Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard v roli úspěšného a stejně tak málo zaměstnaného herce Grégoira Lecomta, který se živí v reklamách na psí konzervy, má mini roli v představení malé divadelní kavárny a jeho jedinou vášní jsou krásné ženy. Jeho milenka Josyane však pracuje u dopravní policie, a tak má díky svým kolegyním perfektní přehled o dalších milostných avantýrách „svého“ Grégoira. Jednoho dne má podepsat smlouvu na malou filmovou roli zabijáka, omylem se však dostane do kanceláře mafiána Barberiniho, který očekává skutečného zabijáka, aby jej pověřil vraždou obchodníka se zbraněmi Otty Krampeho. Ta se má uskutečnit hned další den v Saint Tropez, kde milionář chystá velkolepou oslavu svých narozenin. Zatímco Gregoire vše považuje za scénář, skutečný zabiják Moskowitz je mu v patách. Do společnosti herce se vetře také vyzývavá blondýnka Bunny, která je ve skutečnosti inspektorkou protišpionážní služby. A v Saint Tropez se rozjíždí velkolepá párty, na které se sejdou všichni praví i nepraví vrahové a také jejich oběti a ke Gregoirově zděšení také Bunny a Josyane. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Klasicky ztřeštěná francouzská komedie s Pierrem Richardem v hlavní roli. Musím říct, že tady byl ve skvělé formě. Jeho deštníkový taneček neměl chybu a jízda autem s jeho manažerem, kdy mířili k moři taky stála za to. Vůbec mi nevadilo, že je tahle komedie postavená na profláknuté zápletce, kterou si alespoň jednou za život vyzkoušel každý komik, no, někteří i vícekrát po sobě. Já jsem se chtěla jenom pobavit a na nic nemyslet. Bavila jsem se královsky. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard ve své nejlepší formě. Spontální a bláznivý milovník žen, řešící každou situaci s neuvěřitelnou lehkostí a šarmem. Já bych na jeho místě asi dostal infarkt a on se stačí usmívat. Doplněno vynikajícím českým dabingem. Tento film u mě vede scénou s malým kmotřencem Grégoirem, který mu opravdu není vůbec podobný. Výborné, vtipné, svěží... ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Celkem zábavná a napínavá komedie o záměně osoby. Neuspěšný herec Grégoire Lecomte (Pierre Richard) přijímá roli nájemného vraha v domění, že je to ta filmová role, kterou petřebuje, ale shodou náhod je najmut jako skutečný zabiják mafiánským šéfem Donem Barberinim (Vittorio Caprioli). A tak začínají neuvěřitelné příhody nic netušícího Grégoireho, který odrovnává své protivníky nechtěně a s velkou dávkou štěstí: Tak postupně umírá Divá (Didier Sauvegrain), Doktor (Mike Marshall), Radj Kahn (Yaseen Khan), plánovaná oběť Otto Krampe, řečený Velryba (Gert Fröbe, který od filmu 100 000 dolarú na slunci velmi zestárl) i skutečný zabiják Moskovitz (Gordon Mitchell). Jediné v čem má Grégoire úspěch jsou ženy, což irituje jeho přítelkyni Josyane (Christine Murillo), ale rozhodně nevadí tajné policistce Bunny (Valérie Mairesse). Z dalších stojí ještě za zmínku Grégoirův impresário Frédo (Gérard Jugnot). Poměrně příjemně ztřeštěná komedie. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Grégoire Lecomte (Pierre Richard) je tím typem herce, který musí vzít zavděk televizní reklamou na psí žrádlo nebo hrát v divadle roli bez jediného dialogu. Jednoho dne se mu naskytne příležitost si zahrát roli nájemného zabijáka, splete si však dveře a vstoupí do kanceláře mafiána, který jej považuje za skutečného zabijáka a podepíše s ním kontrakt, šťastný Grégoire ani netuší do jaké šlamastyky se dostal... Rána deštníkem je klasickou ukázkou "záměnové komedie" a nutno dodat, že povedenou, koneckonců o scénář a režii se postaral jeden z nejslavnějších tvůrců francouzských komedií Gérard Oury. Pierre Richard zde ztvárňuje svou klasickou hereckou polohu roztržitého zmátkáře, který však není vůbec nesmělý, naopak nemá problém sbalit každou ženu na kterou narazí. Kromě Pierra je zde hned celá plejáda známých herců namátkou Gérard Jugnot, Roger Carel, Maurice Risch nebo Vittorio Caprioli. Nesmí se však zapomenout na Gerta Fröbeho, který snímku dodává jistý bondovský nádech. O hudební podkres se navíc postaral další klasický tvůrce a to Vladimir Cosma. Rána deštníkem tak určitě patří k těm lepším kouskům ve filmografii Pierra Richarda a to předevšm díky slušnému příběhu, vtipným situacím a kvalitním hercům. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Pro Ouryho škoda každé rány deštníkem která padne vedle! To byl zas jednou nápad! A přitom stačilo do hlavní ženské role angažovat Jane Birkin, která se osvědčila už v předchozích filmech s Richardem a mohla být Pierrovou partnerkou extrovní modelka místo vyfoukané žluté cukrové vaty._____Casting se jinak povedl a v roli zabijáka je dokonalý americký specialista na padouchy, kterého potkat v noci v průjezdu tak bulharský deštník tasím už jen z preventivních důvodů. A nemohu se zbavit dojmu, že s komikou Pierra Richarda si epická Ouryho režije nerozumí tak dobře jako komornější pojetí Zidiho nebo Roberta. Přesto platí, že tato parodie na špionážní thriller je zábavná komedie - i když to není to nejlepší co Pierre Richard natočil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (10)

Reklama

Reklama