Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Konečně se jí splnil dávný sen. Ale místo získávání drahocenných lékařských zkušeností se vydává po stopách temného doktorského spolku. Paula Henningová získá místo na exkluzivní Heidelbergské škole. Když objeví tělo kluka, kterého potkala na zastávce, znetvořeno. Začne pátrat po tajném spolku, působícím na její škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (81)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý nemecký horor, a to hlavne vďaka svojej tematike. Príjemná zmena pozrieť si po čase niečo nemecké. Bola to zmena aj napriek tomu, že film obsahoval dosť toho tradičného, amerického. Hlavný príbeh sa zaoberá osudmi Pauly (Franka Potente) a jej novej priateľky, ktoré vďaka svojim dobrým výsledkom v obore, dostávajú možnosť študovať na prestížnej univerzite. Mimochodom tá univerzita bola výborná čo sa týka interiéru a ponuky „materiálu“, zaštudoval resp. priučil by som sa aj ja, ak by sa podarilo, možno. Avšak na čele univerzity stojí tzv. AAA skupina antihipokratov, ktorá „loví“ ľudí pre svoje experimenty.......... Lekárske úkony budem konať v záujmu a v prospech chorého podľa svojich schopností a svojho úsudku. Vyvarujem sa všetkého, čo by bolo ku škode a čo by nebolo správne. Tak toto tu neplatilo. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ide síce sotva o priemer, ale návrat o dvadsať rokov dozadu ma akýmsi nostalgickým spôsobom zaujal. Príbeh o vraždiacom maniakovi na akademickej pôde má predvídateľný dej, zbytočné milostné linky, trápne milostné scény a najotrepanejšie klišé typu totálne blbej polície. Jeden prekvapivý zvrat, ktorý ale pre dej nebol zase skoro vôbec dôležitý, nakoniec obsahuje. Ak by to vzniklo dnes, schytala by to Anatómia od kritikov ešte viac. No a ak by postavu Franky Potente hrala menej sympatická herečka, asi by som film takto nenadhodnocoval. 50% ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Pitvání živých lidí, tajná organizace a pěkné ženy, to přesně mělo z Anatomie dělat naprůměrný horor, ale výsledek je nakonec trochu jiný. Jak tomu už u teen filmů bývá dočkáme se směsy současných hudebních hitů, sexu, pubertálních vtípků a samozřejmě děsivých vražd. Jenže záleží na schopnosti tvůrčího týmu jak tahle polívčička nakonec divákovi zachutná... Abych se přiznal, nebyla až tak špatná, mám sice drobné výhrady k nevydařenému navozování atmosféry a hereckému ánsáblu. Cekově se jedná o průměr, příběh sice diváka nemá jak chytit a ani režie neoslní, ale na druhou stranu se zase nejedná o jednu z těch opravdu špatných pokusů o film, které neuvádějí do rozpaků jen tvůrce, ale především diváky... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pitva je z hlediska poznání stavby lidského těla zajímavá a důležitá, leč věc to poměrně stará. Taková vivisekce příliš běžná není, ale přináší poznatky zcela jiné. A pak ty možnosti! O tom se přesvědčí i některé postavy příběhu, které tak do cíle nedoběhnou. Škoda, že zkoumání břišní dutiny zůstává mimo kameru, a tak si divák musí vystačit s vlastní fantazií. Paula chce za každou cenu přijít na kloub tajemství, které univerzita v Heidelbergu ukrývá, což jí může stát život. Nejnapínavější je honička v podzemí vrcholící v pitevně. Paula se občas chová jako neřízená střela, ale její představitelka je natolik sympatická, že to lze odpustit. Ano, snímek mohl být temnější, strašidelnější, krvavější....mohl, ale není. Jako oddechovka budiž. Kdysi jsem byl spokojenější. ()

Nediro 

všechny recenze uživatele

Průměrný horor, spíše thriller. Zápletka celkem originální, ač konec bohužel nepřekvapí ( já jsem hlavního pachatele/pachatelku objevil někdy v půlce ). Kdo se chce bát, tak tenhle film není nic pro něj, atmosféra tady naprosto nefunguje, i když pro někoho může být děsivé už jen samotné prostředí pievny plné mrtvol. Průměrný kousek za průměrné tři hvězdičky. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama