Reklama

Reklama

Rozbitý svět

Trailer 2

Skunk je 11 let, je diabetička a je dost cool. Letní prázdniny právě začaly a její dny jsou plné bezstarostných nadějí. Pak ale pan Oswald, hnusný chlápek, který žije přes ulici, zbije Ricka, milého, ale labilního kluka odvedle, a Skunk začne ztrácet svou nevinnost takovou rychlostí a takovým způsobem, že se jí to vymyká z rukou. Její domov, její okolí i její škola se stávají místy zrady, kde se šťastné jistoty dětství začnou ztrácet před pochybnostmi plnými strachu, a složitý, rozbitý svět naplňuje její budoucnost. Skunk hledá záchranu na tom posledním místě, které jí zbývá a kde ví, že ji může najít – v  nevysloveném přátelství s milým, zraněným Rickem – a upadne do zmatku, který jí nečekaně a vesele znovu nabídne možnost volby. Možnost volby zůstat na místě, které jí nikdy nepatřilo, anebo ho navždy opustit – žít, nebo zemřít. (AČFK)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (189)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Výborná dráma, surová a absolútne autentická, žiaľ až na ten zmršený koniec. Verím, že aj tak mnohých poteší a možno aj donúti k zamysleniu. To čo som ako hlavnú myšlienku pochopila ja je, že ak sa deje nespravodlivosť iným a nezasiahneme keď máme možnosť, tak na budúce sa jej obeťou možeme stať aj my sami. Rozhodne doporučujem :) ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Tak jako se každý podzim vyvalí spousta nadějných dramata, tak některé z nich prostě vyčnívají nad průměrem obyčejného festivalového konstruktu. Tento podzim je to jednoduše případ Rozbitého světa. Osobité britské drama plné výborné atmosféry, parádních hereckých výkonů a vystavěné na emocionálním kolotoči, který vás především jednou montáží v závěru doslova semele, bez ohledu na menší nedostatky a občasné tíhnutí k momentům zavánějícím přehnanou konstrukcí. Jednoznačný palec nahoru. [80%] ()

Reklama

maseer2 

všechny recenze uživatele

nenápadné, ale pozoruhodné britské drama se zajímavým obsazením (Tim Roth, Cillian Murphy) a spoustou postav, které si stihnete i za tu krátkou chvíli oblíbit (nebo naopak), takže pak v závěru, když jde do tuhého, téměř nedýcháte.. alespoň u mě to tak platilo.. silné 4* P.S.: mladá Eloise Laurence v roli Skunk je výborná :) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ďalšia sociálna dráma v podaní filmovej Británie. Námetovo opäť veľmi pozoruhodné dielo a celý ten pohľad na situácie, ktoré vypĺňali príbeh bol dosť zaujímavý. Avšak veľmi veľmi dlho trvalo, kým som sa v tomto filme zorientoval a nejako mi všetky tie medziľudské vzťahy prišli až prehnane náročné. Spracovanie ma teda narozdiel námetu až tak veľmi neoslovilo. Príbeh to bol z veľkej časti vlastne dosť depresívny, ale na druhú stranu aj dosť reálny. Všetky tie krivé obvinenia, šikana, (ne)priateľstvá a nečakané zvraty vytvorili dobrú zápletku, no celkový dojem z tohto filmu je u mňa žiaľ len priemerný. Británia predsa takéto príbehy dokáže premeniť aj na oveľa lepšie diela. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

If there's something strange in you neighborhood. Who you gonna call? Call Rufus! Dlouho jsem neměl jasno, jestli mě filmový debutant Norris svými flashbacky, flashforwardy a prolínáním obrazů a zvuků zaujmul, anebo otrávil. Rozhodly poslední minuty, protože pokud máte v sobě alespoň kousek životních zkušeností Archieho, nemohly vás nechat chladným. Jestli má být dětství plnohodnotné, nenechte ho spěchat za dospělostí.. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (3)

  • Eloise Laurence, představitel Skunk, přišla na konkurz skoro jako poslední. Přesto si ji režisér Rufus Norris vybral z 850 dívek, které na konkurzu byly. (Terva)
  • Herečka Eloise Laurence (Skunk) naspievala všetky pesničky k filmu. (Eoin)
  • Britský spisovateľ Daniel Clay, ktorý napísal novelu "Broken", podľa ktorej bol natočený tento film, bral inšpiráciu z novely Harpera Leeho "To Kill a Mockingbird". (Eoin)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama