Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer ako komisar Rizzo vysetruje v dost vazne pojatej kriminalke drogovy pripad v Neapoli, kde to ma vsetko pekne pod palcom. Pokusov o humor tu je minimum a prekvapivo takato vaznejsia poloha Budovi sedi rovnako dobre ako komedialna. Samotny pripad je zaujimavy a napinavy az do celkom prekvapujuceho zaverecneho odhalenia. Dokonca aj bitky v prvej polovici filmu su ovela vyrovnanejsie a Budovi da neraz zabrat aj jeden super a poriadne sa pri nich nadrie. Choreograficky su tiez prepracovaniejsie. V druhej polovici, ked sa k Budovi pripoji trio namornikov, tak uz bitky viac pripominaju mlaticky z Budovych komedii, ale dve hromadne bitky potesia skvelou choreografiou v ktorych taky mensi chudy namornik predvadza uchvatne akrobaticke kusky. Kludne sa to vyrovna Jackieho eskapadam. Takze vysledkom je najlepsia Budova solovka, ktoru som doteraz videl. Ma skvely pribeh, bitky, Budovu postavu, ktory tu trochu v style drsneho Harryho riesi pripad svojskymi metodami a vynimocne mi nevadilo, ze tu Bud nema ziadneho partaka. 8/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevím, jak se píšou hlášení. Nejsem spisovatel, ale policajt." Komisař Rizzo zkrátka není příliš administrativní typ, ale je to velkej sympaťák. Ve svým rajónu se vyzná, rád mlátí sprostý podezřelý, "vylepšuje" tvar Lamborghini drogovejch dealerů, jízda autem po schodech mu nečiní nejmenší problémy a když je někoho potřeba praštit zmrzlou rybou, tak to udělá. Mně se prostě líbil ten poklid městečka Neapole, ve kterým si policajti s mafiánama vytyčili meze, ve kterejch se budou respektovat. Tohle je prostě pohodovka, která občas brnkne na dramatičtější strunu, semtam nabídne vtípek a dodá hrdinu natolik kladnýho, že bych za něj snad klidně psal ty hlášení. ()

Reklama

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a každopádně nejzábavnější a nejlépe natočená samostatná spencerovka,což dokazuje i fakt,že se z toho nakonec vyloupla série.Každopádně kdo zná italskou kinematografii jen jako změť intelektuálů typu Fellini,Bertollucci či Pasolini,měl by se pomocí tohoto filmu přesvědčit,že Italové umí i skvěle bavit. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Za mě ryze průměrný titul z řady italských kriminálek či sedmdesátkových krimi s drogovým tématem, ve kterém opět jako skoro vždy mají prsty francouzští překupníci z Marseille. Atmosféra prostředí italského města se povedla, ale pravidelné rozkolísání filmu mezi vážným a komediálním pojetím zde vnímám spíše jako menší kámen úrazu, včetně velmi solidně natočených akčních scénách prokládaných někdy až primitivním humorem. Napětí a jistá atmosféra krimi žánru zde sice fungují, ale zdaleka se nedokážou udržet na patřičné úrovni po celý čas, předvídatelný děj se poněkud táhne a vyvedeného humoru zde bylo jaksi pomálu. V pasáži z lodního mrazáku přešel film na chvíli až do nechutné sebeparodie, kdy si všichni během několikaminutové rvačky začnou navzájem cpát mražené ryby do úst, ale závěrečnou rvačkou si tvůrci napravili reputaci. I tak ale velmi slabá „trojka“: 50% ()

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Inspektor Rizzo je naprosto originálním členem neapolského policejního sboru. Odmítá nosit zbraň a vše řeší silou svých tvrdých pěstí. Nový policejní náčelník se s jeho postupy nehodlá smířit, ale přichází ve velice nevhodnou dobu - ve městě se totiž objevila nová, smrtelně nebezpečná droga a následují první oběti. Mezi nimi je i jeden z věrných policejních informátorů. Mohutný policista přebírá zákon do svých rukou a žádná přesila mafiánských zabijáků ho nemůže zastavit. První z řady a jako jediný neviděn v dětství. Přiřazováno spíš do lehce napínavých krimi snímků. U Buda se samozřejmě ten komediální moment najde pokaždé, ale jinak je to celé tentokrát zasazené spíš na vážnosti. Oblíbenec Caputo tu nemá bohužel svůj prostor a objevuje se spíš minimálně. I přesto se jedná o slušnou ( nezvykle drsnější ) krimi podívanou s Budem Spencerem v hlavní roli, a ta hudba je skvělá! "Neměl by si sirku ?... Měl jsem ho na mušce inspektore!... Nechystá se utéct, tak kam ten spěch ? Dostaneš novej rozkaz! Ode mě! Jdi se projít!" ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)

Reklama

Reklama