Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (817)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Traja vojaci počas jednej z akcii v Iraku narazia na záhadnú hrobku. Po návrate k svojim rodinám už to viac nie sú oni. Mestom New York sa začína šíriť množstvo nevysvetliteľných udalostí. Prípadu matky, ktorá v zoo zhodí svoje dieťa do arény s levmi sa ujíma miestny policajt Ralph Sarchie. Z počiatku jasný prípad naberá po krátkom čase temný smer. Detektív si začína uvedomovať, že na jeho vyriešenie bude potrebovať väčšiu pomoc, ako len zdravý úsudok. Svoje sily spája so svojským farárom Mendózom, špecializujúcim sa na exorcizmus. Od úvodu veľmi slušný snímok, ktorý absolútne nenudí, ba priam prizvára vaše zmysly k obrazovke vašeho lacného televízora. Záverečná scéna boja zla s dobrom v určitých okamihoch veľmi pôsobivá. Herecké obsadenie + zmáknuté remeslo s kvalitnou kamerou na výbornú. No je mi ľúto, ale presto všetko som očakával viac. Filmy s megalomanskou reklamou toho proste musia ponúknuť viac. Len "baf" povedať nestačí! Z hororových prvkov okrem atmosféry a spomínaného záveru pramálo. Škoda. Každopádne, "Deliver us From Evil" je veľmi slušný mysteriózny thriller - 65%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,577,122Tržby Celosvetovo $85,277,122Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po 20 minútach to ide vo svojej banálnosti stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo samotné peklo keď tam je toľko ľudí posadnutých, nie?... a už nehovoriac o záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny /15%/ ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Haluz! Šel jsem na horor (duchařinu), načež jsem dostal něco úplně jiného. Co to bylo? Toť otázka. K čemu bych to tak žánrově přirovnal....asi tak k tomuto, což nelze brát doslova pointově, ani kvalitativně, nicméně plusem budiž, že se jedná o poměrně neobvyklou a svěží žánrovou mix záležitost. Dost o žánru, ten, byť byl pro mne překvapením, kladem jest. Derricksonův kabátek je v čele s Ericem Banou výborný, i když několik krtků se ke konci plete pod nohy, no co považuju za slabinu, ne-li hotový průser, to se nachází někde mezi předlohou a scénářem. Až do vyvrcholení všecko šlape jako na drátkách, no grande finále bych nazval bez zbytečného spoilerování jako (marný) pokus o originální zpracování (dnes už) klišéčka. Posledních pár minut je jak z jinýho filmu, a to nemyslím v dobrým, no nad nějakýma souvislostma, objasňujícíma co a proč, se radši ani nezamýšlím. A on je to docela problém, protože být to kovaný horor, snadno nad tím lze mávnout rukou, jenže když už si hrajeme na detektivy....eeeh....no je to každopádně jakýsi kočkopes, který ale Derrickson se zpocenou prdelí dal dohromady tak, že vůbec nenudí, napne, lekne i rozesměje, takže hodnotím jako nadprůměr. Hororáři budou poprskávat, kdo nemá nakoukáno, mohl by být spokojený. 80% ()

juta 

všechny recenze uživatele

V mém hororovém týdnu patřil tento horor k tomu nejlépe zpracovanému, jinak příběhově mohl být, stejně jako v ostatních případech lepší. Atmosféra tu není úplně nervy drásající, ale určitou hladinu má. Trh je přesycen v poslední době démony a ďábly, proto už nemůže ani tento překvapit něčím převratným. Horší čtyři. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I nadále zůstává Friedkinův The Exorcist nepřekonán... Na začátku je divák znechucen otřepanou frází: podle skutečné události, které snad uvěří jen malé dítě. Celkově jsem z filmu rozladěn, i když to není přímo vykrádáním Friedkinova majstrštyku. Výborná kamera (jen občas chaotický střih), v noci většinou prší, slušná hudba, dobré herecké výkony, obstojné triky, božští Doors (byť mi k filmu moc nesedli). Snímek se snaží tvářit mysteriozně, bát se u něj ale moc nebudete. Pátrání po zlu je prokládáno užvaněnými scénkami, co zbytečně zbržďují děj, a ruší snahu o tajemné vyznění. Mrazivá atmosféra nikde, což je u daného žánru kámen úrazu. Neklidně tak působí záběry na noční město, poté napětí opadá. Škoda, i když snaha se cení. Na jedno podívání dostačující. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)
  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 95. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama