Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý, ale nebudem skrývať mierne sklamanie. Myslím, že sa v červených čislach dlho neudrží. Oproti parádnemu Sinisteru je to totiž poriadny krok späť. Sinister bol depresívny, desivý, ťažko sledovateľný, nepríjemný a miestami ma totálne odrovnával... zatiaľ čo tento horor je najskôr určený teenagerskej vekovej kategórii. Technicky je to pochopiteľne zvládnuté skvele, o čom som ani nepochyboval, a niekoľko scén je naozaj vydarených, ale ľakačky absolútne nefungujú (z toho množstva na mňa zapôsobila vlastne len jedna jediná) a namiesto budovania atmosféry sa režisér koncentruje predovšetkým na efekt. Takže koho ešte neomrzeli všetky tie Conjuringy a Possessiony, príde si na svoje aj tu - je to totiž kombinácia všetkého možného, čo tu bolo doteraz, všetko v nádhernom balení. Depky samozrejme nehrozia, párkrát som sa zasmial nad vtipnými hláškami (ktorých bolo taktiež dosť), ako celok ma to bavilo, ale nadšenie je v mojom prípade na míle ďaleko. Cez 70% by som tomu nedal. Odporúčam detičkám, aby sa pochválili, aký parádny horor videli. Na mňa to skôr zafungovalo ako dobrá komédia (ale aspoň niečo v tých kinách hrajú). ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film má (místy) celkem hustou atmosféru, daří se mu budovat napětí, vcelku dlouho se vyhýbá ukázat divákovi svoji pravou tvář (na což ale bohužel stejně dojde) a nabízí docela dost lekaček, možná sice mírně očekávatelných, avšak přesto fungujících. Stejně tak je potřeba pochválit masky a vcelku i triky. Ovšem na druhou stranu, „určité“ scény nepůsobí (vůbec) děsivě, nýbrž dost směšně (ostatně jako celá postava kněze a nejen jeho), podobně je tomu s mixem jazyků („mumlání“, latina, angličtina a jejich libovolné střídání…což je teda bohužel letitá praxe žánrových snímků, která mě už ale ani trochu nebaví), důraz na víru je maximálně iritující a konec…až tak banální a hloupou pointu jsem opravdu nečekal (avšak věřím, že řada amerických diváků ji přijme s pokorou, ehm). Za mě to budou lepší 3*; závěr, ze kterého se mi chce zvracet, zkrátka pohřbívá naději na vyšší hodnocení. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi napsat komentář hned, už si pořádně nepamatuju, o co šlo. Jasně, vymítání, náboženské bu bu bu. Ke konci to na mě působilo spíš komicky než napínavě, ale uznávám, že po celou dobu to mělo velmi dobrou atmosféru. Příběhově mě to ale příliš nevzalo a byly tam i nějaký logický zádrhele. Hodnotím průměrně, nebylo to špatný, ale chybělo tomu něco, co by to vyneslo mezi zapamatováníhodné filmy, které mám chuť vidět někdy znovu. 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Scott Derrickson znovu překvapuje. Tentokrát jako režisér upachtěné mysteriózní nudy plné vyčpělých archetypů, kde se ani pro prachsprosté a urážející lekačky nechodí daleko. Ukřižovaná zviřátka, drásání asfaltu a self-cannibalism? Ano, jistě, díky, jsem pochopitelně patřičně zhnusen, páč něco tak repetitivně ubíjejícího jsem od oceňovaného gurua filmového napětí vážně nečekal. V budoucnu se jistě najde spousta lidí, pro které bude Chraň nás od zlého jejich prvním hororem vůbec. Všem těmto nyní mohu pouze v tichosti závidět a zároveň kroutit hlavou nad tím, proč se sakra Scotty rozhodl pro remake vlastní pecky V moci ďábla, akorát v jiném prostředí a s Ericem Banou. Ona perfekcionalistická režie totiž bolí o to více, děje-li se kolem ní celkově nula nula prd, a zejména pokud již divák kdysi všechno viděl ve stovkách jiných filmů předtím. Fakt začínám litovat toho, že sám sebe považuji za hororového fandu, tohle hledání kvalitních plín v tříhvězdičkovém obchodním centru plném zbytečných atrakcí už mě pomalu přestává bavit. P.S. Pro seriálové magory: žádný #sixseasonsandamovie nebude, a basta! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu je famózní, výborná představovačka hlavních detektivů, pro charismatický drsoně se smyslem pro humor mám vždy slabost, skvělá scéna v zoo, kdy jsem na práci kameramana našel jen dvě slova, umí chlapec a poměrně kvalitní kriminální linie příběhu mě dokázali uzemnit do kino sedačky. Problém je, když se děj začne víc stáčet k horroru a začne se kupit poměrně dost věcí, které obalila paní nuda, příliš kecání, tvůrcům jako by došla vlastní invence, při scéně na chodbě si na Sedm nevzpomene jen divák co spí. Jak moc se mě líbil začátek, tak moc se mě nelíbil konec. Ten byl skutečnej asi jako má historka o tom, jak sem na cestě do Ostravy předběh pendolino. Z hlediska lidského elementu nemám moc co vyčíst. Eric je špičkověj herec a i tady ze sebe dostává maximum, díky kterému je jeho postava detektiva velmi sympatická a realistická. Kameraman si některé záběry vysloveně užíval, krátký záběr v zoo nebo ve výtahu na toho missáka v kapuce patřej mezi největší lahůdky filmu. Film v jednotlivých scénách působí silně, ale jako celek už tak jistě nepůsobí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)
  • Podľa Scotta Derricksona Sean Harris upadol počas natáčania do nevysvetliteľného tranzového stavu, a to pri natáčaní scény s čelovými stigmami. Po jej nakrútení si Harris nechal odstrániť protetiku, no niekto zavolal Derricksona, že s Harrisom nie je niečo v poriadku, pretože hovoril nejakým zvláštnym jazykom. Odviezli ho domov, kde ho uložili do postele. Na druhý deň, keď prišiel Harris na pľac, sa ho Derrickson spýtal ohľadom predchádzajúceho dňa a Harris len povedal: "Mal som taký rozpínajúci pocit a potom mi vedomie akoby upadlo. Potom si niekoľko hodín nič nepamätám." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama