Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nevím když si vezmu celou Bollovu tvorbu a porovnám některý jeho sice trapný, ale velezábavný kousky s tímto filmem, tak mi z toho vychazí, že to hodnocení je tu poněkud ustřelený a přehnaný. Purcell se snaží hrát co to dá, ale nepřesvědčí no a celý film se tváří hrozně drsně a seriozně až na to, že výpovědní hodnotu má naprosto nulovou. Ta myšlenka kterou se tu tvůrci pokouší prosadit prostě nefunguje a tak z toho je jenom další tuctový příliš vážně pojatý akční béčko z rádoby poselstvím. 35% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co si budem, Boll je patlal, ale občas dokáže natočit koukatelnej film. A tímhle kouskem popravdě vyráží dech. Levně (nikoli však lacině!) natočený, ale hodně nepříjemný a vpravdě i smutně mrazivý film, který v první polovině popisuje opravdovou noční můru každého člověka a v polovině druhé rozjíždí pořádné inferno, které narušuje jen krajně nerealistický závěr. A Purcell svým výkonem překvapil hodně. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je nevyzpytatelný nezmar. Ač většina jeho filmů patří ke kinematografickému braku, už několikrát dokázal, že umí napsat, potažmo natočit film, který má svou kvalitu. A Assault on Wall Street je právě jedním z nich. A vlastně stačilo jen zasadit obyčejný příběh po pomstě do prostředí finanční krize okolo Wall Street a přidat nekompromisní závěr. Boll tak po skvělých Tunnel Rats a Rampage přidává do filmografie další zajímavý kousek. A možná i časem přijde sám na to, že točit už několikáté Bloodrayne, In the Name of the King nebo se stále pokoušet o filmové adaptace her není tou správnou cestou. 70% ()

Moena 

všechny recenze uživatele

Nemůžu uvěřit vlastním očím! Tohle, že natočil Boll? Nenapadá mě logické vysvětlení jak je to možné. Ale měl bych 2 teorie. 1) Bolla unesli marťani a přeprogramovali mu mozek. 2) Boll se nějakým nedopatřením podíval na některý z Magnuskových snímků a hnulo se v něm svědomí (a možná taky snídaně). Jinak si nedokážu vysvětlit, že si sám napsal a zrežíroval tohle super drama o ekonomické krizi a skutečných zlodějích v sakách za statisíce. I ta závěrečná smršť je velice dobrá. Žádný filozofický kecy, ospravedlňování nebo snaha vysvětlit nějaký vyšší dobro a ukolébat svědomí. Prostě čistá chladnokrevná surovost. A několik velice potěšujících detailů. Např. závěr v kanceláři a jedna miniaturní drobnost, kterou běžně scénáristi opomíjejí, ale abych tu nevyžvanil spoiler, řeknu jen: "It's down the road, not across the street!" ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Ani se mi tomu nechtělo věřit. Je to sice průměrný film, ale na Bolla to jde. Sice je to fakt blbá zápletka o pomstě, ale budiž. Také mi nepřišlo, že by se natáčelo zrovna v New Yorku, ale budiž. Když může být Praha Curychem, proč ne. Ovšem obsazení je vskutku perlička. Purcell jde poslední dobou z jednoho propadáku do druhého, John Heard vypadá, že každou chvíli zakuká na infarkt, nezdravě nateklýho Furlonga asi vytáhli rovnou z podstolu nějakýho baru, ale aspoň mu zakryli ten bílý prášek pod nosem a Keith David s Michaelem Paré jsou jen figurky co tlachají u oběda. Nutno připomenout Erica Robertse, který stárne rychlým tempem a jeho charizma už není to co bývalo, o herectví mluvit nelze. No máme tu pěknou sbírku zapadlých hvězdiček, které tenhle snímek moc nerozzářili. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo predovšetkým v kanadskom meste Vancouver, a tiež na autentických miestach v New Yorku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama