Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Úvahy o tom, jak z dojemného klišé vydolovat klišé na kvadrát se někdy (dost často) obrací proti svým konstruktérům. Tvůrci by z diváků nejraději extrahovali dojetí až někde z morků kostí a to není příjemné ani v přeneseném smyslu slova. Je to přehnané. Méně je někdy (dost často) více. Určitě ten skutečný příběh šlo natočit normálně, bez nechutné a vychcané kumulace evidentní "umělecké" licence. 35% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Co naplat, talentové soutěže jsou fenoménem našich dnů a nedalo se než čekat, kdy jeden z těch téměř pohádkových scénářů přistane na plátně... a jelikož mám slabost pro dobrácké tlouštíky, chronické smolaře a syny vysmívané vlastními otci (ehm, ve filmu, do pošty mi nepište ;-)), a taky jsem osoba přející úspěch všem, kdo si ho zaslouží, neměla jsem s Paulovým příběhem problém, zejména, když se jeho zpěv postaral o nadprůměrnou frekvenci postavených chlupů na běžný filmový čas... ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Ten film by nepôsobil tak tuctovo a ten príbeh tak klišé, keby takýchto životných príbehov o lúzroch, ktorý "dobyjú" svet prostredníctvom talentových show, neboli vo svete desiatky. Pamätáte si koľko takýchto prípadov bolo len v našich talentových show? Že nie? Ich sláva je ako bublina, ktorá čoskoro spľasne. Ale keby natočili film o pánu Pátrovičovi, to by bola iná káva. To by som dal aj 5 hviezdičiek. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Kdysi na to v kině dávali trailer snad před každým filmem, až mě to iritovalo, pak se tenhle film sálama prohnal tak rychle, že jsem ani nezaregistrovala, že by ho už v těch kinech fyzicky dávali. Musím rozhodně přiznat, že jsem byla příjemně překvapená. Opera mi nic neříká a ani nikdy nic říkat nebude, takže jsem byla ráda, že jsme tu operu slyšeli ve filmu jen zřídka. Jestli je Paul Potts opravdu tak skvělý zpěvák těžko posoudím, odborník opravdu nejsem. Ale ten film byl příjemný, docela jsem se i zasmála. Nevím nakolik to bylo přikrášlené a nakolik to byla pravda, ale Paul byl opravdu smolař. Ale ten konec. Když jsme se konečně dostali k té soutěži, která mu změnila život, čekala jsem něco víc. Ano, sice nově natočené scény a ty jasně vystříhané z Britain's Got Talent, působili přímo strašně, ale myslela jsem, že tam bude těch vystoupení víc a ne, že po prvním střih a v podstatě konec. Nepochopitelně uspěchané, jinak ale celkem dobré. 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady pozitívne ladených filmov o chlapíkovi, čo sa nevzdal a trpezlivo si išiel za svojim cieľom. Nemám rád podobné súťaže ale snímok bol zaujímavo dramaticky spracovaný, natočený a zahraný. A hlavne pri konci som mal dobrý pocit a lepšiu náladičku. Preto mierny nadpriemer. 70/100 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)
  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama