Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svých komediálních rolích vystupuje Pierre Richard vždy jako nemotorný hrdina, který dokáže způsobit velkolepé katastrofy. Ve filmu Gérarda Ouryho Útěk komplikuje život sobě i druhým jako advokát, kterému se sice nepodaří dostat z vězení svého klienta, nicméně se samozřejmostí sobě vlastní se připlete do vzpoury vězňů a nechtěně dopomůže svému gangstříkovi k útěku. Tisk i policie ho označí za komplice a Richard, coby advokát Duroc, prchá přes celou Francii. Je okouzlující a ve své bezbrannosti občas i "trochu" nebezpečný. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Docela pohodova komedie, u ktery se clovek obcas nudi a obcas zasmeje a ktera nedosahuje kvalit nejlepsich Richardovo nebo Ouryho filmu. Asi nejvetsi problem je, ze je film zbytecne dlouhej, misty je to skutecne cely dost roztahany. A dalsi problem je, ze je film zasazenej do studenstkejch bouri a tudiz se Oury snazi jak o blaznivou komedii, tak o nejakou tu kritiku a misty mu to skripe. Nicmene Richard tu je opet v pohode a opet dela posuka, takze uz od zacatku filmu je jasny, jak se to bude vyvijet. Lanoux sice neni Reno nebo Depardieu, ale je v pohode. Ja se docela slusne bavil, ale mohlo to bejt lepsi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, čím to je, že ti Francouzi ve svých komediích umí perfektně poskládat auta na jednu hromadu. Taková skrumáž se prostě v našich filmech jen tak nevidí. Pierre Richard zahrál opět svou klasickou postavu. Ale i tak je to velmi příjemná komedie plná nejrůznějších šílených situací, ke kterým příjde hlavní postava jako slepá k houslím. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

VIDĚNO PO DLOUHÉ DOBĚ ZNOVU. Echm, vážně Gerád Oury? Ten, který dokázal ve svých filmech přirozenně skloubit bláznivé gagy se zajímavým prostředím ve svižném tempu a zábavném vyprávění? Tak proč přesně tohle tady chybí? Au, au. Přestože je natáčení filmu popisováno (například v Pierrových vzpomínkách) jako pohodové a s Victorem Lanouxem už kdysi dávno Pierre  začínal v kabaretech, tak mám dojem, že mezi nima zde nefunguje žádná chemie. Oury sám jako režisér a scénárista přechází mezi putováním advokátá a vězně, povykáním hysterického mileneckého páru a studentskými bouření bez ladu skladu, humoru, tempa. Nevíte, kam to vede, jaký to má smysl. Dá se říct, že jsem záměr Ouryho tentokrát vůbec  nepochopil a až na pár ojedinělých chvilek se  nebavil.  A to ještě pomijím ty excesy, jako že všechny ženské představitelky jsou tady jen proto, abychom měly komu kouknout na zadek nebo ho zmlátit. Kde jsou časy cudně vyzívávé  scéna s balkoném z Velkého šéfa? Kde je TEN  Gerárd Oury? A proč toho alespoň nebyl ušetřen můj nejdražšší Pierre? Tohle asi zase nebudu chtít dlouho vidět. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Velký blondýn" se představuje v typické roli neobratného, roztržitého a nepraktického smolaře s dobrým srdcem, který se tentokrát coby nepříliš úspěšný advokát nešťastně připlete ke vězeňské vzpouře a tudíž je nepříhodnými okolnostmi donucený připojit se ke svému klientovi a hbitě prchat před spravedlností. Trochu mi chyběl ucelenější scénář, který by příběhu dodal patřičnou gradaci, ale i tak se jedná o povedenou, správně ztřeštěnou záležitost, která zestárla jen minimálně a má na to pobavit i zhýčkaného diváka jedenadvacátého století ... 3,5* ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na poměry Pierra Richarda i Gérarda Ouryho je Útěk poněkud slabší záležitost, která se místy téměř vleče, nicméně dobré až skvělé momenty se v ni jistě najdou. Především tedy jízda na vysunovacím sedadle spolujezdce, kaskadérská záležitost na jedoucím náklaďáku, a pak spousta momentů v posledních dvaceti minutách - třeba když se Pierre Richard prodírá pouličními boji, mimoděk podává dál molotovovy koktejly, brání se kufříkem dlažebním kostkám a podobně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kde sa Martial (Victor Lanoux) vzdáva a prichádza do budovy súdu za prokurátorom, je vidieť, že má Jean-Philippe (Pierre Richard) zašpinenú kravatu od atramentu, tú si ale zašpiní až o niečo neskôr. (ANR)
  • Film byl natočen v roce 1978, ale je situován do roku 1968, kdy za vlády prezidenta Charlese de Gaulla probíhaly studenské nepokoje, které jsou i ve filmu vyobrazeny. (Georgex)

Reklama

Reklama