Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ziskuchtivost je silnější než bojové kamarádství. Zvláštní jednotka francouzské cizinecké legie dostala za úkol zachránit před postupujícími Němci zásoby zlata z malé tuniské banky. Po příjezdu do městečka byl oddíl přepaden nepřítelem a přestřelku přežilo pouze pět mužů. Velící rotmistr se stále snaží získat poklad pro vládu, ostatní však vycítili příležitost ke zbohatnutí a pod vedením seržanta jdou tvrdě za svým cílem. Nečekaně získají spojence v krásné manželce bankovního ředitele... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (158)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde vskutku o solidní válečnou komedii, jen kdyby tomu tak skutečně bylo. Některé pasáže jsou místy neskutečně nezáživně zdlouhavé, první polovina filmu je mnohem lepší, drsnější a údernější, než ta druhá – nejen díky úvodnímu masakru legionářů a pokusím dostat se z pekelné situace hrstce přeživších až po jejich touhu získat to zlato. Tady jsem se i zasmál tlouštíkovi na hajzlíku, přechytračení nepřítele atd…Potom to však začalo sklouzávat právě k té intrikánské komedii a to už jsem se moc nebavil. Některé postavy mi přišly neskutečně tupé. Jean-Paul Belmondo samozřejmě vládl nade všemi a podal slušný výkon, ale co se samotného příběhu týče, ten měl být o něco kratší…60% ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut bylo teda dost zmatených a já jsem moc nechápal o co jde. Pak se to naštěstí zlepšilo, i když mi celou dobu připadalo, že je děj trochu rozpadlý a ani o něj až tolik nejde. I přesto film nemá moc hluchých míst díky dobře nastavenému tempu, přestože ke konci už snímku zase začne docházet dech. I tak je co chválit jako třeba skvělé Audiardovy dialogy. Vypadá to jako by byly psány Belmondovi na tělo, ale tak to vůbec není. S ním se původně pro tento film nepočítalo. Ještě, že si zde nakonec zahrál, protože hlavní postava není moc sympatická. Ale on ji dodává tu pravou jiskru a šarm. Jinak ale má své filmografii i mnohem lepší filmy, tento už znovu vidět nemusím, takže dávám 3 hvězdy. ()

Reklama

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Belmondo jako řízek z francouzské cizinecké legie nakopává zadek Němcům, Tunisanům a taky i Francouzům. Tvůrci měli smysl pro mírnou nadsázku a humor (ale ten hlavně dodal dokonalý Jean Paul Belmondo) a přišlo-li na vážnou strunu, ani chvíli to nevypadalo nepatřičně nebo komicky. Výborná tragikomedie, kdy se stírají rozdíly mezi vojáky a lupiči. Film využívá podobného příběhu jako americká taškařice Kellyho hrdinové, která se už bere pramálo vážně. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Inu, není každý den posvícení...byť s Belmondem. 1)  51letý Bebel si svou úroveň drží, je takový, jakého ho známe z jiných podařenějších filmů. Co je ale jiné, je nuda._____   2)  Přestože scenárista 64letý Michel Audiard měl za sebou mnoho velmi úspěšných filmů (i s Belmondem) a rovněž 64letý režisér Henri Verneuil také patřil k vcelku úspěšným tvůrcům, tentokrát jsem se nudil. Vlastně ani nevím proč. Kdybych si četl scénář samostatně, asi bych byl nadšený. Výborní herci za to taky nemohou. Prostou vylučovací metodou docházím k závěru, že zklamal režisér. Proč se vlastně divím? Ze sedmi jeho filmů, které jsem ohvězdičkoval na ČSFD, jsem dal čtyřem tři hvězdičky a třem po dvou hvězdičkách._____ 3)  Zaujalo mě, že na IMDb má snímek 61 % oproti místním 75%._____ 4)  Výstižný koment: Schlierkamp***. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl jen jednou a má pro mě dost slabých míst (proto "jen" čtyři hvězdy), na druhou stranu má ale dost a dost scén hodně povedených, u kterých člověk padá smíchy na zem. Občas mě tam taky trochu rozhodilo pár momentů, kdy si tenhle film občas zahraje na něco, čím by vlastně ani nechtěl (neměl) být. Pokud tedy od filmu budete čekat salvu belmondovského herectví, té se vám každopádně dostane vrchovatě. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Mahdia a Hiboun v Tunisku. (dyfur)
  • Na začátku jsou místo některých mrtvých francouzských vojáků použity figuríny. (Winster)
  • Před závěrečnými titulky můžeme slyšet frázi "Byl jsem nejbohatším mužem na světě, zlato mě zničilo," která je odkazem na knihu "Blaise Cendrars 's Gold" (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama