Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osmdesátá léta v Československu. Mladičká sprinterka Anna (Judit Bárdos) se stává členkou Střediska vrcholového sportu. Její matka (Anna Geislerová) a trenér (Roman Luknár) doufají, že splní kvalifikační limit a postoupí na olympijské hry. Vybočením ze světa tvrdého sportovního drilu je pro Annu pouze milostný vztah s Tomášem (Ondřej Novák). Anně začnou být bez jejího vědomí podávány anabolické steroidy. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy. Anna se o přípravcích dozvídá pravdu, a přestože je v sázce její účast na olympiádě, hodlá dál trénovat bez nich. Její matka však doufá, že Anna účast na olympijských hrách využije k emigraci, a rozhodne se jí anabolika pod rouškou neškodných vitaminů aplikovat tajně. (Falcon)

(více)

Recenze (689)

BobSenClar 

všechny recenze uživatele

Výborný film.Hodně reálný.Měl jsem možnost vidět nedávno reportáž se socialistickým sportovcem,kterému řízený tréning a anabola pod dohledem lékaře zajistili velmi "sympatický" invalidní důchod.Takže si teď může medailemi a poháry krásně vytapetovat útulné 1+0 v domově důchodců.Říci v té době ne,bylo zdaleka největší hrdinství.Někdo zbaběle utekl,někdo raději sekal latinu pro světlé zítřky.O tom všem film vypráví.Pořád je to silné téma jak pro ty,co to zažili i pro ty z venku,kteří se o tom chtějí jen něco dovědět.Važme si toho co dnes máme.75% ()

jerry007 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený film, plno sportovců bralo jejich vitamíny a dnes jsou totálně, po zdravotní stránce, vyřízení!!! ()

BEZHLAVY 

všechny recenze uživatele

Andreo Sedláčková: kurva to mi chceš namluvit, že dnešní vrcholoví sportovci nesypou??? Věř tomu, že sypou a chtějí sypat a hodně a bylo od tebe šíleně laciné toto téma umisťovat do doby komančů...Úplně jsi srazila výkomy sportovců, kteří kurevsky museli dřít, snad ještě více, než je tomu dnes, aby dosáhli vrcholu!! Jo, řekla jsi, že na vrcholové úrovni se sype, což je všeobecné tabu, ale proč jsi to umístila pouze do této doby, nechápu... ()

BallingerTX 

všechny recenze uživatele

Film rozhodně předčil má očekávání a mohu jej s chladnou hlavou doporučit. Příběh vsazený do doby a prostředí nedávných let socialismu, na které dost lidí rádo vzpomíná, avšak u vzpomínek by rádo zůstalo. Proč? Zjistíte po shlédnutí :) ()

cenitel 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem čekal o kousek více, ale i tak jsem se dostal k uspokojení. Děj byl jednorázový a lehce předvídatelný. Tento druh filmu ale mám rád, obzvláště ty sportovní. Takže za podívání to stojí .Za mě určitě aspoň 70%. ()

Miroub 

všechny recenze uživatele

Název napovídá sportovní téma, ale daleko drsnější je tragický pohled na osmdesátá léta v socialistickém Československu. Naprostá bezmoc, vše podléhající nechutným praktikám stb. V tomto kontextu vypadá doping anaboliky jako drobná maličkost. A zas a znova člověka překvapuje, jak lidé rychle zapomněli … Pouhých 25 a někteří tvrdí, že za bolševika bylo líp. ()

katikka 

všechny recenze uživatele

Pútavá jednoduchá dejová línia nieje našťastie len o športe ale aj o živote, ktorý každá doba vytvára inak. Každopádne dobovo uveriteľné a myslím že je ho hodné zaradiť do kategórie podarených filmov o socialistickom Československu ako napr. Pelíšky. ()

jerzy1976 

všechny recenze uživatele

Sportovní linka příběhu o dopingu byla výborná...ale už mě vadí, když se do filmů plete disent, StB a emigrace, víc než je zdrávo. Otec emigroval, přítel emigroval, matka skončila ve vězení za protistátní činnost, přítel matky chartista...hlavní hrdinka nakonec dopuje a maká, aby mohla emigrovat...na mě už až moc. Raději bych viděl víc rozvinutý děj třeba kolem rivality závodnic, závodů a tak dále... zkrátka kolem sportu. ()

pezz 

všechny recenze uživatele

Karol Beck - tenis (Dostal za doping dvojročný dištanc.) Milan Haborák - vrh guľou ( v laboratóriu v rakúskom Seibersdorfe vyhodnotená B-vzorka ako pozitívna na anabolický steroid stanozolol. Dostal doživotný dištanc.) Mikuláš Konopka - vrh guľou ( Disciplinárna komisia Slovenského atletického zväzu mu podľa pravidiel udelila doživotný zákaz štartu v atletických súťažiach.) Martina Hrašnová - hod kladivom (Dostala dištanc na dva roky.) Námet na nové filmové scenáre a pre réžiu po r. 1989 na ktoré budete hrdí a dojatí... Dodatok dňa 21. 12. 2020 Dopingové prípady v slovenskej atletike celkovo 28, kulturistika 16, naturalna kulturistika 5, box, vzpieranie 2, hádzaná, fitness, plávanie 1, zdroj SA. ()

Liquigas 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bez skrupulí útočí na vaše city. Člověku, který komunismus nezažil, se nechce věřit, že něco podobného mohlo být před třiceti lety realitou. Film je o Sophiiných volbách, před které vás takový režim může postavit, o lidské důstojnosti a hrdosti. Pro mě nejlepší antikomunistický snímek právě proto, kolik emocí ve mě dokázal vyvolat. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Podobné témy ma vždy zaujímali, nevedel som, čo od filmu očakávať, vlastne som ani netušil na čo idem do kina, len že sa jedná o český film. Z príjemného športového filmu a plného nádeje sa otočila karta na poriadnu drámu. Zvlášť ak si zoberieme, že takéto veci sa mnohokrát diali a dejú v bežnom živote i dodnes. Film, ktorý pozdvihol úroveň filmov z našich končín. ()

barbarpoz 

všechny recenze uživatele

Tak za tohle se stydět nemusíme. Moc fajn sportovní drama, i když tyhle polootevřené konce mě někdy docela ubíjí. U filmu jsem měla smíšené pocity a dokonale mě vtáhl do děje, herecké výkony byly taktéž dobré, hlavně musím vyzvednout Aňu Geislerovou, která mě opět skvěle přesvědčila o svých schopnostech. ()

Von Kempelen 

všechny recenze uživatele

Námět vypadal hodně slibně, těšil jsem se na sportovní drama, ale bohužel šlo zas jen o další z mnoha agitek o tom, jak to tu dřív bylo strašný, nesnesitelný a všichni byli svině. Ještě že jsme měli ty disidenti. Navíc hlavně mužský herecký výkony (kromě Bareše) naprosto otřesný. ()

Anajka 

všechny recenze uživatele

Určitě tento film doporučuji, už proto, že se pouští do tématu, který tady ještě nebyl. Aspoň jsme názorně viděli jak to tady vypadalo a čeho všeho byli soudruzi schopni a záleželo na každém jak se k tomu postavil. Stejně jako dnes. ()

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

22. Český lev - výsledky

22. Český lev - výsledky

22.02.2015

22. ročník cen Český lev má za sebou vyhlášení vítězů. Za favorita bylo považováno Fair Play Andrey Sedláčkové, jež šlo do boje s patnácti nominacemi, nakonec ale neproměnilo ani jednu a získalo… (více)

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

22. Český lev a Cena filmových fanoušků

14.01.2015

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 22. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 32 celovečerních hraných filmů a 23 dokumentů, uvedených do distribuce v roce 2014. Nejvíce… (více)

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama