Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $30,577,122Tržby Celosvetovo $85,277,122Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ úvod zaujímavý ale asi po 20 minútach to ide vo svojej banálnosti stŕmhlav dole, utápajúc sa tuctovosti a nehoráznej príbehovej pasivite a vrcholovej nezmyselnosti, však v amerike musí mať sídlo samotné peklo keď tam je toľko ľudí posadnutých, nie?... a už nehovoriac o záverečnom vymítaní to bolo dokonale komické a bez akéhokoľvek silnejšieho náboja, tento Bruckhaimerov kalkul mal nadviazať na úspech dokonalého V zajatí démonov, nebuďte smiešny /15%/ ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý krimi horor. Má vydarený príbeh o výbornom newyorskom policajtovi, ktorý aj vďaka svojmu svojmu dobrému inštinktu patrí medzi najlepších a práve sa dostane k sérii záhadných zločinov, za ktoré môže niekoľko veteránov z Afganistanu. Lenže čoskoro si uvedomuje, že je to ešte omnoho zložitejšie, ako to na prvý pohľad vyzerá, keďže je to mimo dosahu bežného ľudského chápania, dokonca to začne ohrozovať aj jeho rodinu a tak spojí svoje sily s nezvyčajným kňazom, aby to už konečne zastavili. Spracovanie sa mi páči, už od samotného začiatku som vedel, že ma to bude baviť, zaujímavá úvodná sekvencia, perfektne zvládnutý hlavný hrdina, ktorý ma bavil po všetkých stránkach, teda či už profesionálne, ale aj v rodinnej línii, slušná kriminálna stránka a samozrejme aj tie nadprirodzené prvky a tak ma to skutočne bavilo a bol som zvedavý, ako sa to bude vyvíjať. Ale nanešťastie v poslednej polhodine sa to trochu zhorší, potenciál ohrozenia rodiny sa využil len minimálne a už je to vlastne len o hľadaní jedného páchateľa a exorcizme, ktorý moc neobľubujem, ale ani toto nie je zlé a tak u mňa z tohto filmu aj tak zostal skutočne dobrý pocit. Sadlo mi to aj po hororovej stránke, toto našťastie nie je ten typ súčasného hororu, kde jedna hororová scéna strieda druhú a pritom väčšina z nich za nič nestojí, aletu ide v prvom rade o výbornú atmosféru, ktorá hlavne tie prvé dve tretiny funguje bezchybne a napätie a tak hlavne všetky tie prehľadávania opustených miest dokážu zapôsobiť. Herecké obsadenie je na tom veľmi dobre, skvelý Eric Bana v hlavnej úlohe, Édgar Ramírez ako kňaz, viac než dobre mi sadli aj rodina a partner hlavného hrdinu a nesklamú ani záporáci. S réžiou a technickou stránkou som nadmiru spokojný, Scott Derrickson už dokázal, že s týmto žánrom vie pracovať a nesklamal ani tu, kvalitná vizuálna stránka, ideálne tempo a výborná atmosféra, toto mi sadlo. Takže tá posledná fáza ma síce trochu sklamala, ale aj tak som dosť spokojný, na Deliver us from evil som sa tešil a dostal som približne to, čo som aj očakával. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že tvůrci až moc tlačili na pilu s hororovými prvky, tak bych dal klidně i plný počet. Místy ale ty lekačky nejenom, že byly okatý, ale hlavně naprosto zbytečný. Jenom se snažili vytvářet osobitou atmosféru, která u tohoto filmu vznikla i tak. Může za to především skvělá kombinace příběhu a atmosféry, která se zaručeně učila z legendárního filmu Sedm. Co mě po shlédnutí u tohoto filmu ale zarazilo, tak spíš fakt, že je opět zaručeně podle pravdy. Já si nemůžu pomoct, ale nikdy jsem v novinách nezažil podobný příběh nebo vyprávění někoho, kdo něco takového zažil. Vždycky nám to představují jen tyto horory, který ale zároveň ubezpečují, že veškeré to vymítání je podle pravdy. Nebude to přeci jenom trošku jinak? Nebude to třeba pro podporu církve? Takový Eric Bana sice zahrál dobře, ale s tvůrci si tu poslední scénu přeci jen mohl odpustit. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Yop, jdu si vyměnit trencle. Loňský rok měl The Conjuring, letošek má tohle. Zase nic převratného ani nového. Přesto pochybuji, že mě něco do silvestra vyděsí víc. Derrickson měl i tentokrát k ruce osvědčeného skladatele, který s ním má na svědomí dvě předchozí laskominy (The Exorcism of Emily Rose , Sinister) a opět hraje přesně na tu strunu, na kterou slyším. Výsledný mix + městské části New Yorku za deště tvoří atmosféru připomínající Resurrection, nebo Se7en. Závěr trošku pokulhává, nicméně bezmála 2 hodiny nepříjemného pocitu v břiše to nepřebije. Wan má konečně rovnocenného soupeře na poli strachu.. Palec hore ! - 90%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Exorcismus pro mladší a nepokročilé. Je s podivem, že tak předvídatelný a po všech stránkách průměrný film natočil právě režisér, který už posednutí ďáblem mnohem lépe a mnohem sugestivněji zpracoval už ve svém strhujícím filmu V moci ďábla a který ve svém předchozím duchařském kousku Sinister prokázal, že dovede bravurně pracovat s atmosférou a přinutí diváka, aby se skutečně bál. Tedy věci, které jeho poslednímu filmu fatálně chybí... Režisér Scott Derrickson má ale hlavně zjevně slabost pro křížení nesouvisejících žánrů, jak už předvedl právě ve výše zmiňovaném velmi sugestivním vymítačském hororu V moci ďábla, kde funkčně zkřížil žánr hororu a justičního dramatu. Nyní ovšem roubuje exorcist horor na temný rádobyfincherovský thriller a to celé ještě kříží s klasickým policejním dramatem, navíc čas od času nelogicky odlehčovaným ,,cool" hláškami s komediálním podtónem, které posilují přesvědčení, že tenhle horor může fungovat jen u někoho, kdo dosud nezná dosavadní Derricksonovu tvorbu, o vrcholech žánru (Vymítač ďábla) nemluvě... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa nachádza pár odkazov na skupinu The Doors. Posadnutá Jane (Olivia Horton) spieva refrén skladby "Break on through (on the other side)", ktorá tiež zaznie aj pri záverečných titulkoch. Skladba "Riders on the storm" hraje v pozadí v bare pri rozhovore Ralpha Sarchieho (Eric Bana) a Joea Mendoza (Edgar Ramirez). A je tiež spomenutá aj skladba "People are strange". (matowp)
  • Latinské písmo na stene Invocamus te vi ingrediaris ab inferis znamená Voláme vás silou, aby ste vstúpili z pekla. Vetu vidno aj v statickej podobe na konci úvodnej scény. (Pat.Ko)
  • Podľa Scotta Derricksona Sean Harris upadol počas natáčania do nevysvetliteľného tranzového stavu, a to pri natáčaní scény s čelovými stigmami. Po jej nakrútení si Harris nechal odstrániť protetiku, no niekto zavolal Derricksona, že s Harrisom nie je niečo v poriadku, pretože hovoril nejakým zvláštnym jazykom. Odviezli ho domov, kde ho uložili do postele. Na druhý deň, keď prišiel Harris na pľac, sa ho Derrickson spýtal ohľadom predchádzajúceho dňa a Harris len povedal: "Mal som taký rozpínajúci pocit a potom mi vedomie akoby upadlo. Potom si niekoľko hodín nič nepamätám." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama