Reklama

Reklama

V americkém snímku je skupina gangsterů a zkorumpovaných policajtů vydírána ruskou mafií, aby provedla prakticky nemožnou loupež. Jediný způsob, jak to dokázat, je vyhlásit kód 999, který signalizuje ohrožení někoho z jejich vlastních řad. Důmyslný plán je ale převrácen naruby poté, co nic netušící policejní nováček, který byl vybrán na smrt, zmaří jejich útok. Následuje zběsilé a akcí nabité finále prošpikované podrazy, chamtivostí a pomstou. (HBO Europe)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (249)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným příběhem najdeme asi více, skupina policistů sklouzne na dráhu zločinu a poctiví policisté musí přijít na to, že jejich kolegové se dali na dráhu zločinu. Je zde ohromné množství známých herců, i když né všichni jsou naplno využiti. Snímek není nějak převratný, ale zabaví a nenudí. Myslím, že hlavním tahounem filmu je Casey Affleck a ten prostě hrát umí a vybírá si dobré filmy. A bavil mě s ním i tenhle snímek. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tohle můžu. Drsný, krvavý, přímočarý, "na efekt", plný šmejdů, nechybí mexícká ani židovsko-ruská mafie, plejáda známých herců, Woody vystřihne asi nejhovadštějšího detektiva posledních let. Není to rozhodně film pro masy, ale svý spokojený publikum si najde (podobně jako spřízněné SABOTAGE) a já sedím v první řadě. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

John Hillcoat nevyužil potenciál svoj, scenára ani hereckého obsadenia. A osobne si myslím, že ani z prostredia a geniusu loci Atlanty. Tu sa síce architekt činil tým, že nás zavádzal na tie najhnusnejšie miesta v meste, ale bohvieakú atmosféru tým film nezískal. Skôr je celý taký šedý a tmavý. Relatívne sa mi páči politická nekorektnosť scenára, kde mladý biely policajt je snáď jedinou kladnou postavou (plus jeden starší biely policajt) a afroameričania, ruská židovská mafia a hispánci sú podľa tvorcov proste len čisté zlo a urobili z Atlanty brutálne špinavú riť. Nakoniec je ale asi aj táto prvoplánová typológia len odrazom faktu, že potetovaný hispánec vyzerá ako zločinec cool a nebezpečne. Český dabing Winsletky, snažiaci sa o ruský prízvuk, je neuveriteľne rušivý a ak môžete, zožente si pôvodnú verziu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Aneb když si hrozně přejete, aby se vám nějaký film líbil, ale ono to prostě sakra nejde. Na papíře to asi vypadalo božsky, obsazení si Hillcoat už snad ani nemohl sehnat lepší, ale to provedení. Krucinál. Úvod filmu vynikající, policejní razie jak z Rainbow Six Vegas, drama a váhání postav alespoň na nějaké základní úrovni taky fungovalo, ale co je mi to platný, když jsem se o postavy za celé dvě hodiny nezačal ani v jeden moment zajímat. Ruská mafie ohraná, Gal Gadot zoufale nevyužitá, kdyby se scénář raději soustředil trochu víc na postavy, přitlačil co se strachu týče, namíchal do toho šedivější charaktery a režisér to pak celé prodal jako víc než jen pečlivě ustrojenou krimi, asi bych se do toho filmu klidně i zamiloval. Takhle tomu ale chyběla duše. Nový Town ani Heat se nekoná. Bohužel. 6/10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divácky možná nevděčné, ale pro mě nejlepší Hillcoat. Triple 9 mi svou syrovostí místy připomínal Sicario a byť nedosahuje stejných kvalit, pořád se jednalo o velmi výživnou podívanou. Spousta hvězd, solidní akce, brutální záběry, zvraty, slušné tempo, korupce a poldové vs gangsteři. Víceméně vše, co mám rád je zde v hojné míře obsaženo. Konec možná příliš překombinovaný, na 4* mi to vychází. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (10)

  • Tzv. red band trailer (takto klasifikovaný trailer je obdobou filmu s prístupnosťou R) bol dlhý 2 minúty a 19 sekúnd. 19.2 bol totiž dátum plánovanej kino premiéry filmu. Tá bola nakoniec posunutá o týždeň, na 26.2.2016. (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Georgia, predovšetkým v jeho hlavnom meste Atlanta. (MikaelSVK)

Související novinky

Mladší z Afflecků na odstřel?

Mladší z Afflecků na odstřel?

17.12.2013

Ambiciózní a už beztak výtečně obsazený kriminální thriller Triple Nine (tři devítky jsou kód pro situaci, kdy se v ohrožení života ocitl příslušník policejního sboru) našel hlavního hrdinu.… (více)

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

Waltz, Blanchett, Hunnam a dokonalý zločin

22.07.2013

Tohle bude krvavé. Režie kriminálního thrilleru Triple Nine se totiž ujme australský drsňák John Hillcoat. A stejně jako v Zemi bez zákona se obklopí kvalitními herci. Charlie Hunnam, který aktuálně… (více)

Reklama

Reklama