Reklama

Reklama

Pan Guillaume je nesmlouvavý muž, geniální podnikatel a tvrdohlavý manžel. Paní Bernadette je energická žena, neméně tvrdohlavá manželka a náruživá zahradnice. Jejich manželství je věčný souboj technického talentu a podnikatelských schopností a lásky k přírodě. Stačí jedna výhodná zakázka od Japonců a život paní Bernadette se obrátí naruby. První to "odnese" její zimní zahrada - co se dá dělat, přece svého muže miluje, ale když se obráběcí stroje dostanou i do její ložnice a ona má spánek vyměřený na minutu přesně, vyrazí do protiútoku. A pomsta zklamané manželky stojí rozhodně za to. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (212)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moderná doba + Adamovo rebro + Playtime = Jeden hot druhý čehý? Asi ťažko. Neuveriteľne uvrieskaný film, neviem prečo si Francúzi mysleli, že Funesovi treba všetko ušiť na mieru, každú látku, ktorá bola k dispozícii. Jeho postava je jeden z najväčších psychopatov filmového plátna. Ak by som si mal vybrať byť jeho zamestnancom alebo ako žena manželkou alebo byť unesený Buffalom Billlom a stiahnutým z kože, vybral by som si to druhé. Film samozrejme treba brať ako nadsázku, ale ani to neznamená, že sa nutne naladíte. Záver je super, ako celá sekvencia, tak aj záverečná scéna. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Funésovka jako řemen. Přesně takové mám rád. Udělat si továrnu z vlastního domu je skutečně kouzelné. Vypadalo to moc hezky. Do takového prostředí není těžké implantovat kupu zdařilých vtípků. Bohužel se mi zdálo, že s přibývající stopáží vtípků ubývalo. Začátek byl ovšem natolik kouzelný, že je mojí povinností udělit filmu minimálně 3*. ()

Reklama

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Ona to je docela ujetina, co se týče jednotlivostí (večeře při svíčkách nebo usínání, obojí za zvuků průmyslových strojů). Ale v celku a za hereckého koncertu Louise de Funese a Annie Girardot je to skvělá komedie patřící k tomu nejlepšímu ze slunné Francie. Bavil jsem se a to dost dobře, ale trošku mi něco chybělo, nevím co , ale zvláštní pocit ve mně zůstal. A proto nadprůměrné 4* a ne celých pět. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená Funesovka, kde bylo uplatněno několik nových gagů. (Malý zaměstnanec dostane malý šek, velký ten největší na A3). Taky se mi líbilo "První dělník, druhý dělník,...." a věta "Dostanete minimální mzdu, minimálnější už odbory nepřipouštějí". Profesionální oddechovka s velkou dávkou nereality. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Řada skvělých gagů (návštěva plesu, kde si Guillaume nasadí svou vlastní masku, kulečník, proměna domu v továrnu). Asi budu černá ovce, ale jako malý jsem panu Guillaumovi v jeho ničitelských snahách fandil. Ekologie, na tu já jsem nikdy nebyl. "Můj volební program se skládá ze tří bodů. Za prvé: plná zaměstnanost. Za druhé: plná zaměstnanost. Za třetí: plná zaměstnanost." (181.) ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ihned po začátku natáčení se ozval režisér Jean-Pierre Mocky, že námět filmu se velmi podobá scénáři, který on sám krátce předtím Funèsovi nabídl. Funès měl sice o námět zájem, film ale začal realizovat osvědčený tvůrce komediálního žánru Claude Zidi. Mocky se nevzdával a kvůli autorství námětu podal žalobu k soudu, probíhající proces pak ohrožoval celé natáčení. Mockymu se sice nepodařilo dosáhnout stažení filmu z distribuce, u pařížského odvolacího soudu nakonec ale dosáhl finančního odškodnění ve výši 350.000 franků. (argenson)
  • V roce 1979 získal snímek cenu Zlaté plátno na stejnojmenném německém festivalu. (dydy79)
  • Slova „hot“ a „čehý“ jsou hlasové povely pro koně. „Hot“ znamená „vpravo“ a „čehý“ znamená „vlevo“. (SONY_)

Reklama

Reklama