Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďaleká búdúcnosť. Ľudia zo skúmavky už nie sú len fantáziou, vzduch plný prachu, nedostatok jedla a kvalitného kyslíka pripravuje pozemštanov o nádej na lepší zajtrajšok. Ľudia o posledné potravinové zásoby nebojujú na vojenských poliach, ale v arénach, kde o víťazstve rozhodujú stotonové bojové stroje. Finálny zápas sa pomaly blíži a stajne robotov Alexander a MasimutoTech pripravujú svojich pilotov na záverečný boj, ktorý skomplikuje nielen priemyselná špionáž, ale aj láska. (D.I.G)

(více)

Recenze (125)

curunir 

všechny recenze uživatele

,,NIET PO BOJI POKIAĽ NIE JE VÍŤAZ." ,,HOVORÍŠ AKO TÍ ĽUDIA ZO SKÚMAVIEK." __ ,,Robot Jox" hodnotím objektívne, pretože v mojom prípade sa nejedná o nostalgiu ani detský kult a dokonca som ani nikdy neholdoval ,,Transformers" , takže s čistým svedomím môžem vyhlásiť: Ide o veľmi slabý počin, ktorému jeho súčasný 62% kredit nadhodnocujú iba dosiaľ nedozretí a nenávratne stratenými časmi sústavne opíjajúci sa užívatelia. Vo svojom jadre otrepaná zápletka o ,,zrade, láske a pomste" (a uzmierení sa) je v rade aspektov prakticky nefunkčná, čomu odpovedá všeobecne slabšie hodnotená prostredná tretina. Technická stránka je úsmevná z dvoch hľadísk. Predovšetkým rok 2091 (kedy sa podľa môjho postrehu dej odohráva) je iba upgradom konca 80. rokov s pevnými telefónnymi linkami a analógovým vysielaným ako dokladá jedna z TV obrazoviek, vrátane vtedajšej politickej situácie súperenia dvoch superveľmoci, čo sa úplne zbytočne prenesie aj do vesmíru. Potom sú tu ešte animatronické efekty, ktoré pôsobia o dekádu staršie (hoci v ,,Robocopovi" boli na rovnakej úrovni), zároveň mi však neprekážajú a takúto ručnú prácu si vždy veľmi rád pozriem, čo bolo aj dôvodom, prečo som filmu venoval hodinu a pol svojho života. Dôvodom prečo si dnes pozrieť ,,Robot Jox" preto vidím iba v čisto špecifických dôvodoch, inak sa jedná o premárnený čas. A pre tých, čo si pýtajú neviem aký (ne)CGI remake: Držiac sa svojho rámca, pochybujem, že by mal vo výsledku vyššie kvality ako ,,Pacific Rim 2". Naozaj to chcete? (1268. hodnotenie, 112. komentár k filmu) ()

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Je jisté, že v na mém hodnocení má velký příděl nostalgie, ale já říkám no a co. Na tomto filmu jsem ve svých dětských letech ujížděl, robotí zápasy byli pro mě vrchol té doby. Když se na to podívám teď, tak už sice nesdílím takové nadšení, když jsem byl dítě, příběh je slaboučkej, nějaké boje konfederací bez válek, jen pomocí velkých mechů, líbila se mi zajimavá vize budoucnosti, herci sympatičtí, roboti úchvatní na tu dobu a ty zápasy byli naprosto geniální, tolika zbraní, vychytávek to nemělo chybu, k tomu skvělá hudba. Kult mého dětství. ()

Reklama

dopita 

všechny recenze uživatele

Béčko jak vyšitý. Nebo možná céčko, déčko... No rozpočtem každopádně. Film o ohromných robotech, kteří se mezi sebou mlátěj by měl vypadat adekvátně námětu. Jenže film působí směšně. Vypadá, že měl menší rozpočet, než jeden díl paraguayskej telenovely. O naprostej dementnosti scénáře, vpravdě děsivejch hereckejch výkonech atd. se ani nemá cenu zmiňovat. Ale zase je fakt, že je to všechno tak strašně blbý, až je to zábavný. Ed Wood by to nenatočil „líp“. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po třech výborných (a minimálně v jednom případě kultovním) hororech, se Gordon rozhodl zabrousit do akčního sci-fi... A dle mého to nebylo nejšťastnější rozhodnutí... Robot Jox je silně podprůměrný film, s více než směšným dějem, extrémně topornými herci a s dost neuměle udělanými souboji robotů, které na druhé straně mají své neopakovatelně naivní kouzlo a jen díky tomu dám tomuto kousku dva body... Možná, kdybych viděl film v devadesátých letech, hodnotil bych z nostalgie více, leč, nestalo se... Takže za dva... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si to z dětství trošku jinak. Obří roboti bojují proti sobě fantastické bitvy a.... Verze 2019 je taková že zde máme 2 trapné utkání a hodinu vaty, která díky velmi velmi strašným hercům nejde pobrat. Takový Van Dammův postapo Cyborg je proti tomuhle velkofilm. Robot Jox je zajímavý jen svým nápadem, který později dotáhl k dokonalosti Pacific Rim. 30% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • S rozpočtom 7 miliónov amerických dolárov to bol najdrahší film vyrobený štúdiom Empire Pictures. (beso74)
  • Studio Empire Pictures během natáčení zkrachovalo. Film koupilo a dokončilo studio Epic Productions, stalo se tak však až o více než dva roky později. (-bad-mad-wolf-)
  • V písni "The Becoming" od Nine Inch Nails jsou nasamplované zvuky z filmu. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama