Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná noc, kdy pomohl neznámému zraněnému muži, v sobě skrývala znamení smrti... Profesionální hráč pokeru Michel Gerfaute jede na smluvenou partii karet. V té době odjíždí z obchodního jednání poradce Mouzon. Oba muži se neznají, nemají nic společného – jen jednu noc, jednu silnici a jedno nevyhnutelné setkání. Po automobilové nehodě odveze Michel těžce raněného Mouzona do nemocnice. Nerozumí příliš jeho slovům o tom že „oni se vrátí“. A oni se vracejí a jejich jediným cílem je Michel, kterého se snaží jako nepohodlného svědka zavraždit, stejně jako další členy onoho nelegálního obchodu... Tři muži na zabití je napínavý thriller, jehož hlavním protagonistou je Alain Delon, ve své nejpůsobivější roli osamělého hrdiny. V napínavé atmosféře sledujeme boj tohoto osamělého hrdiny proti nepříteli, jehož tvář dlouho ani nezná. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

borsalino 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Tři muži na zabití je klasickým dílem francouzského střihu, nicméně patří spíše mezi ty průměrné a myslím, že dost věcí není docela domyšleno nebo vysvětleno (kde Delon získal zkušenosti pro boj s ostrými chlápky, nikdo ho de facto nestíhal za odpravené nekalé týpky aj.). Co však je rozhodně plusovou položkou, je vlastní námět - co všechno může způsobit jedna náhoda a člověku změnit život. Děj vypráví o profesionálním hráči pokeru, který při cestě autem na jednu partičku zastaví u zdánlivé autonehody. Zraněného řidiče odveze do nemocnice a odjede s tím, že všechno je vyřešeno. Problém je však v tom, že nešlo o autonehodu, ale o plánovanou vraždu. Od tohoto okamžiku se Delon stále hlouběji zaplétá do komplikovaných intrik, se kterými nemá nic společného, což mu navíc nikdo nevěří. Nakonec je nucen vzít situaci do vlastních rukou... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku musím přibrzdit, filmu chybí akčnost a i k té kriminálce to má tentokráte poměrně daleko. Více to připomíná jen politickou hru a Alain Delon v ní bohužel nakonec prohrává. Ona ta hra koneckonců ani vyhrát nešla. Film mě nějak extra neoslovil a odkázal bych proto ty, kteří váhají zda Delon nebo Belmondo na Jean Paula. Jeho filmy na mě působí tak nějak svižněji. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

Přímočarý a nekompromisní neo-noir s lehce odfláknutým scénářem. Říká se že Ďábel je v detailech a Tři muži na zabití to potvrzují. Spousta drobných nedokonalostí z hodnocení ukousla dvě hvězdičky. Výtky nesměřují jen na naivní příběh, ve kterém profesionální hazardní hráč a flákač dokáže unikat najatým vrahům a policie si na dobu děje zřejmě vzala plošnou dovolenou. Už samotný námět stojí na vodě. Michel Gerfault se do sledu událostí zapletl úplně omylem, což se může lehko stát, ale nedá se odbýt myšlenka že dvěma zabijákům stačilo pár telefonátů a mohli nad jeho osobou mávnou rukou a nepřidělávat si zbytečnou práci. Místo toho rozjeli mašinérii honiček, sledovaček, pátraček a do kouta zahnaný hrdina musel převzít iniciativu. Režisérovi slouží ke cti že akci pojal ve starém drsném stylu. Ani jedna z postav se násilí rozhodně nezříká a nejedná v rukavičkách. Alain Delon toho využil a střihl si pořádně tvrdého chlapa, jednajícího občas až za pudem sebezáchovy. Určitě se už objevil v lepších rolích, ale tohle je jedna z jeho nejvýraznějších. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Kriminální drama o muži, který se ocitl v nesprávnou chvíli na nesprávném místě a naprosto nesprávně vyhodnotil situaci, z nabouraného vozu vytáhl krvácejícího muže a odvezl ho do nemocnice, no.. A na průšvih měl zaděláno.. Nebyla to dopravní nehoda, byla to vražda.. Alain Delon velmi dobře koukatelný, navíc mu jde permanentně o život a pokusy o jeho záhubu jsou drsně působivé, ať už topení v moři či rychlá akce v koupelně nebo střelba skrze kukátko ve dveřích.. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejklasičtějších „delonovek“ se vším, co k nim patří a co na nich máme rádi. Příběh má spád, kvalitní dialogy, dobře natočené akční scény (inu Jacques Deray), charismatického hrdinu, slušnou porci násilí a rozbitých aut (inu Alain Delon) a jako bonus hodně překvapivý konec. Není co vytknout. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Po zabití komisaře Lietharda (Christian Barbier) v bytě Gerfauta (Alain Delon) vyjíždí Gerfaut v čase 44:15 pronásledovat vrahy. Když se s autem obrací, ve vedlejší ulici není vidět auto vrahů, byť v následujícím záběru vrazi touto ulicí jedou. (marcel5)
  • Michel Gerfaut (Alain Delon) bydlí na adrese 7 rue Germain Sée, Paříž. Tato ulice se později přejmenovala na 7 Rue du Docteur Germain See. Ve stejné ulici bydlí Léo Vrinks (Daniel Auteuil) ve filmu Válka policajtů (2004) po propuštění z vězení. (marcel5)
  • Snímek se stal ve Francii s počtem 2 milionů návštěvníků po filmech Borsalino (1970) a Osudový kruh (1970) třetím nejúspěšnějším snímkem Alaina Delona. (Komiks)

Reklama

Reklama