Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (221)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Drsňácká póza je v tomhle případě příliš na efekt a často nejen proti logice, ale i proti všemu ostatnímu. Několik nevinných by například mohlo žít, kdyby Stan nechtěl být párkrát za frajera. Všichni zúčastnění rozhodně uměli lépe, v osmdesátkách už se ve Francii tak nějak jelo na půl plynu a staré klasiky se vzdalovaly (na druhou stranu, Lescautová byla pořád ještě daleko :) ). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Samotára som pod názvom Adinočka videl v roku 1989 v Moskve. V danej dobe a mieste som sa celkom dobre bavil až na to, že Bebel mal často medzi zubami cigaru a Rus, ktorý ho daboval si tiež niečo vrazil medzi zuby, takže mi vďaka vtedajšej znalosti ruštiny časť jeho hlášok unikla. Včera ma spánok obchádzal, tak som si Samotára pozrel ešte raz. Je to film pre Belmondových obdivovateľov. Frajerská póza mu nepochybne sedí tak dobre, ako mu sedela aj vo filme Policajt alebo darebák. Hľadať v tomto filme niečo viac, ako dobrú zábavu by bolo nadprácou. A na druhej strane, dobrej zábavy nie je toľko, že by sme mohli jej ponuku odmietať. ()

Reklama

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimithriller v s J. P. Belmondem v roli kriminalisty Stana, jemuž nebezpečný zločinec Schneider zabije kolegu s nímž chtěl odejít od policie a začít nový život v Karibiku. Komisař Stan se vrací do služby, stává se šéfem protiteroristického oddělení s jedinou touhou pomstít smrt svého přítele. Samotář Jacquese Deraye představuje volné pokračování veleúspěšného Profesionála, bohužel však jedinečného mrazení mezi dvěma úhlavními nepřáteli a mimořádné kvality jak příběhem, tak atmosférou, jako ve svém předchůdci nedosahuje. I tak se pochopitelně jedná o vysoce nadprůměrný thriller především díky Belmondovi v jeho jedinečné póze rebelského muže zákona a také J. P. Malovi, sadistickém zabijáku Schneiderovi. Název snímku má symbolizovat způsob Stanova soukromého života, což však neodpovídá tomu, že se u něho střídaly ženy na noc a také starostlivou péčí o desetiletého syna zastřeleného kolegy. Ze známějších herců ve vedlejší roli mohu uvést M. Beauna jakožto diletantského Stanova kolegu, vedoucího jiného vyšetřovacího oddělení. Jedná se kvalitní podívanou s Belmondem ve vynikající formě. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Tuhle Belmondovku jsem měl vždycky hodně rád a co si budeme povídat, tyhle role Bébelovi sedí perfektně. Stárnoucí policista Stan pátrá po vrahovi Schneiderovi, který zabil jeho parťáka Simona. Kvalitní a drsná kriminálka v klasickém českém dabingu. Belmondo - Jiří Krampol a Schneider - maniakální hlas Jana Krause. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Za Belmonda ušmudlaná třetí hvězdička. Ten tu sice hraje jen tak na jistotu, ale stačí to na to, aby film dotáhl aspoň k průměru (a nemůže za to, že Jiří Krampol jeho předabování do češtiny tentokrát trochu odflinknul). Nevím, čí byl nápad prezentovat tento film jako druhého Profesionála, každopádně jeho kvalit zdaleka nedosahuje. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama