečné, tak i při té větší délce jsou postavy jenom hrubě načrtnuté a nemají možnost zaujmout. Je mi líto, ale je to tak.35% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Je to průměr, ne že ne. Další ukázka toho, že plno známých jmen a ksichtů samo o sobě zázrak nezrodí. Nicméně to má celkem i dobrou atmosféru a několik šťavnatě nakousnutých dějových linek, ale všechny jsou tak nevymačkané a nevyužité, že ten výsledný koktejl je prostě nevýživný a bez pořádné chuti. Všechno nakousnuté a nedojedené - parta zkorumpovaných cajtů, žido-ruská mafiózo-famílie, strejda-cops, nováček-idealista se čmuchem po strejdovi... Scénárista toho za sebou zatím moc nemá, třeba se propracuje k něčemu... šťavnatějšímu. ~~~ 2,5* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Napriek tomu, že herec Norman Reedus zinkasoval najvyšší honorár zo všetkých aktérov, na obrazovke sa objaví len zhruba počas desiatich minút. (MikaelSVK)
  • Zhruba ve 36. minutě filmu se objeví ukázka z akční hry "Max Payne 3". (Jugamaru)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama