Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marie žije se svým manželem Michelem na dvoře krále Zikmunda jako dvorní dáma. Je těhotná se svým druhým dítětem a ráda by se vrátila na hrad Hohenstein, kde žije i jejich starší dcera. Michel však přislíbil věrnost králi a byl pasován na prvního rytíře. Vzhledem k tomu, že se s největší pravděpodobností nevyhnou válce s Tatary, je pro Michela naprosto vyloučené, aby se se svou ženou vrátil domů, a chce, aby zůstala v bezpečí na královském sídle. Marie však odmítá a vrací se domů sama. Toho hodlá využít Zikmundova milenka Hulda, která předstírá, že je se Zikmundem v pokročilém stádiu těhotenství. Nechá Marii unést a uvěznit na hradě svého domněle zemřelého manžela, Zikmundova bratrance. Když Marie porodí syna, ukradne jí ho a Zikmundovi namluví, že je to jeho syn. Pyšný Zikmund vydá dekret, ve kterém se k synovi přiznává, a pokud by v případném manželství nezplodil jiného syna, stane se Huldin syn právoplatným dědicem trůnu. Hulda velmi touží po vládnutí a se Zikmundem to na manželství nevypadá. Tajně se spojí se Zikmundovým nepřítelem, tatarským chánem Nurgalem, který Zikmunda nenávidí, protože si myslí, že mu zabil pravé rodiče. Ujal se ho tatarský vůdce Terbent chán a vychoval ho jako vlastního a k nenávisti vůči všemu, co přichází ze Západu... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Tryskomyš

Tryskomyš (hodnocení, recenze)

Uhersko či Uhry, oficiálním názvem Uherské království (maďarsky Magyar Királyság [Maďar Kirájšág];[latinsky Regnum Hungariae), byl historický mnohonárodnostní státní útvar s maďarskou hegemonií, rozkládající se do roku 1918 na území dnešního
Maďarska,
Slovenska
a dále v částech dnešních států
Rakouska (Burgenland a malé části Dolních Rakous)
Rumunska (Banát, Sedmihradsko),
Polska (malé části Spiše a Oravy – dnes v Malopolském vojvodství),
Ukrajiny (Podkarpatská Rus),
Srbska (Banát a Bačka – dnes ve Vojvodině),
Chorvatska (Baranja, Mezimuří) a
Slovinska (Zámuří).

Jimclark

Jimclark (hodnocení, recenze)

Mně by zase (jen tak okrajově) zajímalo, jak je možné že "Jej manžel Michel musí kráľovi opäť prisahať vernosť a nasledovať ho v hroziacej vojne s Tatármi", když už v předchozím díle ho pohřbili. Nebo vstal po poslední reklamě z mrtvých? (to jsem už nedal).

na příspěvěk reagoval Neklan006

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Některým komentujícím zřejmě uniklo, že děj třetího dílu se odehrává převážně v uherské pustě, kam Tataři pronikli, nikoliv v Německu. Mě jen fascinovalo, jak se hrdinové přesouvali mezi Německem a Uhry. Asi teleportací.

Reklama

Reklama