Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Příběh kluka, který od dětství nemá sebedůvěru, je šikanován a nemá to jednoduché. Za to mu bůh přidělil obrovský operní hlas, který se jen tak nevidí! Celý příběh je vlastně od počátku jeho života, kde se film potácí spíše v takovém dramatu a kvalitou někde v průměru. Nenabídne bohužel nic navíc, k závěru se dostaví pár scén, u kterých jsem se i pořádně zasmál. Když Paul vše zdá, tak se po dvou letech mrhání životem přihlásí do soutěže Británie má talent. Paul přichází na scénu nervózní, ale potom co se hrne z jeho hrdla už málo kdo pobírá a já si právě tento okamžik užil ze všeho nejvíce. Životní šance mohla přijít s něčím navíc, já se na tento snímek docela těšil, ale nedostal jsem kromě závěru, který byl fantastický nic. Kdybych ho řadil do průměru, tak bych ho urazil, je to pěkný nadprůměr a dle mého velmi silné 3* .. 6/10 = 68% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatický Paul, který vždy schytá rány osudu v podobě šikany, všemožných nehod, urážek otce, nízké sebedůvěry nebo nemocí. Nechápete ho, smějete se, spíláte mu, litujete. Cesta za štěstím je klikatá a trnitá a jistě ji scénáristé nezachytili autenticky. Pravdou však zůstává, že mu vysněnou cenu přejete, jakkoliv si o nekonečném smolaři myslíte svoje :) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou talentové soutěže (především v Čechách) jen zábavnou fraškou, ve které najde opravdové uplatnění a slávu jen málokdo. Sláva je totiž obzvlášt vrtkavá dáma. Pro někoho je to ale životní šance, jaké se ujal i Paul Potts, hlavní hrdina tohoto - dosti filmově přikrášleného! - počinu. Aneb jeden z dalších mnoha příběhů někoho, kdo si přes všechny nesnáze splnil sen. Opera se mi nelíbila, nelíbí a líbit nikde nebude - talent Pottsyho se mi nezdá až tak fantastický a řekla bych, že dost možná za jeho výhrou stojí diváci, kteří si rádi utrousí slzičku nad dojemným příběhem outsidera. Ale já tomu vůbec nerozumím, takže to tak vůbec být nemusí. Navíc jsem o Paulovi nikdy v životě neslyšela! Každopádně film je příjemný, ukazuje, že i taková pitomost jako Superstár někomu může změnit život. Co se mi ale absolutně nelíbilo bylo propojení autentických záběrů z Talentu a natočených scén - bylo hrozně moc poznat, že to k sobě nepatří. Navíc příběh nešel tolik do hloubky, o nádoru padla jedna věta a dál nic (??). Ale ty krásné Benátky a sympatičtí James Corden a Mackenzie Crook přilepšují celkovému dojmu, takže dávám 4* s odřenýma ušima. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý z nás má nejakýtalent a tento film to len potvrdzuje. Ide o pekný snímok o umelcovi s ozajstným zlatým hlasom a ktorý dokonca spieval aj na Slovensku, hoci ako Walesan asi nemá ani šajnu, kde to letel. Zároveň je to taká milá prehliadka najkrajšieho veľrybieho páru na svete. Spolu s frajerkou vážili minimálne štvrť tony. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama