Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vraždu přítele nelze jen oplakat, pravý muž ji musí pomstít... Komisař Stan se společně se svým přítelem, inspektorem Simonem rozhodnou jednou provždy skoncovat s policejní kariérou. Chtějí koupit hotel a usadit se na pobřeží slunných Antil. Jako obvykle jdou zakončit pracovní den do své oblíbené vinárny. A tam během jediného okamžiku, kdy je inspektor Simon náhle brutálně zastřelen bezohledným zabijákem, jejich sen o společné budoucnosti končí. Stan se znovu smiřuje s policejní prací s jediným cílem, najít vraha svého přítele. Ale co s malým Simonovým synem, přece nepůjde do dětského domova… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (221)

kluzo 

všechny recenze uživatele

Francouzská "drsná škola" v podání mistra svého oboru J.P.Belmonda. Na rozdíl od "drsné školy" v USA, připadá mi ta francouzská drsnější, nebo spíše syrovější. Osobně mi bližší je ta francouzská a s charismatickým Belmondem nemá chybu. A Jean-Piere Malo? Prototyp úchylného hajzla. Klasika, nostalgie, deprese... ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzský krimithriller v s J. P. Belmondem v roli kriminalisty Stana, jemuž nebezpečný zločinec Schneider zabije kolegu s nímž chtěl odejít od policie a začít nový život v Karibiku. Komisař Stan se vrací do služby, stává se šéfem protiteroristického oddělení s jedinou touhou pomstít smrt svého přítele. Samotář Jacquese Deraye představuje volné pokračování veleúspěšného Profesionála, bohužel však jedinečného mrazení mezi dvěma úhlavními nepřáteli a mimořádné kvality jak příběhem, tak atmosférou, jako ve svém předchůdci nedosahuje. I tak se pochopitelně jedná o vysoce nadprůměrný thriller především díky Belmondovi v jeho jedinečné póze rebelského muže zákona a také J. P. Malovi, sadistickém zabijáku Schneiderovi. Název snímku má symbolizovat způsob Stanova soukromého života, což však neodpovídá tomu, že se u něho střídaly ženy na noc a také starostlivou péčí o desetiletého syna zastřeleného kolegy. Ze známějších herců ve vedlejší roli mohu uvést M. Beauna jakožto diletantského Stanova kolegu, vedoucího jiného vyšetřovacího oddělení. Jedná se kvalitní podívanou s Belmondem ve vynikající formě. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

"Stará" policie založená na syntéze polomýtu o soužití tvrdosti a něhy i úcty k zákonu křísí postupy špiček odboje z druhé světové války a silné osobnosti, bez které tohle všechno ztrácí. Smysl dnes už odkazu rozkvětu francouzské kinematografie třetí čtvrtiny minulého století. Počátek devadesátých let je strmou změnou; náznaky jsou patrné už ve zmiňované předchozí periodě. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Zase po čase jsem shlédl tento snímek a musím řiznat, že celý film stojí a padá na výkonu Bebela, ostatní je běžná krimi šablona osmdesátých, filmově slábnoucích let. Bebel je však v roli takový, jakého jej mám rád - trochu drsňák, sukničkář, rozhodně pragmatik a když se to hodí, tak i se smyslem pro spravedlnost. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Osud to mu chtěl, že Stan přišel o svého nejlepšího přítele a parťáka Simona, respektive může za to vyšinutý grázl Schneider (Jean-Pierre Malo). Prázdné místo v jeho životě zaplní jeho kmotřenec blonďatá štěnice co koulí očima a ničí mu jeho milostný život. Stan postupuje po hodnostním žebříčku a stane se velitelem protiteroristické jednotky. Neustále vpřed ho pohání touha dopadnout vraha svého kamaráda. Jean-Paul Belmondo v klasické roli drsného policejního komisaře, který oplývá nejen charismatem, ale dokáže i pobavit suchým humorem. Prostě je to POLDA. Předčasná a tragická smrt, překazí jejich společné plány na předčasný fajnový důchod a tak se rozjíždí hon na nebezpečnou kořist, která divoce kouše. Vše není tak jednoduché. Štvanici komplikuje řevnivost a rivalita s komisařem Pezzolim z mravnostního oddělení. Brutální zloduch se však stává nepohodlným i pro pařížské podsvětí a tak se smyčka stahuje. Klasická francouzská kriminálka se skvělým Belmondem okořeněná povedeným humorem. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (5)

  • Soundtrack k filmu vydalo hudební vydavatelství Polydor Records na LP a kazetě. Kromě hudby britského skladatele Dannyho Schoggera obsahuje dvě písně v podání Carlos Sotto Mayor (Eva). (sator)
  • Natáčanie snímky prebiehalo na mnohých miestach vo francúzskej metropole Paríž. (dyfur)

Reklama

Reklama