Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 252)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// David Fincher meets Dlouhý Halloween meets audiovizuální hody Války o planetu opic. Skvostnej velkofilm, který mi v kině hned několikrát rozpumpoval srdeční sval, dojal mě, vyděsil a nakonec nadchnul tím, jak to celé překvapivě drží i přes tu úctyhodnou tříhodinovou stopáž pohromadě. Vlastně nevím, čemu jinýmu už bych měl tu desítku napálit než téhle instantní bat-klasice. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film. Jak už jsme všichni tušili z trailerů, je to úplně jiný Batman, má to skvělou atmosféru, která dokáže pohltit. Hudba je taky skvělá. Robert Pattinson jako Brue Wayne má určitě ještě herecké rezervy, ale vlastně je fajn a nikoho neurazí. Největším mínusem tohoto filmu je jeho délka, ta je fakt šílená a nevím jestli úplně ospravedlnitelná. Právě díky té délce si nejsem jistá, jestli si to někdy dám podruhé, ve filmu totiž není žádný wow moment, nebo něco, co by vás vyloženě překvapilo a šokovalo, tak ty tři hodiny můžou být hodně ubíjející. Ale celkově spokojenost, Reeves je hodně šikovný režisér, ale to už víme delší dobu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řádně temný Batman. I když pravda, že u této postavy by to jinak vlastně ani nešlo. Pořád ale trošku jinak temný, než když ho natáčel Christopher Nolan. Možná víc střižený do komiksového světa, což ale není vůbec na škodu. Délka je pro takové téma adekvátní. I jsem kvitoval to, že tvůrci předem na přímo neavizovali, kdo bude ten protivník. Moment překvapení tu tak u mě docela příjemně zafungoval. Dokonce i Robert Pattinson tu působil hodně dobře, byť s emocemi v rámci postavy tradičně šetřil. Nečekal jsem ale, že z něj bude takový ranař. Akce a především automobilové honičky pak hodně kvalitní, trošičku na způsob Šíleného Maxe, což je jen a jen dobře. K páté hvězdičce mi asi chyběl nějaký epičtější moment ve scénáři. Celé to bylo daleko jednodušší a přímočařejší, než bych tušil. Nicméně jako temná detektivka z alternativního New Yorku to funguje dobře. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jako jasne, je to perfektne natoceny, film vypada jako mix mezi Sedm a Jokerem, akce je sice pomalu, ale je fajn, atmosfera by se dala krajet, film je spis detektivka, nez klasicka komiksovka a i kdyz to neni buhvijak komplikovany, rozhodne dokaze udrzet napeti. Herci jsou taky perfektni, Pattinson je sice zvlastni volba, ale obstal se cti, Dano jako vzdy vybornej uchyl a ostatni jim zdatne sekundujou. A i pres hodne dlouhou stopaz film nenudi. Ale krucinal, proc to vypada, jak kdyz cumim asi tak po desaty na to samy, to se fakt neda v Batmanim univerzu prijit na neco originalniho a jediny, co tvurci resi, jestli film bude vic rozjuchanej nebo vic temnej? Tady proste neni nic, co by clovek uz nekde jinde nevidel. A to ani nezminuju tech nekolik fakt dost divnejch nelogicnosti (zaporak s rozjebanym xichtem nema ani krev u nosu, policajti v jedny scene honi Batmana a v druhy s nim vesele vysetrujou apod.). Takze za me sice spokojenost, ale proste i pres svoje filmarsky kvality to je takova tuctovka. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po nadšených recenziách som vyrazil do kina a aj keď mal film prívlastok temný, tak v tomto filme dostala temnota úplne iný rozmer. Myslím, že film neobsahoval žiadnu svetlú scénu, myslím že jedna v závere bola točená tesne pred východom slnka. Popravde film ma veľmi nenadchol, z tej tmy a tmavých scén mi po hodine začalo byť nepríjemne a to som netušil, že mám pred sebou ďalšiu 1 a pol hodiny ponorenej do tmy... Najčastejšia otázka či je nový Batman lepší než ten Nolanov je u mňa jasná, určite nie. Jediné čo ma prekvapilo je, že som si pri záverečných titulkoch uvedomil koho hral Colin Farrell. Tie oči som poznal a v duchu som si vravel komu patria, ale na svoju obhajobu musím povedať, že som ani netušil, že tu Colin hraje. Do kina som išiel spontánne, bez zisťovania kto tam hrá atď, len na základe chválospevov, zvedavosti a faktu, že som v kine dlhšie nebol. +++ pri kupovaní lístkov (marec 2022) som si neodpustil otázku či je nutné mať počas premietania "náhubok", lebo ak áno, nemám záujem... S tichým súhlasom sa to dalo, ak by nie odsúhlasil by som si to sám.  60%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama