Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dělat radost ostatním. To je pro Samara velkou vášní, než pozná Meeru. Bezhlavě pro sebe vzplanou a rozhodnou se být spolu i přes to, že je Meera zasnoubená. Pár však rozdělí Samarova nehoda. Meera se modlí, aby přežil, a na oplátku slibuje, že si přestane zahrávat a už se se Samarem nikdy nesejde. Ten, zlomený, opouští Londýn a vrací se do Indie, aby to naopak osudu vrátil a pokoušel smrt každý den – jako pyrotechnik u armády. Cestu mu však zkříží Akira, která o jeho příběhu natočí dokument. To jej přivádí po 10 letech zpět do Londýna. Uzavře svůj příběh nebo se životu bude stále vyhýbat? (Dinosaurier)

(více)

Recenze (24)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $7,217milióna║ Tržby USA $3,047,539║ Tržby Celosvetovo $26,524,680▐  Príbeh zas klasická naivita, nabitá romantikou a samozrejme sexapílom (na Indiu niekedy až nad rámec ich zaúživaných kontúr), či okrajovo aj akciou. Hudobné úseky a pesničky fajn, samozrejme zas tu máme ohromnú dĺžku filmu, však India ako ináč. /60%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Slavný režisér Yash Chopra, který se už premiéry svého nejnovějšího filmu nedožil, točil v minulosti i sociálně kritické a akční snímky, v indickém mediálním diskurzu je přesto pro svou novější sentimentálně tvorbu nejvíce znám jako "král melodramatu". A právě vztah, který divák chová k tomuto specifickému žánru, jenž už není v západním dramatickém umění příliš zastoupen (snad až mimo televizní soap-opery a taky klasickou operu divadelní), bude zřejmě nejvíce rozhodovat o tom, zda se mu JTHJ bude líbit nebo ne. Melodrama totiž není (jen) o vypjatých emocích, milostných zápletkách a vyšňořených dámách, které vzdychajíce padají do objetí statných mužů, ale často s sebou přináší také polarizovanou moralitu, diskutabilní dějové zvraty a vypravěčské postupy, které si příliš nelámou hlavu s pravděpodobností či motivovaností. Choprův film, volně vycházející z Greeneova románu Konec dobrodružství (End of the Affair), by přitom mohl sloužit jako etalon melodramatické absurdnosti. Děj je tak popostrkován dopředu pomocí řady náhod, nehod, amnézií a slibů, které někdo dal Bohu a vrcholem všeho je asi flirtovací scéna, jejíž aktéři visí na popruzích z mostu, přičemž muž zneškodňuje bombu a žena ho u toho natáčí a vypráví mu o své plánu vyspat se s muži s různými přízvuky. Ztotožnění se s postavami a prožívání jejich radostí i strastí si rozhodně žádá velice naivního diváka, nicméně Jab Tak Hai Jaan si lze naplno užít i tehdy, pokud ho celou dobu vnímáme jako poněkud úsměvný konstrukt. K tomu nám nepomáhají jen obvyklé sebereflexivní prvky indické populární kinematografie, ale také (a především) spojení povedené hudby, famózních obrazů a nakažlivě entuziastického herectví. Yashi Choprovi jde ke cti, že jeho poslední film nevypadá jako dílo vrásčitého plešatého dědečka, ale jako moderní, energií nabitý počin od sebevědomého mladíka. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Jako elitnímu pyrotechnikovi to Shahrukhu Khanovi celkem seklo. Dost by mě zajímako, jak se slečna Akira na začátku filmu dostala na ten ostrůvek uprostřed jezera, aby z něj skočila do vody a začala se topit. Rozčarování z konce pak napravila krátká pocta nedávno zesnulému Yashi Choprovi umístěná do titulků. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně není snadný na sledování, a to ani pro člověka, který je už skoro dekádu v indické kinematografii. Je to melodrama jako vyšité a i divák vybavený trpělivostí a tolerancí pro indické tropy bude přemýšlet, zda to nemá po první hodině zabalit. Milostný příběh začínající v Londýně příliš nestrhne, Katrina Kaif jako "chudá" dcerka Meera není vůbec tak výrazná jak umí být, Sharukh Khan hraje relativně obyčejného hrdinu, který se z neprivilegovaného postavení touží dostat vzhůru. Navíc byť jsou oba hlavní herci vynikající tanečníci, hudba mě příliš nestrhla. Ale radím vám vydržte z průměru, lehkého nadprůměru se náhle v druhé polovině vyloupne jímavý příběh o sebeobětování, lásce, zklamání. Film má prostě v této části více napětí, silnější a výraznější pojetí charakterů. Anushka Sharma je živel která umí film posunout také jinam, zábavnost, nápaditost snímku stoupá stejně jako kvalita hudebních čísel. Nakonec i jako pravidelný divák asijských seriálových melodramat jsem byl dojat a film rozhodně má svoji sílu a kvalitu, rozhodně vhodné na reprízu, kdy si budete moct vše více užít. Sharukh je jako mě herec neuvěřitelně baví, jak dovede vystřihnout dvě zcela rozdílné polohy a pořád přitom mít charisma, lehkost. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vidět pyrotechnika, který po zneškodnění bomby zalehne malebně na břeh řeky a zazpívá romantickou píseň, je asi možné jen v indickém filmu. Anebo možná i v jiných, ale jen v indickém filmu mi to nepřipadá zvláštní nebo komické. Film se skládá z několika časových rovin, které na přeskáčku vyprávějí příběh lásky chudého kluka a dívky z bohaté rodiny, co si spletla křesťanství s výměnným obchodem. V románu Grahama Greena učiní žena slib za záchranu milovaného muže ve vypjaté situaci. Tady dívka už od začátku smlouvá s Ježíšem kvůli každé blbosti jak na tržišti. ____ Do milostné romance dvakrát zasáhne srážka s autem, protože pyrotechnik je velmi nepozorný chodec. Pak se do toho vloží medicinské záhadnosti indických filmů, kdy lékařka chvílemi doporučuje, aby muži, který se vzpamatovává z kómatu, všichni lhali a vzápětí je podle ní nejlepším lékem, aby mu řekli pravdu. ___ Dokument, který o pyrotechnikovi natočí začínající novinářka, je tak úděsný kýč, že – kdyby se to stalo ve skutečnosti – by ho kamarádi z pyrotechnického oddílu provždy zatratili za to, jak je zesměšnil a udělal z nich měkkoty. ___ Film až legračně zdůrazňuje Khanovu atraktivitu. ___ No jo, je to všehochuť různých žánrů, masala film, ale i přes všechny chyby a nelogičnosti na mě ten koktejl fungoval, a to nejenom proto, že je to snad první indický film, ve kterém jsem viděla milostnou scénu v posteli. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Chcel by som dať lepšie hodnotenie, ale po všetkých tých Bollywoodských filmov, je JTHJ len rutinnou, ale po všetkých stránkach remeselne výborne zvládnutou robotou. Omnoho zaujímavejší ako Shahrukh Khan - ktorý tu hrá svoj štandart, je Katrina Kaif. Je oslnivo krásna, vnútorne rozpoltená a keby sa film viacej venoval jej pohľadu, mohlo to byť zaujímavejšie. Film funguje tam, kde má. Nemá hluché miesta aj napriek dĺžke a celkovo sú všetky postavy veľmi sympatické. Absencia zloducha, dáva omnoho väčší priestor na vytvorenie potrebných emócií. Yash Chopra dokonca dokázal osudy hrdinov zasadiť do atraktívneho prostredia Londýna a Kashmiru. Lenže ani oscarový A.R. Rahman nepriniesol aspoň jednu pamätnú pieseň a nebyť posledného monológu Anushky Sharmy, tak by sa nedostavili ani potrebné emócie, ktoré film tak starostlivo tri hodiny budoval. Priemer, ale bez toho, že by som ľutoval, že som to videl. Ale Khan má aj lepšie filmy. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Ak sami nie sme šťastní, nikdy nedokážeme urobiť šťastných druhých... Ďalšia parádna romantická dráma Made in India, odkiaľ vychádza nespočetné množstvo skvelých filmov, ktoré si žiaľ v našom mainstreame väčšinou ani neškrtnú. Shahrukh Khan a Katrina Kaif v hlavných úlohách bola už sama o sebe predzvesť kvality. A tak to aj napokon bolo! Prvá polovica zameraná na Samarovu minulosť v Londýne bola vynikajúco, potom v jeho prítomnosti to trochu upadlo, ale po návrate do Londýnu opäť paráda. Postava Aniky mi tam akosi nepasovala, možno keby u nej nebol tak dominantný šialený entuziazmus, tak by bola viac znesiteľná. Ale naozaj dobrý scenár, a dráma až do úplného konca. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

