Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co naplat, talentové soutěže jsou fenoménem našich dnů a nedalo se než čekat, kdy jeden z těch téměř pohádkových scénářů přistane na plátně... a jelikož mám slabost pro dobrácké tlouštíky, chronické smolaře a syny vysmívané vlastními otci (ehm, ve filmu, do pošty mi nepište ;-)), a taky jsem osoba přející úspěch všem, kdo si ho zaslouží, neměla jsem s Paulovým příběhem problém, zejména, když se jeho zpěv postaral o nadprůměrnou frekvenci postavených chlupů na běžný filmový čas... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

A když se kronika dovleče k dotyčné šanci, divák zjistí, že vlastně všechno už někde viděl, neřkuli věděl předem. Na rozdíl od originální síly Billyho Elliota, jenž se ke svému snu doslova i filmařsky protančil, poskytuje Životní šance pouze souhrn pozitivních pravd o talentu, vůli, víře. A zpěv, samozřejmě.Na jednu stranu potěší, že nejde o běžnou popovou superstar, zvláště na italské půdě zní opera sladce samozřejmě. Na druhé straně se však znovu vnucuje otázka, proč se vítězové tolik bojí smíchu, sebeironie, trochy přirozené špíny, která by polidštila jejich svatý charakter trpělivých otloukánků. Přinejmenším filmu by to prospělo. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečností na motivy příběhu outsidera Paula Pottse, jenž se stal vítězem britské verze Superstar, i když jeho osobnost byla spíš pravým opakem, než jakou hledali. Především musím říct, že je to výtečně natočeno. Ač nejsem fanouškem podobných reality show, filmové zpracování mě strhlo a Paulovi jsem fandil. Samotný příběh je obdivuhodný sám osobě a tentokrát pochválím i dramatizaci na těch potřebných místech. Závěr, kdy jsou ve filmu použity i reálné prostřihy na porotu je skutečně silný. Životní šance je další z příkladu, kdy se outsider stane hvězdou a lidé občas podobné příběhy potřebují. Je ale dobré si uvědomit, že na jeden podobný příběh připadne několik tisíc neúspěšných pokusů. Přesto je filmové snění potřeba, dávám čtyři hvězdy a v rámci žánru nemám potřebu nic vytýkat. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jak z dojemného klišé vydolovat klišé na kvadrát se někdy (dost často) obrací proti svým konstruktérům. Tvůrci by z diváků nejraději extrahovali dojetí až někde z morků kostí a to není příjemné ani v přeneseném smyslu slova. Je to přehnané. Méně je někdy (dost často) více. Určitě ten skutečný příběh šlo natočit normálně, bez nechutné a vychcané kumulace evidentní "umělecké" licence. 35% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších anglických filmů poslední doby! Nejsem zrovna fanda Talentů, SuperStar apod., tak jsem se trošku dopředu obávala, ale naštěstí se v tom moc nebabrali a zmínili to jen na konci filmu a to ještě z rychlíku.. Jinak se jedná o příběh nevzhledného tlouštíka, který je soustavně celý život šikanován spolužáky a zesměšňován otcem.. Čím menší je jeho sebevědomí, tím větší má hlasový rozsah.. Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří ho dokáží podržet a i přes nepřízeň osudu se nakonec dobere svého vysněného cíl = zpívat operu ;-) Doják jak bejk, co vám budu povídat :-D Herci skvěle přirození, lokace výtečné, scénář napsán životem a režie více než koukatelná.. Jako třešnička na dortu skvěle obsazen "pirát" Mackenzie Crook ;-) Je vidět, že tenhle filmeček měl na VB hodně tučného sponzora ;-) Vřele doporučuji všem, kteří mají rádi pohádku o Popelce a vydrží úryvky operních písní (velmi únosná hladina) ;-) Ps: S dabingem si to neumím představit, tak snad zůstat u originálu a nepokoušet osud ;-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)
  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)
  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno