Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (494)

leila22 

všechny recenze uživatele

Ako človek s nehynúcou vierou, že Češí dokážu točiť kvalitné filmy aj v súčasnosti sa vždy poteším, ak sa stretnem so snímkom, ktorý sa k tomuto cieľu približuje. Aj keď tam bolo v rámci obsahu viac vecí cez, dávam štyri hviezdy. Za krásnu hudbu, pekné myšlienky a výborných hercov. Tak nenútené a zároveň reálne navrhnuté postavy, v ktorých sa nájde každý z nás sa nepodarí vždy vytvoriť. A čím viac sa s postavami stotožňujeme, tým viac si film dokážeme vychutnať. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Poměrně kvalitní psychologická záležitost s českým, ryze černým humorem. Rozhodně to není nic co bych si s chutí pouštěl na Štědrý den formou nějaké oddechovky. Zhruba prostředek filmu se mi zdál nezáživný a bál jsem se jakým směrem se film vydá. Naštěstí samotný závěr popřel můj názor z prostředka filmu. Křídla Vánoc podle mě přinášejí poselství, že každý člověk si Vánoce může přizpůsobit dle svých pravidel a jak uzná za vhodné a i tak si je užije. PF: 2014. :) ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažká televízna melanchólia. Atmosféricky "v pohode", na scenári však badať, že naše čs televízie sa živia tvorbou nekonečných televíznych seriálov a prejavuje sa to bohužiaľ aj v kinematografii. Najväčší gól je samozrejme Krajčo so svojimi ružovými slnečnými okuliarmi za každých okolností. Myslel som, že podobný železný prístup k image majú iba slovenskí hiphoperi. V televízii pár dní pred Vianocami sa to dá, platiť si lístok do kina mi však pripadá ako číry nezmysel. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takže. Nejdřív ze všeho bych chtěl zpucovat sám sebe za to, že v listopadu lezu do kina na film o Vánocích, notabene když venku je to na šortky. Tfuj tajbl, Bobši! Dál bych se rád omluvil Kláře, Zuzaně, Tereze, Michale, Janě, Báře a loňské zimě, že jsem si o nich myslel, anebo jim dokonce řekl, jak jsou vlezlé. To jsem totiž ještě neznal písničku "Cesta", díky které mám Krajča s poKlusem už tejden za prdelí. Pecka. Člověk jde do kina na pět filmů a večer před spaním jediné, co se mu honí hlavou, je "Jestli se blížím k cíli..." =) No a ať nežeru, tak na závěr uznám, že to všechno dohromady nebylo tak e-e, jak jsem čekal. Kdybych z kina vycházel do nadýchaných závějí křupavého sněhu přímo ke Štědrovečerní večeři, a po boku měl svého Ježíška, asi bych i čtvrtou hvězdu uronil. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie financoval už velkou spoustu docela zbytečných filmů. Ač jsem v tento negativní výsledek ani nedoufala, tak mé svědomí mi nevelí nic jiného. Objevila se zde spousta dobře hrajících herců, ale ta forma... Docela mě nebaví sledovat neustále stejný formát točení filmů o tom, jak lidé prožívají osobní křižovatky života, jak se podvádějí a jak jsou k sobě zlí. Někdy mám sice chuť na podobné téma, ale takto zfilmované mě ani nezaujalo. Upřímně mi za to to čekání nestálo a přestože český filmový rybníček plný sinic je z 15ti procent plný dobrých filmů, tak tento mezi ně bohužel patřit asi nebude. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Filmovou hudbu nahráli pouze 4 lidé, a to Richard Krajčo, hudebník a producent Dalibor Cidlinský a kluci z kapely Nebe, tedy Petr Harazin a Štěpán Petrů. (harazin)
  • Původně mělo jít o muzikál, ale při psaní scénáře, které zabralo rok a půl, se Karin Babinská rozhodla, že půjde o romantický film. (jenik71)

Reklama

Reklama