JTHJ je film ktorý milujem a nenávidím súčasne, postava, ktorú hrá Katrina je silno odpudivá a celý film mám pocit, že by som ju najradšej nakopala... Ale na druhej strane bez tejto postavy by tento film nebol, takže vlastne vďaka za ňu, že? Yash Chopra, ďalší king Bollywoodu, ktorý vie ako na to. Celkovo je príbeh vyslovene o láske, jej akceptácii, o viere zmyselnej či nezmyselnej v čokoľvek. Film má silný náboj emócií nútiacich k zamysleniu na ľudskou existenciou, významu lásky a vzťahov, ich osudovosti a načasovania. Dej sa točí okolo toho, že ja milujem teba, ty miluješ mňa, ale nedokážeš to prijať a mňa zase miluje niekto ďalší, čiže lásky plný film, ale všetci sú nešťastný, má to tak byť? ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Dostalo sa mi ďalšej dokonalosti z ďalekého východu! Musím priznať, že pôvodne som tomu dal sympatické 4*, ale dozrelo to ako víno a repríza ma definitívne utvrdila v plnom hodnotení. Okrem toho, že sa človek nevie rozhodnúť ktorú postavu z ústrednej trojice ľúbi najviac (ok, to kecám... Anushka má u mňa prvenstvo dlhodobo, ale Katrina je neskutočne krásna a SRK štandardne skvelý a sympatický v oboch polohách) to má proste dušu. A myšlienku. A záver, ktorý mi príde dokonalejší zakaždým, keď nad ním premýšľam. Yash Chopra na sklonku života urobil veľkolepú vec. Dielo, vďaka ktorému ho budeme ja a mne podobní ospevovať ešte dlho. Možno aj Jab tak hai jaan. Jab tak hai jaan... ()

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Shahrukh&Katrina - ony taky existují akordy při hraní na kytaru, víme? :D A Anushka se teleportovala suchá na ostrůvek uprostřed vody? Těšila jsem se na další bolly bombu od Chopra dua, ale po úspěšném Veer-Zaara se dočkáme jen utahané průměrnosti, kterou nezachrání ani mocný pan Shahrukh. Mrzuté. ()

rerabinka 

všechny recenze uživatele

Další příjemný Bollywood, jen škoda že v hlavní roli nebyla oblíbená Anushka, ale až v druhé polovině a trochu bokovka. Její energie je nakažlivá a dobíjí. Ne/opětovaná láska, víra a slib Bohu (Indka křesťanku, ale proč ne:), ztráta paměti a osud - věčná témata, která se neomrzí. Jen nevim, jestli se s Bohem takhle "kšeftuje", ale to má každý nastavený jinak.. ()

jorgus 

všechny recenze uživatele

vizual za pet, Khan po dlouhe dobe vypadal fakt drsne..skoda pisnicek, ktere nebyli chytlave a toho ocekacvaneho konce:( ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Dechberoucí! V knize od jednoho Australana, kterého život přiměl k nucenému exilu v Indii, jsem četla, že přes všechny sousedské sváry a etnické konflikty je něco, co Indy spojuje. Je to indické srdce, je to jejich touha po lásce, které přikládají největší hodnotu, jsou to příběhy lásky, které umí obměkčit i ta nejzatvrzelejší srdce a zastavit život v ulicích, pokud je tento příběh na dosah nebo v kině. Indie je civilizace, pro niž hraje duchovní svět zásadní roli, svoji víru a naděje promítá do svých filmů a filmovým postavám dává prostor pro hluboké citové prožitky tam, kde na západě už je scéna dávno ukončena. To, že citová vyjádření často ústí do písní a tance tak není jen specialitou bollywoodských filmů, na kterou se my zvyklí na jiný styl, máme dívat jako na něco zvláštního, nudného či směšného. Můžeme to využít jako prostor prožívat city našich hrdinů spolu s nimi a vrátit lásku do našich životu, pokud nám zrovna chybí nebo na ni zapomínáme. Představuji si indické děti, kterým film nedává jen obrazový vjem, ale probouzí v nich touhy, které mohou projevit tancem a písní. Zatímco dospělí poctou zemřelému režisérovi v úvodních i závěrečných titulcích indické srdce projevují snad ještě více než filmem, i když se můžeme ušklíbit, že proto že bollywood stal se pro ně kultem. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Děs běs velebnosti. Hloupý příběh s idiotní zápletkou a plný logických chyb. Nejhorší film, který Yash Chopra zvládl natočit, ale vina padá hlavně na jeho neumětelského syna Adityu, který napsal scénář. SRK nemá co dělat. Tahle role mu neměla vůbec co nabídnout. A jeho pětadvacetileý avatar byl k smíchu. Rozmazali mu vrásky, že vypadal jak animovaný, a stejně pořád ne na 25. Jako věřící osobu mne vyloženě urážela Meera se svým postojem k Bohu. Bůh není handlíř a nefunguje na povel. Meera vůbec byla s odpuštěním šáhlá. Celý film byl založen na tom, co ona si ve své choré mysli vymyslela, a pak si to stačilo jen tak rozmyslet. Prostě na ránu. Katrina se umí hýbat, nicméně tanec je pro mne hlavně o prožitku, a ten jí chybí. Její tancování je však stále lepší než její hraní. Sice už mne tak neirituje jako dřív a nemám potřebu vyškrábat jí oči, ale je pořád otřesná. Jeden výraz pro všechny emoce a nulová hlasová modulace. Anushka byla na ránu. Opět. Ještě jsem ji neviděla hrát jinou postavu než rozjařenou energickou puberťačku. A ty její kecy o tom, jak dnešní generace jenom s někým sexuje apod byly docela na zvracení. A už vidím jak by se mezi muži ve vojenské zóně promenádovala takhle neoblečená. Ani jedna z hereček nesdílela pražádnou chemii s hrdinou, takže ani romance se nekonala. Hudba dosti nevýrazná. Jediné dvě písně, které jsem si zapamtovala, jsou Chhala a Jiya Re, celkově však Rahman zklamává. A to je špatně, protože filmy Yashe Chopry vždycky měly skvělou muziku. Plusy: Shahrukhova poezie na motorce hned na začátku, a Neetu Singh a Rishi Kapoor. A to je vše. Nadále hodlám předstírat, že posledním filmem CHopry byl Veer-Zara. ()

Fujara777 

všechny recenze uživatele

ÁNO: Pesničky sa vydarili, škoda len, že som nemal titulky aj k nim. Shakrukhovi kvitujem fúzky. Som rád, že sa po minulých filmoch, ktoré som videl, zredukovali výlety do minulosti na minimum. A celkovo, taká svižná moderná réžia. NIE: Ajajaj, chybička sa vlúdila. Najprv sa dej odohráva aj v Londýne roku 2002 a napriek tomu sa tam objavujú olympijské kruhy. Ničím zvláštny priemer. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Mám rád Bollywood, mám rád Katrinu Kaif a prakticky vše, co se v tomto filmu objevuje. Bohužel tentokráte to dohromady nefunguje a připomíná mi to spíše Pejska s Kočičkou, jak pekli dort. Jinak řečeno: "Je to celé strašně, ale opravdu strašně překombinované.". Obrovská škoda, potenciál tu byl. 65% ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

Musíte si zvyknúť na Bollywoodsky štýl hrania. Cieľová skupina Indov je zasiahnutá ale my Európania asi nie. Emocionálne vás lepšie zasiahne "Volám sa Khan". ()

SmisekPA 

všechny recenze uživatele

"2x shlédni, 1x hodnoť"" platí pro "Jab Tak Hai Jaan". Slavný režisér Yash Chopra + hvězdný SRK (King Khan) + příjemný soundtrack (Challa, Ishq shava, Jiya Re primárně) = ***** Ovšem toto vše platí až na druhý pohled! Tento film chytí za srdce, avšak jen ty, kteří vydrží a vrátí se k němu, poté si vychutnají svou odměnu. Masala filmy mají svá specifika a někdy je zapotřebí určitý úsměv na tváři a přivření očka (zde např. při scénách jako jsou zneškodňování semtexu romantickým pyrotechnikem či překvapení z ledové vody po skoku z ostrůvku,...). Doporučuji si pustit pro: zlepšení nálady, pro estetické pokochání se krásami (ať již upřednostňujete indické přírodní, londýnské městské scenérie či sexy tělo SRKa) pro zatančení si když člověk nemůže jít nikam mezi lidi... Zajímavostí filmu je, že Yash Chopra již na tomto světe nestihl užít výsledek své poslední masala práce. ()

Reklama

Reklama