Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný manažer žije svůj příjemný život v luxusu na splátky, s ročními bonusy, služebním autem, golfem a ukázkovou rodinou. Pozice, stabilita a sebeuspokojení. Úspěch jako samozřejmost. Jenže pak z minuty na minutu přijde o práci, o společenskou pozici, o perspektivu, o služební auto i bonusy. Novou práci podle jeho představ mu nikdo není ochoten nabídnout. A s důvěrou sám v sebe a své schopnosti dlouho nevydrží. Z ješitnosti předstírá, že se nic nestalo. Jenže skutečnost jej brzo dostihne, život na splátky je v troskách... Jak hluboko musí člověk padnout, aby si dokázal vážit obyčejných věcí? (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý dech vyráža dych životnému štýlu na dlh, úvery a kreditné karty. Ako sa jeden úspešný manažér zaťal a pravdu nepriznal až do poslednej chvíle. Alebo ako sa dá ľahko zvyknúť na životnú úroveň a potom ťažko priznať porážku. Manažérske pozície s nekonečnými výhodami nie sú k dispozícii pre všetkých alebo nie navždy, hlavne v čase krízy. Pritom aj v domácnosti vidno, ako neustále zostáva odtrhnutý od reality, až kým nepadne na dno. Pracovať rukami, niečo vyrábať a zaobísť sa bez biznis plánu je riadna zmena, ale reálna. Je to síce karikatúra situácie, ale tak dobre natočená, že som neodolal aj repríze. Jeden z najlepších dielov Nevinných lží. Možno aj preto, že Langmajera môžem a ešte viac Petru Hřebíčkovú. Od nej by som si teda desiatu pripraviť nechal. (26.10.2014 a 16.3.2017) –––– Na začátku každého úspěšného podnikání musí být byznys-plán. –––– Možná bys moh místo zhánění práce začít skutečně pracovat. –––– Sedumkrát upadni, vosumkrát vstaň. Čínské přísloví. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbil se mi námět a to jak tak nějak najednou dostane vyhazovač z práce vyhazov z práce. Langoš to zahrál sqěle a kdo byl někdy v takové situaci ví, že to není žádná sranda. I když ti účetní (Ondřej Malý) jsou daleko více adaptibilnější než ti nahoře. Byla to trochu pohádka, ale přesto je dobře, že to vůbec vzniklo. Je to ze života a je dobré to ukazovat. Za mě 75% ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Nalezeno náhodně, nevěděla jsem vůbec, do čeho jdu. Počítala jsem nanejvýš s příjemně strávenou hodinkou u "nějakého filmu". Nejdřív jsem koukala jedním okem, záhy mě ale příběh zaujal. Nakonec to nebyla zdaleka jen ta příjemná hodinka. Prachy jsou dobrý sluha a nejohavnější pán. To nejhodnotnější se za ně stejně kaufnout nedá, za papírky umaštěný smradlavý :-) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mnoho lidí žije v podstatě odtrženi od reality. Tím zvláštnější to je, čím víc si uvědomíte, že původně žili také normálně, protože každý musí nějak začínat. Jenže na luxus se zvyká snadno. A že se hůř odvyká nám předvede Jiří Langmajer více než dobře. Herecké výkony jsou vůbec kvalitní. I Petra Hřebíčková je výborná stejně jako Ondřej Malý. Film se zabývá otázkou co dál, když luxus skončí. Jsou vůbec schopni žít dál? Žít v realitě obyčejných lidí? Jsou, ale jde to těžko. A vcelku správně jsou hlavním hrdinům dávkovány problémy, aby oni i divák došli ke stejnému závěru. A není to jen ten, že by se mělo myslet v době blahobytu na horší časy (což je opravdu zvláštní, že si při výši jeho platu nespořili třeba na ztrátu zaměstnání, což už je dnes běžné pojištění), ale také to, že peníze jsou sice důležité jenže v životě jsou i důležitější věci. ()

Jimclark 

všechny recenze uživatele

Ano, nejspíš to byla jen "průhledná moralitka" nebo možná mám zrovna dneska jen nějak rozhozený hormony, ale líbilo se mi to. Jo aha už vím, tak asi bych neměl po návratu z hospody radši vůbec zapínat televizi, protože pak je všechno tak nějak lepčí a hezčí. A nebo že by to bylo tím, že jsem už dlouho na tuhle skvostnou databázi ničím nepřispěl? Zkrátka 70% ať nežeru. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (2)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama