Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Presne tak ako to pise POMO, priame stuchnutie do ludskych emocii zanecha stopu tak roku 2013, ale dlhodobo to zmizne, vypari sa do prazdnoty. Jo, takychto ludi je na mraky, nestaci tvrdo makat a chciet a nevzdavat sa - napokon toto povedal kultovy W. Allen : Chcete uspech? Budte inaksi nez ini. Tam bych povedal /a ze pan Allen sa vyzna, sakra/ ze je cesta k nadcasovostia k velkemu uspechu : 55 % ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jak z dojemného klišé vydolovat klišé na kvadrát se někdy (dost často) obrací proti svým konstruktérům. Tvůrci by z diváků nejraději extrahovali dojetí až někde z morků kostí a to není příjemné ani v přeneseném smyslu slova. Je to přehnané. Méně je někdy (dost často) více. Určitě ten skutečný příběh šlo natočit normálně, bez nechutné a vychcané kumulace evidentní "umělecké" licence. 35% ()

Reklama

carly 

všechny recenze uživatele

život Paula Pottsa je naozaj ako opera. neviem, čo sa naozaj odohralo a čo si scenáristi primysleli. páčilo sa mi, že to nebol len príbeh o splnení si sna, o vytrvalosti. že bol aj o prehrách a že ak niečo naozaj chcete, tak sa po nich treba postaviť a skúšať to znovu a znovu. a že niekdy to nejde bez pomoci a na tom nie je nič zlé. najsympatickejšia postava bola jednoznačne Julz. a najlepšie výkony podali Julie Walter, Calm Meany a Mackenzie Crook. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Kdyby jel tvůrce v linii prvních zhruba dvaceti minut, asi bych hodnotil výš. Začátek je totiž překvapivě typicky britská "nahláškovaná" záležitost s vtipnými prvky, která baví a má spád a nápad. Je to vtipné a divák je velmi rychle vtažen do děje. Jakmile se ale Frankel pokouší zahrát na vážnější notu, stává se z filmu klasické slzopudné a klišovité drama o otloukánkovi, který se stal hvězdou. Tvůrci zkrátka někdy na emoce a lacině dojemné momenty tlačí až moc a zákonitě je to kontraproduktivní. Konec je pak už jen přehlídkou nenápaditých klišé, která ale na někoho mohou dost fungovat. Naštěstí se povedlo klíčové obsazení, protože jak Corden, tak Alexandra Roach hrají velmi dobře a jsou oba veskrze sympatičtí, takže jim tak nějak podvědomě stejně divák drží palce. A zmínit se musí i výborný Colm Meaney, který si zemitého otce vyloženě užívá. Jen je škoda, že Potts je tu úplně nereálně adorován a nemá jedinou špatnou vlastnost, což úplně bije do očí a působí to hodně zvláštně. Ve výsledku je film ale naprosto neškodná žánrová jednohubka, která chvilku baví a chvilku zbytečně tlačí na emoce. Účel ale splní a to je hlavní. 60% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

A když se kronika dovleče k dotyčné šanci, divák zjistí, že vlastně všechno už někde viděl, neřkuli věděl předem. Na rozdíl od originální síly Billyho Elliota, jenž se ke svému snu doslova i filmařsky protančil, poskytuje Životní šance pouze souhrn pozitivních pravd o talentu, vůli, víře. A zpěv, samozřejmě.Na jednu stranu potěší, že nejde o běžnou popovou superstar, zvláště na italské půdě zní opera sladce samozřejmě. Na druhé straně se však znovu vnucuje otázka, proč se vítězové tolik bojí smíchu, sebeironie, trochy přirozené špíny, která by polidštila jejich svatý charakter trpělivých otloukánků. Přinejmenším filmu by to prospělo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama