Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stale razim heslo, ze pan Vino Lentura po kultovej Medusa Touch natocil len 3 zivotaschopne filmy, a to Le Ruffian, Espion leve Toi a a este Mec Gideonuv patri k akemu - takemu nadpriemeru. Tento film je z zanru spionaznych filmov. A ide len o nadcasovy kult, napokon rezoiser Yves Boissett /Horko 1984/ je mimoriadne zrucny filmar. To musi vidiet kazdy, co sa odmieta venovat vatovo planym plkom z filmovej teorie a namiesto toho sa radsej venuje filmovej praxi. Ako pise spravne Pierre , film najprv posobi zmatene, a fakt trva kym sa nieco rozbehne .... potom to uz ale ide, hlavnym tahunom je pochopitelne Vino Lentura, paradnych hercov je tu ale viac - konkretne Michel Piccoli /Salto nel Vuoto, Velka Zranice/ a Bruno Cremer. Koniec sa nda uplne lahko pochopit, a je hodne na divakovi aby zapol mozgove zavity : 100 % ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Ano, přesně takto by měl vypadat poctivý špionážní film. Lino Ventura je ve své roli naprosto přesvědčivý a o zbytek se postaral vynikající a bohatý scénář. Závěr , ve kterém hraje prim záporák Bruno Cremer, je už pouhou třešničkou na dortu. Tenhle film je doopravdy povedený a z pohledu filmařského řemesla odvedený do puntíku na sto procent. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film staví na postupně houstnoucí atmosféře, při který se s každou přibývající minutou divák o hlavního hrdinu bojí víc a víc. Realistický, depresivní v první části i malinko nepřehledný snímek má skvělou gradaci, hudbu a výborný herecký výkony. Jestliže po filmech s 007 má člověk chuť být špionem, tak po tomhle filmu má člověk chuť být vším, jen ne špionem. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keď je práca špiónov taká neprehľadná, ako tento film, tak im ich prácu nezávidím. Ani po skončení filmu som netušil, o čo išlo tým mladým teroristom, o čo išlo tomu plešatému slizounovi, o čo išlo Piccolimu, o čo išlo Cremerovi (ten asi len plnil rozkazy) a kto stál za všetkými tými vraždami, ani kvôli čomu niekto (netuším kto) "zobudil" Venturu. Je pravda, že som si pri tom aspoň 10 krát zdriemol, no vždy som si to pretočil späť, takže mi nič neušlo. Mám rád filmy, ktoré nútia diváka použiť šedú kôru mozgovú, no musí vám dať aspoň nejaké vodítka, vďaka ktorým si dokážete pospájať tú komplikovanú mozaiku. Tento film je ale ako 1000 kúskov puzzle, pričom každý kúsok je z iného puzzle, čo je teda na filme dosť veľká vada, lebo by mal ako celok držať pokope a dávať aspoň trochu zmysel. Jednotlivé scény sú fajn, realistické, nechýba v nich napätie, ale spolu je to totálny galimatyaš, že buď ani scenárista nevedel, o čo v tomto filme pôjde, alebo to niekto totálne zvrzal v strižni. A spomína sa tu nejaká úžasná pointa, tak by mi ju mohol niekto vysvetliť, lebo netuším o akú pointu ide, koniec bol práveže dosť odfláknutý, keď sa z pomstou hnaného odhodlaného lovca stane tak ľahká lovná zver. Jeden z najhorších Venturovych filmov. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Kdybych byl jednou probuzen ze spánku a nevěděl bych kým, tak bych ze všech náhodně kolemjdoucích agentů udělal ležící řešeta a v dnešní filmové době by mi to patrně prošlo. Grenier byl však probuzen v době, kdy se ještě příliš nevědělo, že cesta spravedlivého lemována jest nespravedlností, sobectvím a tyranií lidské zloby, takže jeho osud nemohl být až tak zábavný. Napínavý ovšem byl a tento snímek musí uspokojit každého, kdo si není zcela jist, zda agentem KGB je Chance či Richard a už vůbec netuší, že je to vlastně úplně jedno. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)

Reklama

Reklama