Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

noby odpad!

všechny recenze uživatele

První polovina je na tenhle typ filmu nemožně natahovaná, ale jako drama docela funguje, ostatně k nekonečnému padání hlouběji a hlouběji do zoufalství se to hodí. Pak se ovšem BUM někdo nesmyslně rozhodne příběh posunout tam, kam je třeba, a jakákoli účast je pryč. Film se pak už naštěstí nesnaží být dramatem a přechází v thriller, který je překvapivě vcelku slušný. Bohužel trvá asi dvě minuty, pak se pět klipovitě opakuje a následně BUM RATATA uvolní pozice stupidní střílečce, která nejen že není o ničem jiném než střílení do všeho, co se pohne, ale ještě se to snaží obhajovat. Když ještě Uwe na konec narouboval stylový exit, aby hrdina vypadal cool, bylo mi z tohohle díla slušně nevolno. Snad bych byl dal i jednu hvězdu za začátek, ale pak jsem otevřel čsfd, přečetl pár komentářů, lehce se usmívajících nad hrdinovým lidovým, „spravedlivým“ tažením, udělalo se mi nevolno téměř fyzicky a proti svým zvyklostem a zcela nelogicky a zbytečně hážu proti stěně hvězdiček svůj odpad. A jdu hledat naivní romcom. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

3,99 hvězdy. Ty přípravy na akt : "všechny vás vystřílím, vy zmrdi" mi přišel už poněkud zdlouhavý, ale závěr (pominu-li tu okatou, ale zato sympatickou, nepravděpodobnost) se opět rozběhl. Co mě bavilo ještě víc byla první polovina, ta ponurá bezmoc, když vám život dá jasně najevo, že bez peněz nesmíte počítat s jeho snadným průběhem. A o co víc přicházíte na účtech, o to víc vám sebere i v jiných rovinách existence. Sere-li se něco tak, že už z toho šílíte, ještě pořád se to může zesrat i víc, to zná z praxe asi každý z nás. Ovšem tady je to dohnáno do extrému a já ty "samá dna" ve filmu prostě můžu, takže za to velké plus. Když přijdete o všechno kromě vlastní fyzické existence, nabízí se buď cesta pokusu o nových začátek, nebo cesta odplaty, pokud víte, na koho ukázat prstem. A ta cesta odplaty se mi tu líbila. Ve filmu mě přeci jen trochu víc baví, když chlápek pořeší své tlaky tříštivým granátem, než čučet, jak spolu s dalším uvědomělým Člověkem v tísni staví školu v Angole. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Náš starej kamarád Uwe Boll začíná na starý kolena točit slušně, jinak si to nedovedu vysvětlit. Od tohohle filmu jsem dle obalu a popisku čekal variaci na Bollův asi nejlepší film Rampage, což jsem nedostal, ale nevadí to. Většinu filmu se nic neděje a na masakr si počkáte celkem dlouho, co je však zázrak je to že i tyhle scény kde se řeší finanční problémy hlavního hrdiny atd jsou natočený celkem slušně a aspoň mojí pozornost to udrželo. No a pak přijde masakr kde tradičně zařve tak 50 lidí a je natočenej přesně stylem Uwe Bolla. Postal byl pomsta všem, Rampage pomsta konzumní společnosti a Assault on Wall Street je pomsta kravaťákům ve stejným stylu. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Upřímné překvapení od Lorda filmového "trashe"! Za atmosféru plnej počet (a to bez debat), protože takovej pocit beznaděje a tu hmatatelnou bezmoc a zoufalství sem zažil naposled snad u "21 gramů". Finále opravdu ultimátní, drsný a nekompromisní (ale trvá to až příliš dlouho než na něj dojde). Bohužel výběr herců už tak slavnej nebyl - Purcell, Furlong a Paré je sice zajímavý trio ale do úplně jinýho typu filmů! Občas mi taky dost vadily Uweho klasický kamerový úlety (nepříjemný švenky a třepání). Ale jinak rozhodně zajímavej počin, kor v dnešní době hodně aktuální téma. ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit vlastním očím! Tohle, že natočil Boll? Nenapadá mě logické vysvětlení jak je to možné. Ale měl bych 2 teorie. 1) Bolla unesli marťani a přeprogramovali mu mozek. 2) Boll se nějakým nedopatřením podíval na některý z Magnuskových snímků a hnulo se v něm svědomí (a možná taky snídaně). Jinak si nedokážu vysvětlit, že si sám napsal a zrežíroval tohle super drama o ekonomické krizi a skutečných zlodějích v sakách za statisíce. I ta závěrečná smršť je velice dobrá. Žádný filozofický kecy, ospravedlňování nebo snaha vysvětlit nějaký vyšší dobro a ukolébat svědomí. Prostě čistá chladnokrevná surovost. A několik velice potěšujících detailů. Např. závěr v kanceláři a jedna miniaturní drobnost, kterou běžně scénáristi opomíjejí, ale abych tu nevyžvanil spoiler, řeknu jen: "It's down the road, not across the street!" ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno