Reklama

Reklama

V plném slunci

  • Francie Plein soleil (více)
Trailer 1

Alain Delon, Maurice Ronet a žár peněz, kterému nelze odolat. Thriller natočený podle románu Patricie Highsmithové. Tom (Alain Delon) a Philippe (Maurice Ronet) na první pohled dva mladí muži, kteří si užívají život plnými doušky na italské reviéře. Ve skutečnosti je mezi nimi však nepřekonatelný rozdíl, postavení a moc, které člověku dávají peníze. Philippe může rozhazovat plnými hrstmi a Tom, nepříliš úspěšný herec, je závislý na tom, zda zůstane v Philippově přízni. Uzavřel totiž s Philippovým otcem obchod, má přivézt marnotratného syna zpátky domů do Ameriky a pak teprve dostane plnou výši odměny. Philippe dává Tomovi najevo, jak jím pohrdá a jak hluboký je mezi nimi rozdíl. Tom touží nejen po životě, který mu nebyl dán, ale i po Philippově dívce, což ho nakonec dovede k riskantnímu plánu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (124)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Oproti remaku, který jsem díky neskutečné Damonově slizkosti a vlezlosti nebyl schopen soustavněji koukat (což je v zásadě kompliment, jen já na to prostě neměl), působí Delon výrazně lidstějším dojem a přestože to také není zrovna dobrák, musel jsem mu fandit. Zvláštní vztah Toma a Philippa by si zasloužil trochu více vykreslit, ale to by asi prodloužilo už tak pomalý rozjezd. Vynikající gradace napětí a skvělý závěr. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nevidel som remake Talentovaného pána Ripleyho s Mattom Damonom, takže porovnávanie nechám na iných. Zatiaľ si vystačím s Clémentovým originálom, v ktorom zažiaril začínajúci Alain Delon. A bol to práve on, ktorý vo filme strháva všetku pozornosť na seba, zatiaľ čo ostatní mu viac-menej iba sekundujú. Mrzelo ma to najmä u Marie Laforet, ktorá mi pripadala príliš strnulá a neprirodzená. Inak, film je aj po 50 rokoch pozerateľný, ale na tri hviezdičky ho u mňa vytiahol iba Delon, ktorý má napriek účinkovaniu v desiatkach filmov tých skutočne dobrých úloh tak na prsty dvoch rúk. Toto je jedna z nich. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Původní verze Talentovaného pana Ripleyho. 1) Ti, kteří shlédli obě filmové verze románu Patricie Highsmithové The Talented Mr. Ripley, se neshodnou v názorech, který film je lepší. Já si myslím, že jednoznačně vyhrává remake. Pravda, knihu jsem nečetl a neumím se vyjádřit k tomu, jak dalece který film odpovídá své knižní předloze, avšak z čistě diváckého pohledu je to pro mne jasné. 2) Grázlovský hajzl Tom Ripley s falešným, pro někoho podmanivým úsměvem, ztělesněný zde velmi přímočaře Alainem Delonem, nemůže v mých očích ustát srovnání se sofistikovanou přeměnou slušňáka v ďábla v podání Matta Damona. 3) I celkové akčně - thrillerové pojetí francouzské verze neobstojí porovnání s jemnou psychologickou až hororovou kresbou remaku. 4) Celkový dojem velmi kazil necitlivý český dabing z roku 1994. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Tom Ripley v podání Alaina Delona je docela jiný týpek, než jakého zahrál o mnoho let později Matt Damon ve snímku „Talentovaný pan Ripley“. TENHLE chlápek nemá sám se sebou žádný problém a od samého začátku naprosto přesně ví, co chce - psychologie jde trochu stranou, všechny postavy jsou jasně a zřetelně nalajnované a tomu odpovídá i tempo a styl vyprávění. Z příběhu navzdory plnému slunci dýchá ledový chlad - a jeho pointa je kouzelná. ()

Akana 

všechny recenze uživatele

Delonovo pozdější hvězdné období mi nijak k srdci nepřirostlo, ale ve svých začátcích byl opravdu výborným hercem a o zajímavé role neměl nouzi. Film V plném slunci to dokazuje. Remake Talentovaný pan Ripley jsem zatím neviděl (doženu), takže nemůžu srovnávat, ale tahle neokázalým napětím nabitá studie chorobné ctižádosti, "dokonalého" zločinu a jistě meloucích mlýnů odplaty je opravdu povedená. Pasáže odehrávající se na lodi mi svým podpovrchovým napnelismem připoměla Polanského Nůž ve vodě, i když tu šlo samozřejmě o něco jiného, ne tak intelektuálně šifrovaného a celkový průběh děje, v němž se pomalu ale neúprosně hroutí zločinecké plány, zase odkazuje k Hitchcockovi. Kvalitní, chytrý thriller, který zestárnul jen minimálně. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Plein Soleil je rovněž název francouzského televizního filmu v hlavní roli s Florence Pernel a Vaniem Vilersem natočeného v roce 1973. (Cucina_Rc)
  • Snímek se dočkal velké obliby zejména v Japonsku. (theSaint)
  • Jedná se o první filmovou adaptaci oblíbeného románu Patricie Highsmith Talentovaný pan Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1955). Příběh se stal předlohou pro četná televizní, divadelní i rozhlasová zpracování. (NinadeL)

Související novinky

Reklama

Reklama