Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (817)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jak blesk uhodil do osamoceného stromu u cesty, začal jsem tušit, kudy režisérovy cesty povedou, jelikož Derricksonův nezpochybnitelný talent dostal finanční infuzi i zvučnější herecká jména, ale zároveň se tím upsal Bruckheimerovskému ďáblu, který spoléhá na klišé a dějové banality v ději, které vlastně nevytrhne ani těch pár zručně zkoncipovaných bu bu bu scén a spíš vás přinutí lamentovat nad tím, jak nefunkční je chemie mezi postavami, tudíž je to subjektivně asi o půl hodiny delší a v závěru o chlup nesnesitelnější, než tvůrci zamýšleli. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Do zhlédnutí tohoto hororově laděného snímku jsem se pustil bez nějakých očekávání a předsudků a možná právě proto jsem byl mile překvapen. Film se nese v napínavé, husté a až mysteriózní atmosféře, lekačky se mi tu nezdály příliš laciné, což vždy uvítám. Samotný námět také potěšil, podobně jako herecké výkony Erica Bana či Joel McHalea. Výsledné dojmy mám veskrze kladné, takže dávám hezké 4*. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zvířecí horor - no fakt, "bafne" na vás (abyste nezapomněli, že jako koukáte na horor, protože jinak nic strašidelného ve filmu není) pes, kočka, netopýři, pavouci, hadi... a ještě určitě nějaké potvory, které už jsem zapomněl. Řemeslně je to sice docela OK, tak by to mohl být fajn horor, jenže a) Eric Bana se svou vinou z té nejvíc obhajitelné vraždy všech dob je pak už otravný b) Superdrsný chlastající a kouřící kněz se svou temnou minulostí jakbysmet c) vymítání ďábla tu připomíná nějakou počítačovou hru d) namontování Doors je hrozně křečovité a sice se ta hudba skvěle poslouchá, ale často vůbec nekoresponduje s dějem... člověk by se měl asi bát, ale místo toho si začne podupávat nadšeně do rytmu. Celkově neoriginální klišoidní podprůměr. (4/10) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I nadále zůstává Friedkinův The Exorcist nepřekonán... Na začátku je divák znechucen otřepanou frází: podle skutečné události, které snad uvěří jen malé dítě. Celkově jsem z filmu rozladěn, i když to není přímo vykrádáním Friedkinova majstrštyku. Výborná kamera (jen občas chaotický střih), v noci většinou prší, slušná hudba, dobré herecké výkony, obstojné triky, božští Doors (byť mi k filmu moc nesedli). Snímek se snaží tvářit mysteriozně, bát se u něj ale moc nebudete. Pátrání po zlu je prokládáno užvaněnými scénkami, co zbytečně zbržďují děj, a ruší snahu o tajemné vyznění. Mrazivá atmosféra nikde, což je u daného žánru kámen úrazu. Neklidně tak působí záběry na noční město, poté napětí opadá. Škoda, i když snaha se cení. Na jedno podívání dostačující. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Najskôr klady. Páčilo sa mi ako Derrickson používa zpomalovačky a robí kamerové nájazdy na konkrétne detaily. Vo filme neustále prší a preto z toho je cítiť taká ponurá atmosféra. Eric Bana hrá dobre a jeho postavu mu veríte aj následný vývoj dokáže dobre odohrať. Eric Bana rád tasí revolver a neštíti sa pouličnej brutality. Ochotne s ním preto naskočíme na sľubný vlak akcie s nádychom duchárčiny. Zápory - Nejde o klasický vymietačský horor. Vojnového besnenia si užijeme len v úvode, po zvyšok príbehu nás atakujú len prejavy zdémonizovaných veteránov, ktorým učaroval tajomný nápis v latinčine. Ralph Sarchie dospieva k presvedčeniu, že bežné policajné vyšetrovanie nestačí. Veľká škoda, že sa takýto prešľap podaril práve Derricksonovi, ktorý má na konte podmanivo temný Sinister. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Při přípravě na roli Eric Bana zhlédl několik videí zaznamenávaících skutečné vymítání. Několik dní poté nemohl klidně spát. (The Viper)
  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)
  • Olivia Munn o filme povedala: "Pred týmto filmom som neverila v nadprirodzeno. Potom, čo som však videla reálne zábery new-yorskej polície o exorcizme, už naplno verím." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama